Visus normalius žmones kažkas erzina, kelia nemalonius jausmus. Ypač darbe, kur susiduria tiek įvairių asmenybių, skirtingų energetikų, temperamentų, charakterių ir elgesio būdų.

Socialinio tinklo „LinkedIn", skirto verslui, specialistai atliko tyrimą, siekdami išsiaiškinti, koks bendradarbių elgesys labiausiai erzina. Apklausoje dalyvavo daugiau kaip 17 tūkstančių respondentų iš 16-kos šalių.

Taigi pirmoji vieta: didžiausią nepasitenkinimą bei pyktį sukelia kolegos, kurie savo atsakomybę suverčia ant kito pečių arba padarę klaidą, neigia savo kaltę. Nemėgstami darbe yra ir tie, kurie savo pareigas užkrauna kitiems bendradarbiams.

Antroje vietoje atsidūrė bambekliai, kurie vis kuo nors nepatenkinti: biuro švara, vėluojančiu susirinkimu, mažu atlyginimu, kolegos kalbėjimu telefonu... Jie nuolat randa prie ko prikibti.

Trečiąja vietą nepageidaujamų kolegų sąraše užėmė tie, kurie niekada neatsakinėja į elektroninius laiškus.

Jei peržvelgtume erzinančius dalykus, atsižvelgdami į nacionalinius ypatumus, tai būtų dar įdomiau.

Amerikiečius, pavyzdžiui, labiausiai erzina kolegos, kurie suvalgo jų maistą iš biuro šaldytuvo. O brazilai negali pakęsti žmonių, nešiojančių paskalas.

Indijos darboviečių skaudžioji vieta - garsiai skambantys mobilieji telefonai, o japonai nekenčia tų, kurie itin daug juokauja darbe. Vokiečius erzina netvarka, o italus - nekompetentingi kolegos.

O dabar - pikantiškiausia informacija: 62 proc. moterų piktina itin seksuali, atvira kolegių apranga, tačiau ji tokius jausmus sukelia tik 29 proc. vyrų...

O ką galite jūs pasakyti apie savo kolegas? Kas jums kelia nemalonius jausmus?