Kodėl? Ogi todėl, kad per anksti susens iš pavydo ir savininkiškumo jausmo, pavargs klausytis savo vyro pasiteisinimų dėl meilės žygių. Nes taip jau yra su tais seksualiais vyrais - retai jiems vienos moters užtenka...

Tai patvirtina ir amerikiečių mokslininkai. Jie nustatė, kad tie jauni stipriosios lyties atstovai, kurie yra labiau susirūpinę savo seksualiniu patrauklumu, taip pat tie, kurie lengviau susijaudina, 4 proc. dažniau apgaudinėja savo žmonas arba drauges nei santūrieji.

Ekspertų nuomone, pagrindinės prielaidos neištikimybei yra nerimas dėl savo pajėgumo, dažnai tiesiog nesusimąstant apie atsitiktinių lytinių santykių pasekmes, tokias, kaip neplanuotas nėštumas arba užsikrėtimas venerinėmis ligomis.

Pagrindiniai požymiai, į kuriuos moteriai verta atkreipti dėmesį, prognozuojant vyro neištikimybės galimybę, yra: jo susirūpinimas dėl erekcijos, ištvermės, potencijos sumažėjimo ar priešlaikinės ejakuliacijos. Jei jaunas vyras dėl to itin nerimauja, mokslininkų paskaičiavimais, svetimavimas tampa apie 6 proc. labiau tikėtinas.

Indianos valstijos universiteto profesorės ir pagrindinės tyrimo autorės Kristen Mark nuomone, tokį vyro elgesį lemia spaudimas, kurį jis patiria. Tokiems vyrams sunkumų gali kilti bendraujant su moterimis, kurios per daug gerai juos pažįsta. Jiems lengviau užmegzti pokalbį su mažai pažįstamomis partnerėmis.

Jei kalbėsime apie moteris, tai jų pagrindinės intymaus gyvenimo problemos yra dvi: abejoja savo išoriniu patrauklumu ir nerimauja dėl orgazmo patyrimo.