Jeigu mėgstate avokadus, bet pabodo valgyti nuobodžius juodos duonos-avokado-sviesto-druskos-pipirų sumuštinius, išbandykite naujas variacijas. Ingredientų kiekius pasirinkite pagal skonį ir situaciją - gaminsite tik sau ar visai šeimai.

Avokadai su lašiša

Šis sumuštinių receptas puikiai tiks savaitgalio pusryčiams - sotus, įdomus ir nekasdienis skonis.

Ingredientai: juoda duona, avokadas, keli gabaliukai rūkytos lašišos, krapų, citrinos sulčių, druskos bei juodųjų pipirų.

Paruošimas: Avokadą sutrinkite šakute iki vientisos masės, pagardinkite druska, pipirais, krapais bei citrinos sultimis.
Avokado masę užtepkite ant duonos, o ant viršaus sudėkite lašišos gabaliukus.

Avokadai su varške

Lengvai paruošiamą užtepėlę galite patiekti ir vakarėlių metu tiesiog dubenėlyje, o šalia paberti krekerių ar duoniukų.

Ingredientai: juoda duona, avokadas, liesa varškė, grietinė, pora skiltelių česnako, druska.

Paruošimas: Avokadus sutrinkite šakute, sumaišykite su varške, įspauskite česnaką, berkite druskos. Jeigu masė per kieta, dėkite grietinės. Tepkite ant duonos ir skanaukite.

Krevečių tacos su petražolėmis ir laimu

Šiame užkandyje avokadas atstoja sūrį - jo tekstūra ir sodrus skonis yra puikus pakaitalas kaloringam produktui.

Ingredientai: krevetės, juodosios pupelės, svogūnų laiškai, avokadai, juodieji pipirai, salsos - žaliųjų pipirų padažas, petražolės, tortilijos, laimai.

Paruošimas: Avokadus supjaustykite ir sumaišykite su krevetėmis, pupelėmis, smulkintais svogūnų laiškais bei petražolėmis. Viską pagardinkite salsos padažu ir juodaisiais pipirais. Gautą masę apšlakstykite laimo sultimis ir kraukite į tortilijų paplotėlius.

Pietietiškos salotos su kukurūzais

Šiose salotose gausu baltymų ir nesočiųjų riebalų. Ilgam skrandį užpildantis patiekalo maistinė vertė neviršija 500 kalorijų.

Ingredientai: Pinto pupelės, šviežias kukurūzas, avokadas, raudonieji svogūnai, alyvuogių aliejus, laimas, kuminas, druska, juodieji pipirai, paskrudinti tortilijos čipsai bei salotų lapai.

Paruošimas: Paprasčiau nebūna - visus ingredientus sumaišome ir valgome!

Avokadai su pomidorais

Tai vegetariškas pakaitalas britų pamėgtiems jautienos-salotų-pomidorų sumuštiniams. Nors jame nėra mėsos, maistinė avokado sumuštinio vertė tokia pat kaip ir „mėsinio".

Ingredientai: mažo kaloringumo majonezas, pilno grūdo duona, salotų lapai, pomidoras, avokodas, agurkas ir kietas sūris.

Paruošimas: Ant duonos riekelių užtepkite majonezo, uždėkite salotų lapų, pomidorų ir agurkų riekelių, kietojo sūrio ir avokado.