Visiems yra tekę suklysti. Iš klaidų mokomės, taip galime dvasiškai tobulėti. Kai mūsų poelgiai užgauna, įskaudina šalia esantį artimą, nuoširdus savo klaidos pripažinimas gali išlyginti atsiradusią ir jus vienas nuo kito atitolinusią skriaudą.

Dažniausiai Jus mylintis žmogus nori jums atleisti. Bet ar mokame atsiprašyti? Taip nuoširdžiai, kaip vaikai, kai nuskriaudžia draugą? Neretai kyla noras dangstytis kito kažkada padarytomis klaidomis, išgyventa nuoskauda. Įskaudinę artimiausią žmogų ne visada pasakome netgi paprastą: „Atleisk“. Kodėl tai taip svarbu?

Pripažinę savo klaidą, galime ūgtelėti dvasine prasme.

Kai nuoširdžiai ištariame „atsiprašau“ ir „atleisk” - įvyksta stebuklas: šalia esantis iš nuskriaustojo ir pažeminto įgauna galimybę ūgtelėti į dvasingą ir geros širdies žmogų, tapti dovanojančiu ir gali atleisti, išsivaduoti iš skriaudos išgyvenimo.

Tai - mažiausia, ir tuo pačiu, - daugiausia, ką mes galime vienas kitam tokioje situacijoje padovanoti. Nes atsiprašymas kyla iš mūsų Meilės, Garbingumo, mokėjimo pripažinti savo klaidą. Ir, žinoma, Drąsos, pasijusti suklydusiu.

Stiprūs, garbingi, drąsūs žmonės nebijo pripažinti klaidos ir paprašyti atleidimo. Tai daug kartų geriau, negu išsisukinėti ir meluoti. Nes melas kyla iš baimės, o ne iš Meilės. Tad nuskriaudę - atsiprašykime. Juk svarbu, ne kokie parkrentame, o kokie atsikeliame.

Nuotaikingai pažvelkime, kaip gi atsiprašyti reikėtų atskirų Zodiako ženklų atstovų bei turinčių kitų astrologinių rodiklių šiuose Zodiako ženkluose.

Avinukai

Iš karto ir atvirai prisipažinkite savo kaltę, pasižadant daugiau taip nebesielgti ir paprašant Jums atleisti. Avinukai ūmūs, tad delsti nereikėtų. Jie tikrai įvertins Jūsų nuoširdumą ir garbingumą.

Jautukai

Reikės įdėti nemažai pastangų, jie atsimena ilgai. Turite pasakyti, kaip taisysite klaidas. Moterims padėtų žavi puokštė gėlių ir pradžiugintumėt dovana.

Dvynukai

Turi būti daug šiltų gerų žodžių ir nuoširdus apgailestavimas. Paimkite už rankos, žvelkite į akis, paaiškinkite, kad supratote suklydę.

Vėžiukai

Vandenynas švelnumo ir jautrumo. Vėžiukai įsimena išgyventas skausmo, skriaudos emocijas. Teks ilgai įtikinėti ir daug triūso padėti, kol vėl pelnysite pasitikėjimą. Rodykite tiek dėmesio, kad nebebūtų laiko skriaudai prisiminti.

Liūtai

Jų atsiprašymui teks gerai pasirengti. Jei įskaudinote prie kitų - ir atsiprašyti reikėtų prie jų. Tai gali būti nuostabus atsiprašymo renginys su gėlių puokštėm, poezija, romantiška vakariene, jautriais žodžiais į mikrofoną ar tiesioginį eterį. Liūtai atleis, jei būsite garbingi ir iškart pripažinsite klaidas.

Mergelės

Jos norės būti tikros, kad skausmas nepasikartos. Už panašią padarytą klaidą atleisti linkę tik kartą. Būkite nuoširdūs ir jautrūs. Svarbu, kad Mergelės vėl atgautų pasitikėjimą savimi. Visiškai atleisti Mergelėms gali prireikti daug daugiau laiko, nei galvotumėt. Ir reikės nemažai pasistengti.

Svarstyklės

Daug daug jautrių žodžių ir įvertinimo jų gerumo. Jei papasakosite, kaip prastai dėl jų įskaudinimo jaučiatės, lengviau jus supras. Leiskit joms pasijusti galinčioms jums padėti atsikratyti kaltės jausmo.

Skorpionai

Jiems atleisti būna sunkiausia. Polinkis grįžti į praeitį ir „pjauti pjuvenas“ - tikrasis jų priešas. Vien „Atleisk“ neužteks. Tai bus ilgas procesas ir Skorpionai turės išgirsti daugybę nuostabių žodžių, kaip stipriai jūs juos mylite ir, žinoma, su akivaizdžiais to įrodymais.

Šauliai

Svarbu pasakyti tai iškart, tad ir atleidimo sulauksite gretai. Būkite nuoširdūs, šaunu tai daryti ne kasdienėj aplinkoj, kai kažkur keliaujate ar bent einate pasivaikščioti. Dėmesio reikia daug ir puiku tai padaryti emocingai.

Ožiaragiai

Jie atleidžia sunkiai, ilgai atsimena, tad prireiks daugiau laiko. Bet jei būsite atviri ir sąžiningi - pelnysite jų pagarbą ir atleidimą greičiau. Argumentuokit, kodėl suklydot ir sąžiningai prisiimkite kaltę. Švelnumas ir meilus pasirūpinimas jais bus tikrai tinkamai įvertinti.

Vandeniai

Jų atsiprašyti reikia impulsyviai, tai turi būti malonus netikėtumas. Paklauskite, kaip galėtumėt atitaisyti savo klaidą ir veikit greitai. Jei sugalvosite atsiprašyti po pusmečio - jūsų tiesiog nesupras. Kaip atsvara neigiamoms emocijoms, galėtų būti džiaugsmingos malonios staigmenos.

Žuvytės

Jos labai savimi nepasitikinčios, tad gali turėti daug nepagrįstų baimių, jog situacija gali kartotis. Būkite labai jautrūs ir romantiški. Šiltas apkabinimas ir pačių sukurtas ketureilis tiktų puikiai. Svarbu, kad jos išgirstų, koks būtinas jums jų atleidimas. Žuvytės moka nuoširdžiai kitą suprasti ir atjausti, bet tai patirti nori ir pačios.

Galima surasti daug būdų, kaip paprašyti atleidimo. Galbūt jūs, puikiai pažindami savo artimą žmogų, rasit individualų kelią į jo širdį. Svarbu buvo dar kartą prisiminti, ar paprašėme, įskaudinę, mums atleisti. Jei ne - padarykime tai tuoj pat, ir padovanokime gerą savijautą, šiltus jausmus vieni kitiems jau šiandien.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)