Karjeros ir Profesinio augimo sektorius – labai svarbi gyvenamosios vietos dalis. Manoma, kad jei namuose ją aktyvuosite, tai apčiuopiamų rezultatų profesinėje srityje ilgai laukti neteks, jūsų laimėjimai ir pasiekimai bus pastebėti bei įvertinti.

Už karjeros sektorių namuose atsako šiaurinė kryptis. Sutelkite ten daiktus, susijusius su jūsų profesiniais laimėjimais. Tegul čia puikuojasi svarbių komandiruočių nuotraukos, diplomai bei apdovanojimai, pagyrimo raštai, medaliai.

Šiaurinėje namų pusėje galite pakabinti savo kilimo karjeros laiptais planą bei numatytus terminus, apsibrėžti užduotis, kurias reikės atlikti, kad tuos tikslus pasiektumėte. Visai tai turi būti surašyta ant popieriaus. Jei norite pakilti vienu laipteliu aukščiau, nupieškite simbolinį pasiekimą, tarkim, ministro pavaduotojas tegu nusipiešia ministro portfelį. Šiuo atžvilgiu Karjeros sektorius panašus į Turtų sektorių, tačiau čia reikalingi realaus postūmio pavyzdžiai, o ne įsivaizduojama finansinė gerovė.

Feng Shui filosofijoje šiaurės kryptis susijusi su Vandens stichija. Jei sumanysite suaktyvinti karjeros zoną svetainėje ar valgomajame, tai čia galite pastatyti akvariumą su žuvelėmis, pastatyti krioklio ar fontano kopiją, žodžiu, bet kokį dalyką, susijusį su vandeniu.

Jei vis dėlto nusprendėte pastatyti akvariumą, tai pasistenkite, kad žuvyčių skaičius būtų nelyginis (tie skaičiai priklauso aktyviai energijai Yang). Nepatartina Karjeros sektorių aktyvinti miegamajame, kitaip vanduo nuplaus visą sėkmę. Jei gyvenate vieno kambario bute, tai aktyvinkite šiaurinę virtuvės ar prieškambario dalį.

Be vandens, galite naudoti ir kitus vandens simbolius, pavyzdžiui, vėžlį. Karjeros augimas reikalauja daug kantrybės ir darbo, karjera turi kilti pamažu, bet užtikrintai. Itin staigus kilimas gali būti lydimas netikėtų aplinkybių bei praradimų. Vėžlį pirkite juodą arbą mėlyną.

Karjeros ir Profesinio augimo sektorių palankiai veikia metaliniai paviršiai ir papuošalai: bronzinės ir sidabrinės pergalių taurės čia labai tiks. Metalinis vėžlys – dviguba sėkmė. Jeigu neturite kur vėžlio padėti, bus gerai ir jo atvaizdas, pakabintas ant sienos.

Taip pat šiaurinėje namų pusėje tinka pakabinti paveikslą su kalnu ar įspūdingais kalnais. O štai pilkų, grėsmingai atrodančių uolų atvaizdo Feng Shui specialistai nepataria įsileisti į namus – nepalankiai veikia sėkmę.