„Ne paslaptis, jog jauni žmonės neretai kooperuojasi ir gyvena viename bute, kur dalinasi buitine technika.

Mano patirtis rodo, jog šaldytuvas yra prietaisas, kuris kelia bene daugiausia ginčų – ten laikomi produktai dažnai susimaišo, skleidžia įvairius kvapus, be to, kambariokai tarpusavyje nesutaria, kas jį turi valyti.

Pagalvojau apie išeitį – po atskirą erdvę kiekvienam“, - sako idėjos autorius.

Bendrovės "Electrolux" kasmet organizuojamo konkurso „Design Lab 2008“ nugalėtojas buvo apdovanotas 5 tūkst. eurų vertės prizu bei šešių mėnesių praktika viename iš bendrovės dizaino centrų.

Antros vietos apdovanojimas atiteko kinui Guopeng Liang, sukūrusiam skalbinių pintinę-skalbyklę „iBasket“, leidžiančią išvengti nepatogaus ir daug vietos užimančio nešvarių skalbinių laikymo. Visiškai automatizuotas prietaisas, vos tik užpildytas, pats įjungia skalbimo programą, o baigus darbą, atsiunčia žinutę į šeimininko kompiuterį. „iBasket“ galima laikyti ir tuo pačiu išskalbti bei išdžiovinti 3-5 kg skalbinių.

Trečiąją vietą pelnė taip pat keletą funkcijų apjungiantis buitinės technikos projektas - prancūzo Antoine Lebrun mobili viryklė-stalas „Coox“.

Tai nedidukas modernaus dizaino maisto ruošimo prietaisas ant ratukų, kurį galima stumdyti iš vienos vietos į kitą. Ant stalviršio skirta vieta nuimamai pjaustymo lentelei bei kaitlenė su trimis kaitvietėmis.

Iš viso konkursui šiemet buvo pateikta daugiau nei 600 buitinės technikos projektų, kuriuos sukūrė dizaino studentai iš 49 pasaulio šalių, 10 darbų tarptautiniam renginiui pateikė Lietuvos Dailės akademijos studentai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją