Laimėtojas iš 8 konkurso finalistų, tarp kurių pirmą kartą pateko ir lietuvė Toma Brundzaitė, sukūrusi indaplovę „Bifoliate“, buvo paskelbtas pagrindiniame Didžiosios Britanijos architektūros ir dizaino renginyje „100% Design London“. R. Hederstierna atiteko pagrindinis 5000 EUR prizas ir apmokama pusmečio stažuotė viename „Electrolux“ dizaino centrų.

Jo sukurtas „Cocoon“ veiks panašiai, kaip mikrobangų krosnelė, spraginanti kukurūzus – genetinės inžinerijos metodais sukurti bei supakuoti mėsos ir žuvies patiekalai dedami į prietaisą, kuris radijo dažnio identifikavimo technologijos (RFID) pagalba atpažįsta produktų raumenų ląsteles ir pagal tai nustato tinkamiausią pagaminimo laiką.

Tarptautinės žiuri manymu, būtent „Cocoon“ labiausiai pasižymėjo inovacijomis, vartojimo įžvalgomis bei intuityviu dizainu.

„Cocoon“ siekia spręsti labai kontrsversišką, bet kartu ir realų klausimą – augantį žmonių skaičių ir ribotą galimybę aprūpinti juos mėsa ir žuvimi. Problema tampa ne tik jų gavyba, bet ir transportavimo našta planetos ekosistemoms. Šis prietaisas ne tik drąsus bei inovatyvus savo dėmesiu socialiniams ir aplinkosaugos klausimams, bet ir išsiskiria išgrynintu bei maloniu dizainu“, - gyrė konkurso komisijos narys, Henrik Otto, „Electrolux“ Globalaus Dizaino viceprezidentas.

Antrąją vietą konkurse užėmė kino Penghao Shan (Zhejiang Sci-tech Universitetas) sukurta „Vandens gaudyklė” (“Water Catcher”) - skraidantys ir lietų surenkantys burbulai, kurie ne tik filtruoja surinktą vandenį, bet ir praturtina jį kiekvienam šeimos nariui reikalingais papildais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją