Vakarėlį pradės breaks, funk ir hip hopo muzikos diskžokėjų duetas George Simonz. Po vidurnakčio ant scenos lips net dvi šiuo metu „ant bangos“ grupės – „The Mimicry“ iš Estijos ir „The Coolness“ iš Didžiosios Britanijos. Po jų pasirodymų – gerbiamo Rimo Šapausko DJ setas.

Ta pačia proga prieš pat vidurnaktį, belaukiant „The Mimicry“ ir „The Coolness“ šou, dailininkas Rimas Valeikis ir žurnalo „Panelė“ fotografas Algis Kriščiūnas pristatys savo bendrą parodą. Tai unikali galimybė pamatyti jųdviejų kelis metus gimdytus kūrinius, kurių pabijojo „padorios“ meno galerijos.

O „The Coolness“ „Mados infekcijos“ ir savo atvykimo į Lietuvą proga dovanoja jau legendomis apipintą ir geru britišku humoru pastiprintą muzikinį kūrinį „Semen“. Jį gali parsisiųsti nemokamai čia – soundcloud.com/loftasvilniusofficial/the-coolness-semen.

Tokiame didmiestyje kaip Londonas, kur visko daug, o įdomių muzikantų koncentracija yra bene viena didžiausių pasaulyje, vakarėlio žvaigždės „The Coolness“ vis dar sugeba išsiskirti. Mada jiems yra vienas raktų į sėkmę, todėl grupė žada apsilankyti ir pačioje „Mados infekcijoje“.

Daugiau apie vakaro laukiamiausius – „The Coolness“ – išskirtiniame interviu su grupe.

Kas pasikeitė grupėje nuo tada, kai studijoje netoli Old Street Londone įrašinėjote savo pirmąjį hitą „Kids On K“?

Vinny: Grupės sudėtis tapo stabili. Iki to turėjome gal devynis ar dešimt žmonių, kurie šoko, dainavo, grojo įvairiausiais instrumentais. Vėliau atsitiko taip, kad grupės nariai pradėjo vienas su kitu miegoti, galiausiai keliems dėl to teko palikti „The Coolness“. Dėl pastarųjų įvykių aš kaltinu tuometinę ekonominę situaciją, nors Chazas gal mano kitaip...

Chazas: Taip, buvau įsimylėjęs merginą, kuri mūsų grupėje grojo bosine gitara. Viskas buvo gražu, kol vieną dieną nepričiupau jos besimylinčios su mūsų grupės šokėja. Dabar „The Coolness“ nėra merginų.

Pafantazuokim, su kuo mieliau sudainuotumėte bendrą dainą – su Lily Allen ar Adele?

Chazas: Man patinka didesnės moterys, jos labiau stengiasi – taigi su Adele.

Davidas: O aš tai norėčiau pamatyti Chazo ir Lily Allen mikrofono dalybas kaip per „Run DMC“ vaizdo klipą.

Akivaizdu, kad jus labiau įkvepia legendinės roko žvaigždės nei tos merginos…

Chazas: Kai man buvo 15 metų, sutikau Ianą Browną. Tuo metu man tai buvo svarbiausias gyvenimo įvykis. Juolab „The Stone Roses“ tada buvo labai populiarūs. Kartą sutikau ir Amy Winehouse. Ji bandė mane bučiuoti, tačiau tuo metu jos nepažinau. Tik vėliau supratau, kad ten ji. Pamenu, vijausi ją gatve, norėjau gauti telefono numerį.

Jūs grosite „Mados infekcijos“ vakarėlyje Vilniuje. Ar jau turite tam reikalui sceninius kostiumus?

Chazas: Šiuo metu dar tobuliname „The Coolness“ įvaizdį scenoje, klausome Rytinio Londono stileivų patarimų. Vis dėlto kol kas net neįsivaiduoju, ką vilkėsime Vilniuje. Bet kokiu atveju tai bus kažkas futuristinio.

Vinny: Manau, kad turėtume įsisprausti į juodus mažus drabužius, kad žmonės mados renginio afteryje galvotų, jog esame madinga grupė su didžiule koncepcija galvose.

Geriausias patarimas, kurį esate gavę?

Davidas: Niekada nepasitikėk tuo, kieno akys pernelyg arti viena kitos.

Chaz: Geriausias patarimas – koncentruotis į dalykus, kuriuos turi, o ne į tuos, kurių neturi. Kitas patarimas – reikia 15 metų darbo, kad taptum atlikėju. Trečias – jei valgai vegetariškai/veganiškai – imk dvigubą porciją.

Ar kada nors rimtai galvojote tapti vegetarais/veganais?

Davidas: Taip, šį pirmadienį, kai suvalgiau žuvies vienoje Paulo McCartney pamėgtoje kavinėje. Tos žuvies skonis buvo kaip bulvės. Tik paskui prisiminiau, jog Paulas – veganas.

Ar esate intuityvūs vyrai?

Chazas: „The Coolness“ sėkmingai groja tiek Londone, tiek kitur, ir savo muziką įrašinėja jau daugiau nei ketverius metus, taigi manau, jog šiame informacijos amžiuje esame pakankamai intuityvūs. Į sceną nuo pat pradžių žengėme skambėdami ir atrodydami originaliai. Jei dabar pažiūrėtum į kitas Rytinio Londono grupes, kurios susikūrė kiek vėliau nei mes, tai jų originalumo ir intuicijos paieškos yra pakankamai aiškios.

Papasakokit, kaip jūs sugebate gauti tiek dėmesio tokiame megapolyje kaip Londonas?

Vinny: Šitą tai jau tikrai gali atsakyti Chazas, jis žino, kaip susirinkti visų aplink save dėmesį.

Chazas: Mes tikrai neturime tiek pinigų, kad būtume kiekviename žurnale ar bloge. Tiesiog grojame geruose koncertuose ir tikimės, kad kitą kartą į mūsų pasirodymą žmonės grįš ir atsives savo draugų. Be to, karts nuo karto rengiame nemokamus vakarėlius su nemokamu alkoholiu. Renkame visų iš eilės kontaktus ir juos kaupiame. Ir, be abejonės, kuriame gerą muziką (juokiasi).

Gyvename remiksų ir nemokamos informacijos amžiuje, taigi kartais iš naujo perrašome ir perleidžiame savo senus gerus gabalus. Taip pat patarčiau nepamiršti socialinių tinklų – jie yra visa ko raktas.
Reziumuojant visus mūsų grupės reklaminius veiksmus, neseniai „The Coolness“ pradėjome vadinti spam metal grupe (vėl juokiasi).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją