Klounas Ronaldas McDonaldas pirmą kartą viešumoje pasirodė 1963 m. Laimingą mėsainių klouną suvaidino garsi to meto televizijos asmenybė Willardas Scottas. Scottas jau buvo žinomas kaip mėgėjas "vaipytis". Vaikinas buvo ką tik baigęs filmuotis trejus metus per WRC TV rodytame (1959 - 1962) „Klounas Bozas“.

Bauginantis debiutas televizijoje

Pirmoji naujojo R. Mcdonaldo reklama buvo paleista prekybos centre, Vašingtone. Scottas vaizdavo klouną apsmukusiu geltonu kombinezonu ir dryžuotais marškiniais. Jis atrodė visai nelinksmai. Netgi gana bauginančiai - vietoj nosies buvo įtaisyta vienkartinė stiklinė. Ant galvos - padėklas su polistiroliniu mėsainiu, keptomis bulvytėmis ir pieno kokteiliu.
Willard Scott

Nepaisant profesionalaus klouno patirties, Scott‘as pasirodė netinkamas rinkodarininkams. Pasak istorikų, jie norėjo, kad Ronaldas būtų lieknesnis. Kompanijos reklamos agentūra nusprendė, kad Willardas Scottas yra „per storas vaidinti ypatingai aktyvų Ronaldą, todėl jį atleido.

„Neteko“ nosies

Sekančius porą dešimtmečių net keletas skirtingų aktorių vaizdavo Ronaldą Mcdonaldą. Baigiantis 1960 m., R. Mcdonaldo išvaizda pasikeitė į modernesnę, panašią į dabartinę - buvo atsisakyta šiurpinančios vienkartinės stiklinės nosies, padėklo diržo ir skrybėlės.

Ronaldas McDonaldas

Nuo 1971 m. iki 1998 m., Ronaldo kostiumas turėjo prancūziškų bulvyčių krepšelius vietoje kišenių. Rankovių ir kojų juostelės buvo plonos, o apykaklė buvo ilga. Pavienėse parduotuvėse būdavo darbuotojas, kuris persirengdavo Ronaldo kostiumu. Tuo metu jis buvo dėvimas ne tik televizijos reklamose, bet ir per vaikų gimtadienius ar kitus vakarėlius.

2014 m., Ronaldas Mcdonaldas, pirmą kartą iškeitė savo įprastą kombinezoną į madingesnius apdarus - kargo kelnes, liemenę ir raudonai baltai dryžuotus marškinėlius. Klasikiniai klouno batai išlieko jo uniformos dalimi. Sportiška išvaizda buvo skirta pavaizduoti aktyvesnį gyvenimo būdą, kurį Mcdonald‘o restoranai agitavo savo lankytojams, nepaisant to, kad kai kurie patiekalai iš meniu buvo tikros kalorijų bombos.
Ronald McDonald batai

Štai keletas įdomių faktų apie Ronaldą McDonaldą:

Jo batų dydis yra labai platus 61. Personažas turi savo asmeninę knygą pavadinimu „Ronaldas Mcdonaldas ir pasaka apie kalbantį augalą.“ Jis taip pat turi savo video žaidimų, VHS vaizdajuosčių ir komiksų. Japonijoje, Ronaldas Mcdonaldas vadinamas Donaldu Mcdonaldu, nes jų kalboje nėra garso „r“.