Kėdė
, kuri gali išlaikyti virš 100 kg svorį, yra 80 cm aukščio, 85 cm pločio ir 60 cm gylio.

O. Batyka-Williamsas, kuris yra gaminęs kėdes iš panaudotų nerūdijančio plieno vamzdžių ir durų, dabar ima komisinius už kėdes iš stalo įrankių, kurių kiekviena kainuoja ne mažiau nei 3 tūkst. svarų.

Menininkas iš Londono papasakojo: „Tyriau restoranų atliekas ir išsiaiškinau, kad kai kurie restoranai kas devynis mėnesius perka naujus stalo įrankius, nes senieji nusidėvi –patamsėja ir nebeblizga. Tai bereikalingas švaistymas ir pamaniau, kad įrankius išlydžius ir perdirbus bus sutaupyta daug energijos. Pagalvojau, jog man reikia ką nors iš jų pagaminti.

Deja, restoranai, su kuriais susisiekiau, negalėjo man duoti stalo įrankių, nes visai neseniai buvo juos nusipirkę.“

Galiausiai, radęs daugybę stalo įrankių dėvėtų daiktų parduotuvėse, jis nusprendė pagaminti kėdę su mediniu rėmu, tačiau jam buvo sunku prie rėmo pritvirtinti stalo įrankius.

„Atsisakiau medinio rėmo ir viską suvirinau iš pačių įrankių – pradėjau nuo kojelių ir toliau aukštyn. Dirbdamas supratau, kad stalo įrankiai gali būti labai pavojingi – o aš nenorėjau, kad ant kėdės atsisėdę žmonės susižeistų ar įsidurtų.

Naudojau gana neaštrius peiliu, be to, juos dar atšipinau. Šakučių dantis šiek tiek užlenkiau arba uždengiau šaukštais“, - gamybos subtilumus atskleidė dizaineris.

Nors O. Batyka– Williamsas tikina, kad kėdė yra visiškai funkcionali, jis tikisi, kad bus labiau naudojama „kaip meno eksponatas ir pokalbių objektas“.

Meno kūrinius iš stalo įrankių yra sukūręs ir kitas dizaineris Tonis Grilo, o rugsėjį Hiustone vykusiame “Meninių automobilių parade” kūrėjai iš šaukštų sukonstravo drakono pavidalo automobilį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją