Todėl dizaineriai veidrodžius dažnai pasitelkia, kurdami mažos kvadratūros interjerus. Veidrodis šiuo atveju yra ne tik praktiška interjero detalė (prieškambaryje, vonios kambaryje), bet atlieka ir papildomą funkciją.
Taip pat veidrodis savo forma, rėmų raštu gali tapti pagrindine būsto traukos vieta, akcentu, suteikiančiu namams jaukumo ir išbaigtumo.

Ką verta žinoti?

* Veidrodis pagerina būsto dizainą, suteikia erdvei papildomų kvadratinių metrų.

* Veidrodžiu galima išlyginti sienų nelygumus, paslėpti kai kuriuos defektus.

* Jeigu veidrodis stačiakampis, vertėtų kabinti tik tiesiai – iškraipytos veidrodžios charakteristikos sujaukia harmoniją ir realybės pojūtį. Įdomiai atrodys pastatytas ant grindų veidrodis.

* Veidrodžio dydis priklauso nuo erdvės ploto bei nuo paties veidrodžio paskirties. Jei stovi miegamajame šalia drabužinės, norėsite save matyti visu ūgiu, o mažame vonios kambaryje pakaks ir lėkštės dydžio veidrodėlio.

* Apšvietimas prie veidrodžio turi būti įrengtas toks, kad apšviestų jus, o ne veidrodį. Idealus variantas – bra virš veidrodžio arba iš abiejų šonų.

* Veidrodžio rėmai turi derėti prie bendros būsto stilistikos. Tarkim, visai įdomiais atrodys šaltame plieno interjere pakabintas geltono metalo krištolo sietynas ir pakabintas veidrodis su plačiais auksiniais floristinių motyvų rėmais.

* Jei veidrodžiai patinka, galite sukabinti ant vienos sienos daug skirtingų formų ir stilistikos veidrodžių, tačiau rėmus rinkitės vienos spalvos (jei mokate, galite panaudoti dekupažo techniką ir visus suvienodinti). Ypač efektingai atrodo Provanso stiliaus veidrodžių siena. Šiuo atveju veidrodinė siena taps viso būto akcentu, todėl nepersistenkite su kitomis detalėmis – viskas turi būti minimalu.

* Veidrodinės lubos svetainėje – galimas variantas, tačiau venkite taip įsirengti miegamąjį. Feng Shui specialistai nepataria statyti ar kabinti miegamajame veidrodžio tuo atveju, jei galite jame matyti save gulintį. Drabužinė su veidrodžio durimis - įmanoma, jei nematote savęs, kai gulite lovoje.

* Jei norite pagyvinti interjerą, gražiai atrodys maži veidrodėliai, priklijuoti ant baldų (juostelėmis ar apvalūs) - komodų, spintelių, aplink šviestuvą. Tačiau neužsižaiskite su tokia puošyba: kad nedvelktų senove ir beskonybe, geriau pasikonsultuokite su interjero architektu.