Ar žinojote, kad egzistuoja toks metodas, kuris labai primena serialą „CSI kriminalistai“ – kilus įtarimų, kad jūsų išrinktasis (-oji) gali būti jums neištikimas (-a), galite tai patikrinti pasitelkę jo (jos) nešvarius apatinius. Tiesiogine prasme.

DNR patikros bendrovės siūlo išmaniąją technologiją įtariems sutuoktiniams, ieškantiems konkrečių atsakymų. Ši paslauga populiarėja ir Lietuvoje, nors dažnas lietuvis paslaugos atsisako dėl gana aukštos kainos.

„Paprastai žmonės su mumis susisiekia, kai jau būna priėję liepto galą. Jie siekia tik gauti akivaizdžius įrodymus, kad jų baimės pagrįstos“, – leidiniui „The Huffington Post“ sakė laboratorijos specialistas Kipas Charlesas.

Tad jei jūs pastebėjote akivaizdžius partnerio (-ės) neištikimybės ženklus ir norite gauti savo spėlionių patvirtinimą, galite išbandyti šį gana paprastą būdą.

„Tereikia atnešti mums kokį drabužį, geriau glaudes ar kelnaites, o mes pasirūpinsime visu kitu, – sako Charlesas. – Mes nustatome, ar drabužiuose yra spermos ar DNR pėdsakų ir viską ištiriame.“ Ši paslauga kainuoja apytikriai 250 eurų. Tai gana nedaug, palyginus su kitais metodais, pavyzdžiui, elektroniniais šnipinėjimo prietaisais, juo labiau su privačių detektyvų paslaugomis.

Dauguma klientų vyrų nori patikrinti, ar jų merginų ar žmonų kelnaitėse nėra kito vyro spermos likučių. Klientės moterys nori sužinoti, ar jų vyrų ar vaikinų apatiniuose nėra kitos moters DNR pėdsakų, kai kurios atneša ištirti kitos moters apatinius, rastus tarp partnerio daiktų.

Jei testo rezultatas teigiamas, klientai gali žengti kitą žingsnį ir užsakyti palyginamąjį testą už papildomą sumą (apytikriai 200 EUR). Testo metu bus palyginti kliento (-ės) DNR ir rastosios DNR molekulės, kad neištikimasis (-oji) nebeturėtų jokių alibi.

„Jūsų partneris (-ė) gali sakyti, kad tai jūsų išskyrų pėdsakai, bet jei bus atliktas lyginamasis tyrimas, jūs galėsite pasakyti: „Radau spermos (moters DNR) pėdsakų, jie ne mano, štai įrodymai, – sako K. Charlesas. – Labai svarbu tai, kad kita pusė nebegalės meluoti ir išsisukinėti, nes įrodymai moksliškai pagrįsti.“

Pagrindinė DNR testus atliekančių bendrovių veikla yra tėvystės nustatymas. Neištikimybės nustatymo testas yra viena iš jų teikiamų paslaugų. Apytikriai 60 proc. į tokius centrus besikreipiančių klientų yra vyrai. Jų teigimu, įtarimus akivaizdžiai patvirtina apie 30 proc. testų.

Neištikimybės patikros koncepcija sulaukia prieštaringų vertinimų, bet, pasak K. Charleso, jei esate ištikimi savo sutuoktiniui (-ei), jums nėra ko baimintis. „Yra manančių, kad tai brovimasis į kitų žmonių gyvenimą, teisių pažeidimas. Kita vertus, jeigu jūs neapgaudinėjat partnerio (-ės), jums nėra dėl ko nerimauti, kodėl tada jaudinatės?“

Jums teko išbandyti šį neištikimybės nustatymo metodą? O gal pavyko išssiaiškinti parnerio neištikimybę kitais būdais? Papasakokite mums savo istorija! Rašykite info@braskes.lt