Avinas

Avinai – impulsyvios natūros asmenybės, todėl nekeista, kad būtent jiems norėtųsi patarti būti apdairesniems prie vairo. Vairavimą Avino ženklo žmonės laiko tokia veikla, kuri suteikia galimybę išsikrauti, išlieti susikaupusias emocijas, pajusti laisvę ir energiją. Aišku, toli gražu ne visi Avinai elgiasi nutrūktgalviškai, bet daugeliui automobilis – tai priemonė, suteikianti audringų potyrių. Avinai rūpinasi, kad automobilio salone būtų tvarkinga, veiktų nepriekaištinga garso sistema, skambėtų ne bet kokia, o rinktinė muzika. Didelis dėmesys kelionės kokybei verčia šiuos žmones rinktis stilingus, pripažintų ir patikimų markių automobilius. Bene labiausiai jų pamėgtas variantas – sportinis automobilis.

Jautis

Jaučiai – tai skrupulingos asmenybės, mėgstančios važinėti nuosavu transportu ir juo nuoširdžiai rūpintis, taip pat puikiausiai žinančios visas kelių eismo taisykles. Deja, šią tobulą charakteristiką gadina vienas Jaučių bruožas – užsispyrimas. Kartais ne pačiais paklusniausiais vairuotojais Jaučiai pavirsta tik todėl, kad juos kas nors suerzina. Tokiais atvejais Jaučiai gali net ignoruoti kelio ženklą arba nepraleisti prie perėjos stovinčio pėsčiojo. Visgi taip elgiasi ne visi šio Zodiako ženklo atstovai. Kur kas labiau Jaučiams būdinga laikyti automobilį ne prabangos daiktu, o priemone, leidžiančia nukeliauti iš vienos vietos į kitą. Jaučių nedomina madingi prekių ženklai ir stilingi sportiniai automobiliai. Net atvirkščiai – prioritetą Jaučiai teikia paprastumui, kokybei ir patikimumui. Nuosava transporto priemone Jaučiai be galo rūpinasi: ją kuo švariausiai plauna, poliruoja, nepamiršta apie technines patikras ir t. t. Apskritai Jaučio ženklo atstovus galima pavadinti sąžiningais vairuotojais, kuriems automobilis reikalingas šeimos ir ūkiniams poreikiams patenkinti. Štai kodėl daugelis Jaučių vertina pikapus.

Asociatyvioji nuotr.

Dvyniai

Dvyniams būdingas veržlumas, kadangi jų stichija – oras. O oras tai juk vėjas, uraganas, galia ir greitis. Štai kodėl neturėtume stebėtis, kad tarp šio Zodiako ženklo atstovų tokia galybė mėgėjų palakstyti. Nepaisant šito, Dvyniai tikrai nėra avarijų statistikos lyderiai, kadangi greitis – natūralus jų būvis, nė kiek netrukdantis jiems puikiai orientuotis. Vis dėlto daugelis Dvynių atstovų sugeba nepasiduoti šiai charakterio savybei ir vairuoja ypač atidžiai ir saugiai, o greičio trūkumą kompensuoja garsia arba ypač kokybiškai skambančia muzika. Būtent iš šių žmonių automobilių dažniausiai pasigirsta bosų gausmas arba ritmingi dūžiai. Jie mėgsta važinėti nuleistais langais, kadangi tada junta vėją, greitį ir energiją.

Vėžys

Vėžiai – atidūs vairuotojai, kelionę automobiliu traktuojantys labai rimtai. Jie elgiasi apdairiai, niekur neskuba. Visgi dėl to, kad yra emocingi, gali atrodyti kaip gana konfliktiški. Net ir menkiausias eismo įvykis juos gali nemenkai suerzinti. Net nesvarbu, kas kaltininkas – kitas vairuotojas, o gal pėsčiasis, – nuo įsiūčio apimto Vėžio jam gali kliūti dozė pykčio. Vairavimą Vėžio atstovai laiko ne pačiu ramiausiu užsiėmimu, o tokiu, kuris pareikalauja ir budrumo, ir situacijos įvertinimo. Tiesa, pasitaiko ir patyrusių Vėžių vairuotojų ir jie pajėgūs atsipalaiduoti net prie vairo. Kad ir kaip būtų, vairuojantis Vėžys – tikrai ne niurzgantis chamas, o toks žmogus, kuris be galo jaudinasi, kad visi eismo dalyviai jaustųsi komfortiškai ir niekam nenutiktų nieko blogo. Rinkdamiesi automobilį pernelyg griežtais kriterijais Vėžiai nesivadovauja. Svarbiausia jiems – kad mašina patikimai važiuotų. Nuosavą transporto priemonę šio ženklo atstovai prižiūri atsakingai, paprastai laiko ją garaže ir retai susimąsto apie tai, kad gal vertėtų įsigyti ką nors stilingo ir ekscentriško.

Liūtas

Liūto ženklo atstovai – bene atsargiausi vairuotojai. Liūtai daugeliu atžvilgių idealūs, todėl ir jų automobilis turi būti idealus: švarutėlaitis ir be menkiausio įbrėžimo. Nedarbo dieną Liūtui vieni niekai pakilti su aušra ir užsiimti automobilio plovimu. Vairuodami šie žmonės akylai stebi, ar visi laikosi saugaus atstumo. Kelių eismo taisykles Liūto atstovai išmano nepriekaištingai, mat jiems svarbu turėti svarių argumentų, jei kartais tektų atsidurti ginčytinoje situacijoje. Daugelis Liūtų vertina prabangius, dailiai atrodančius, prestižinių markių automobilius, tik ne kiekvienas gali tokį įsigyti. Bet ir tada, jeigu įperkama tiktai kukli, gerokai panaudota mašina, ją puoselėti Liūtas laiko savo pareiga, todėl jo automobilis visada išblizgintas tarytum parodoje išstatytas eksponatas.

Mergelė

Mergelių ženklo atstovai vairavimą priskiria prie ypač rimtų užsiėmimų. Mergelės iškala kelių eismo taisykles ir įkala sau į galvą, kad tapdamos vairuotoju prisiima didžiulę atsakomybę. Mergelių ženklo žmonės visada užsisega saugos diržą, nesėda prie vairo, jei pavartojo nors lašelį alkoholio, automobilyje turi vaistinėlę ir atsarginę padangą, taip pat tvarkingus dokumentus. Sunku būtų surasti tokią Mergelę, kurios automobilis būtų be signalizacijos. Daug netuščiažodžiaujant galima sakyti, kad Mergelės turi viską, ko tik reikia saugiai kelionei. Šio Zodiako ženklo atstovai sustoja prie šviesoforo net ir tada, kai aplinkui – nė gyvos dvasios. Mergelės žino visus gimtojo miesto keliukus, kuriais pasukus pavyksta sutrumpinti kelionę. Gavusios vairuotojo pažymėjimą kai kurios Mergelės pasidaro tiesiog nepakenčiamos, nes kalba tik apie automobilius, o tuos, kurie apie juos nekalba, laiko žemesnės rūšies žmonėmis. Gerai bent, kad taip atsitinka ne su visomis Mergelėmis.

Svarstyklės

Svarstyklės išsiskiria subalansuotomis emocijomis, tačiau šie žmonės mėgsta pasvajoti. Kaip tik todėl jiems ypač sudėtinga ilgai išlaikyti dėmesį. Svarstyklių ženklo vairuotojai dažnai susiduria su bėdomis net ir tada, kai nėra jokių prielaidų joms atsitikti. Laimei, tokiu „gebėjimu“ išsiskiria toli gražu ne visi Svarstyklių ženklo atstovai. Keletą žodžių būtina tarti apie Svarstyklių prioritetus renkantis automobilį. Minėtina, kad šio ženklo atstovams patinka ekskliuzyvūs, kelyje tuojau pat išsiskiriantys automobiliai. Dar viena svarbi sąlyga – komfortas: automobilis be kondicionieriaus niekaip negali tapti pageidaujamu variantu. Natūralu, kad išskirtiniais automobiliais besidominčios Svarstyklės kelionių viešuoju transportu kratyte kratosi. Verta pasakyti, kad Svarstyklės labai gerai žino kelių eismo taisykles, taigi, kol neima blaškytis, vairuoja iš tiesų patikimai. Vienintelis patarimas, kurį norėtųsi duoti svarstyklėms, – tai neskrajoti padebesiais, kai rankos spaudžia vairą.

Skorpionas

Skorpionai vertina tiktai brangius automobilius ir važinėti su kokia nors seniena jiems tikras siaubas. Eismo įvykių statistikoje šio Zodiako ženklo atstovai – visai prie galo, nes kelių eismo taisykles yra išmokę kuo puikiausiai. Automobilį jie vertina ne kaip transporto priemonę, o, visų pirma, kaip statuso ženklą. Aišku, automobilis Skorpionams reikalingas ir tam, kad juo važinėtų, tačiau mašinos pasirinkimą paprastai lemia stilinga, įspūdį daranti išvaizda ir kelionėse teikiamas komfortas.

Šaulys

Šauliai – mėgėjai pakeliauti. Ilgas vairavimas jų nebaugina, net atvirkščiai – tokia veikla jiems atrodo romantiška. Šio Zodiako ženklo atstovams verta rinktis didelius automobilius, mikroautobusus, visureigius. Tikra tiesa, kad apie „namelius ant ratų“ svajoja daugelis Šaulių. Šie žmonės tikrai neprastai vairuoja, bėda tik ta, kad sėdėdami prie vairo neretai ima nuobodžiauti. Šauliams patinka bendrauti, o nauji įspūdžiai jiems būtini kone kaip oras, taigi, vairuodami jie šnekučiuojasi su bendrakeleiviais, o jei keliauja vieni, kam nors paskambina. Šis jų įprotis kelia tam tikrų pavojų, nes atitraukia nuo situacijos kelyje ir gali turėti liūdnų pasekmių. Transporto priemonė nėra Šaulių kulto objektas. Svarbiausia, kad į ją tilptų viskas, ko gali prisireikti per keliones.

Ožiaragis

Ožiaragiai – pragmatiški, giliai mąstantys, į nuodugnius svarstymus linkę žmonės. Šios jų savybės neretai ypač praverčia kelyje. Daugelis šio Zodiako ženklo atstovų tikrai nėra iš tų, kurie dievina greitį. Patekę į sudėtingesnę situaciją, Ožiaragiai lengvai sutrinka, jie gali pasiklysti, pasukti ne tuo keliu, be to, pažeisti eismo taisykles, nors paprastai jas yra neblogai išmokę. Važiuoti bekele Ožiaragiams daug lengviau – išsukę iš miesto jie pasijunta it savoje stichijoje, nes nebereikia laukti spūstyse, laikytis kiekviename žingsnyje stovinčių kelio ženklų ir stabčioti prie šviesoforų. Važiuodamas net ir pusiau užžėlusiu miško keliuku Ožiaragis sugeba pademonstruoti savo, kaip vairuotojo, meistrystę, todėl nekeista, kad pirmenybę šio ženklo atstovai teikia visureigiams ir klasikiniams modeliams.

Vandenis

Vandeniai – racionalūs vairuotojai. Sėdėdami prie vairo jie nevaidina asų, be priežasties nerizikuoja. Daugelis Vandenių žino, kad per išsiblaškymą galima padaryti kokių nors klaidų, todėl vairuodami stengiasi išlikti ypač budrūs. Jie laikosi nuomonės, kad benziną reikia taupyti, ir su džiaugsmu pereitų prie pigesnio kuro. Vandenio ženklo vairuotojai retai sukelia problemų kitiems eismo dalyviams. Net ir ekscesais garsėjantys Vandeniai kelyje elgiasi kukliai, mandagiai, pamatuotai ir pagal taisykles. Automobiliams Vandeniai neišrankūs: labiausiai juos domina techninės charakteristikos, o ne stilinga išvaizda.

Žuvys

Žuvys – ne patys patikimiausi vairuotoja, nes joms būdingas išsiblaškymas. Jei kelias nepažįstamas, Žuvų ženklo žmonės jaučiasi nejaukiai, vairuoja taip, tarsi nepasitikėtų savimi. Tolimos kelionės Žuvims – tikra kančia, kadangi ilgus atstumus jos įveikia gana lėtai – Žuvys tikrai nemėgsta greičio. Automobilis šio Zodiako ženklo atstovams – tai priemonė, leidžianti iš punkto A nukakti į punktą B ir be jokių improvizacijų. Transporto priemonės išvaizdai Žuvys neteikia beveik jokios reikšmės, nebent tai būtų žydrai žalsvos spalvos automobilis: juo Žuvys ypač rūpinsis ir važinės su didžiausiu malonumu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją