Kokiomis gi suknelėmis apsivilkusios nuotakos padarė neabejotiną įtaką viso pasaulio moterims ir merginoms, planuojančioms savo vestuvių dieną?

Princesė Diana

Savo vestuvių dieną ji pasipuošė dizainerio Davido Emanuelio iš šilkinės taftos siūta, nėriniais papuošta ir daugiau nei 10 000 perlų išsiuvinėta suknia. Didelė apimtis, daug medžiagos, pūstos rankovės, o prie viso to dar priderintas nuometas ir stambi gėlių puokštė. Tokios suknelės, ko gero, tinka tik princesėms.

Grace Kelly

Suknelės, kurią 1956 metais sukūrė Helen Rose, įtaka ir šiandien yra stipriai juntama. Iš šilko ir nėrinių pasiūtas šedevras atspindėjo būtent tai, ko reikėjo: nesenstančią klasiką, eleganciją ir aristokratišką didingumą.

Elizabeth Taylor

Ši Holivudo legenda iš visų septynių savo vestuvių neabejotinai geriausiai atrodė tekėdama pirmą kartą 1950 metais. Helen Rose (ta pati dizainerė, kuri sukūrė ir legendinę Grace Kelly vestuvinę suknelę) Elizabeth Taylor pritaikė ypač liemenį akcentuojančią new look stiliaus suknelę iš balto satino, siuvinėtą perlais.

Mia Farrow

1966 metais tekėdama už Franko Sinatros, Mia buvo išskirtinai netradicinė nuotaka. Ji mėgo tuo metu vyravusį mods stilių ir savo vestuvių dieną liko jam ištikima. Minimalistinė suknelė, prie jos priderintas švarkelis ir berniukiška šukuosena – būtent šie elementai pavertė ją viena įsimintiniausių visų laikų nuotakų.

Bianca Porez Morena de Macias

1971 metais San Tropeze tekėdama už Micko Jaggerio ji buvo išskirtinė nuotaka. O kaip gi kitaip, juk šiai progai moteris pasirinko šiandien jau klasika tapusį baltą Yves’o Saint Laurent’o kostiumą. Po švarku su didele iškirpte, be abejo, nereikia vilkėti nieko, o štai balta skrybėlė su vualiu – privalomas elementas.

Yoko Ono

Dėl Johno Lennono įtakos visam muzikos pasauliui nesiginčija niekas. Dėl Yoko įtakos pačiam Johnui – taip pat. Yoko Ono vestuvinė suknelė taip pat yra legendinė. Ne tiek dėl paties drabužio, kiek dėl priderintų aksesuarų: medvilninių kojinių iki kelių, plačiakraštės skrybėlės ir didelių akinių nuo saulės.

Jacqueline Kennedy

Visi, kurie atpažįsta ponios Jackie stilių, sutinka, kad vestuvinė suknelė neturėjo nieko bendra su jos skoniu ir aprangos stiliumi. Nepaisant to, kad ši įspūdinga suknia, pasiūta iš 46 metrų šilko, atitiko ano meto aukštuomenės aprangos reikalavimus, o preciziški siuviniai dažnai kopijuojami ir šiandienos nuotakų, tai nebuvo Jackie pasirinkimas. Suknelę kūrusią Niujorko dizainerę Anne Lowe pasikvietė Jackie motina. Pastaroji ir sprendė, kaip atrodys būsima nuotaka.