Po to, kai Baltųjų rūmų stažuotoja tapo daugelio nekenčiama šeimos ardytoja, jai teko susirasti kitokį pragyvenimo šaltinį. Kelias į politiką jai buvo užvertas.

Kurį laiką jaunos moters banko sąskaitą pildė pinigai, gauti už autobiografinę knygą, kurioje ji pasakoja apie 1995-1996 metais liepsnojusį romaną su garsiuoju savo meilužiu - Jungtinių Amerikos valstijų prezidentu.

Skandalui nublėsus, Monicai teko ieškotis kitokio pragyvenimo šaltinio. Ji nusprendė pasukti į pramogų verslą ir pardavinėti savo kurtas rankines.

Tačiau dizainerės karjera tęsėsi neilgai ir rankinių prekyba buvo nutraukta. Kurį laiką M. Lewinsky dirbo britų televizijos kanalo „Channel 5“ Amerikos kultūros reportere. Vėliau tapo „Vanity Fair's“ mados apžvalgininke, realybės šou vedėja.
Dėl meilužės statuso Monica net ir praėjus beveik 20 metų negali atsikratyti patyčių ir įžeidinėjimų. Namų šeimininkės ir šeimos židinio puoselėtojos pastebi, kad ji buvo bene labiausiai apkalbamas ir nekenčiamas žmogus Amerikoje. Lengva gyventi jai tikrai nebuvo. Įžeidinėjimai ir kandūs juokeliai ją lydi net ir dabar apsilankius kavinėje ar tiesiog einant gatve.
Monica Lewinsky 1999 m.
Tačiau apsukrioji M. Lewinsky tuo netruko pasinaudoti – ji tapo organizacijos, kovojančios su patyčiomis, ambasadore. Daug apkalbų, patyčių ir pažeminimo sulaukianti moteris padeda žmonėms, kuriems taip pat tenka pakelti neigiamą visuomenės požiūrį.
Monica Lewinsky
Socialiniuose tinkluose aktyviai besireiškianti Monica taip pat dažnai dalinasi drąsinančiomis ir nepasiduoti raginančiomis optimistiškomis mintimis, kurios, tiki, įkvepia kitus kovoti su patyčiomis.
Monica Lewinsky 2016 m.
42 metų moteris daug laiko praleidžia medituodama ir ieškodama vidinės ramybės. Šeimos ji iki šiol nesukūrė, vyro nesusirado. Kaip teigė viena artima Monicos draugė, taip yra dėl to, kad ji vis dar myli ir amžinai mylės Billą.
Monica Lewinsky

M. Lewinsky leidyklai pasiūlė išleisti antrąją knygą, kurioje ji ketino atskleisti dar daugiau detalių. Už tai ji prašė 12 milijonų dolerių honoraro. Knyga turėjo pasirodyti dar šiais metais, prieš pat Amerikos prezidento rinkimus, kuriuose dalyvauja Hillary Clinton.

M. Lewinsky dabar ir prieš 20 metų: