Konkursą organizuojantis portalas – archiprofi.ru- vienas populiariausių ir labiausiai vertinamų tarp architektūros profesionalų. Jame publikuojama daugiau kaip 7 000 įvairių interjero projektų. „Interia Awards“ konkurso tikslas - išrinkti įdomiausius ir kokybiškiausius privačius ir visuomeninius interjerus. Nors konkursas organizuojamas Rusijoje, jame gali dalyvauti ir kitų šalių architektai bei interjero dizaineriai.

Laimėjo skandinaviškas stilius

Architektai Evelina Gumuliauskaitė ir Laurynas Žakevičius pelnė apdovanojimą „Privataus namo iki 300 m2 interjeras” kategorijoje.

Kaip pasakojo architektai, šiame projekte jie didelį dėmesį skyrė funkciniam zonų išplanavimui, pirmenybę teikė baltai spalva, kuri skirtingose zonose sukuria harmoningą spalvinį kontrastą su afrikinio kietmedžio limbali grindimis. Dar vienas šio interjero bruožas – jame nemažai nestandartinės gamybos baldų baldų, suprojektuotų konkrečiai šiam interjerui.

„Savo stilistika šis interjeras artimas skandinaviškai tradicijai. Nenorėjome erdvės apkrauti nereikalingomis detalėmis, baldams, apdailos medžiagoms rinkomės iš neįkyrios žemės spalvų paletės. Kita vertus, siekėme, kad interjeras būtų jaukus ir patogus kasdieniam gyvenimui“ - sakė L. Žakevičius.

Architektas pabrėžė, jog kokybišką rezultatą lėmė ir užsakovas: „Bendradarbiavome su išties supratingu klientu, kuris ne tik išsakė savo pageidavimus, bet priimdavo ir mūsų pasiūlymus. Abipusis pasitikėjimas ir davė galutinį kokybišką rezultatą“.

Rusai vertina ne tik klasiką

Pasak architekto, klaidinga manyti, kad rusai vertina tik klasikinį stilių, mėgsta ryškias spalvas ir ekstravaganciją.

„Patys konkurso organizatoriai vertinimui atskyrė klasikinio ir modernaus stiliaus interjerus. Be to, ir lietuvių kūrėjai dažniausiai nepropaguoja taip vadinamo radikalaus skandinaviško minimalizmo. Interjere jie sugeba rasti protingą pusiausvyrą tarp jaukumo ir funkcionalumo. Šis apdovanojimas tik patvirtina, kad tokia stilistika rusams suprantama ir priimtina “, - sakė architektas L. Žakevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)