"Tiesiog kartais pavargstu nuo tų drabužių ar jų kūrimo proceso – visuomet norisi gerai ir greičiau, o jei užtrunka ilgai, pasiūto drabužio kartais jau net nebesinori dėvėti. Žinoma, retsykiais specialiai sau kažką pasisiuvu ar nugriebiu iš kolekcijų. Taip buvo ir su paskutine – iš jos turiu keletą kostiumų“, - DELFI pasakojo E. Sidaras, kuriantis mados namams „Cantas“.

Dizaineris tikino, kad daiktų nekaupia: „Mano gyvenimas nėra sėslus. Gyvenu nuomojame bute, kažkada reikia persikelti, tuomet daiktus peržiūriu, kažką palieku, kažką išmetu ar padovanoju kitiems. Drabužį paprastai dėviu metus ar du, o po to jis arba pasensta morališkai, arba iš tikrųjų susidėvi.

Neturiu daug daiktų - pagal poreikius: būna renginių, vakarų, koncertų, tad reikia turėti ir prabangesnį kostiumą, smokingą, šiaip keletą įdomesnių kostiumų. Dizaineris juk irgi negali visą laiką pasirodyti su tais pačiais drabužiais. Labai išsiskiriantys pasimato iškart, kažkas nufotografuoja, kažkas pamato, ir jau negali jų dėvėti keletą kartų iš eilės“.

Didžiausias galvos skausmas, kaip ir daugumai vyrų, – batai. Anot E. Sidaro, sudėtinga Lietuvoje surasti tokių, kurie būtų ir kokybiški, ir įdomesnio dizaino, spalvos, bet tuo pačiu ir ne pernelyg išskirtiniai, dažniau prie kažko priderinami.

Iš parduotuvių Egidijus įsigyja megztinių, džinsus: „Jei man patinka, sunešioju iki skutų! Užsienyje didelių apsipirkimų neorganizuoju, žinoma, kažkokį vieną kitą drabužį ar aksesuarą visuomet parsivežu. Specialiai vardinių drabužių neperku, man patinka įdomūs, kažkuo išskirtiniai daiktai, nebūtinai žymių mados namų“.

*****

"Šie marškiniai iš senos mano kolekcijos. Juos pasilikau kaip pavyzdį ir atminimą, kiek vargdavom, nes mano paties konstruoti ir siūti, audinys buvo specialiai balintas".

*****

Žydras languotas švarkas kartu su originalia marškinių apykakle - iš paskutinės "Mados infekcijoje" (2010 m.) pristatytos E.Sidaro kolekcijos: "Kai kūriau šį modelį, iš karto pagalvojau, kad tokio pačiam reikia, todėl šis švarkas siūtas ant manęs. Einant į rimtesnį renginį, prie jo galima priderinti ir peteliškę".

Kiek kainuoja kostiumą pasisiūti mados namuose "Cantas"? "Yra pasiuvimo ir audinio kaina. Kokybišką audinį galima rinktis nuo 150 Lt už metrą iki turbūt kelių tūkstančių - čia poreikių klausimas, o modelio sukūrimas ir pasiuvimas kainuoja apie 1600 Lt", - DELFI sakė dizaineris.

****

"Labai senas švarkas, jau vintažas... Jį įsigijau senais laikais, kai dar dirbau "Lelijoje". Čia buvo pirmasis modelis, kurį kūriau kartu su Kristina Mališauskiene. Anuomet aksominiai švarkai Lietuvoje nebuvo populiarūs, šiuos kūrėm vienai vokiečių firmai".

****
"Mėgstamas juodas kostiumas - taip pat iš kolekcijos. Jau baigia atidirbti, bet man labai patinka audinys – vilna su elastanu. Labai patogu, nesiglamžo, geras siluetas. Pagal šį pavyzdį kažką panašaus esu sukūręs ir klientams. Labai gerai, kai yra ką parodyti, nes neretai klientai nelabai įsivaizduoja, kaip ir ką galima suderinti, jei nemato kažko panašaus. O žurnaluose publikuojami dizainerių kurti kostiumai paprastai yra pernelyg meniški, kad patiktų vyrams, ieškntiems kažko ir stilingo, ir solidaus".

****

"Tai, ką čia parodžiau - rimtesni daiktai. Iš tiesų originalių daiktų galima rasti ir dėvėtų drabužių parduotuvėse - pats atrandu ir nešioju. O žmonių kalbos, esą tie daiktai turi kažkokią blogą energiją – nesąmonė.

Dar mėgstama sakyti: jei nori atrodyti stilingai, reikia dėvėti tik vieno dizainerio ar mados namų drabužius – tai taip pat netiesa. Galima puikiai suderinti paprastus džinsus ir "Chanel", - sakė E. Sidaras.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją