Kad ir kur būtumėte - vakarėlyje, kurorte ar miesto šurmulyje, pavasariška maksi ilgio suknelė papuoš kiekvieną. Ne veltui metai iš metų garsenybės įvairiuose renginiuose dažnai vilki moteriškumą pabrėžiančias gėlėtas suknias. 2016 m. šiltąjį sezoną romantiškos suknelės užima tvirčiausias mados tendencijų pozicijas.

Vida Press nuotr.

Vida Press nuotr.

PASTELĖS

Viena pavasario tendencijų - pasteliniai atspalviai. Švelnių tonų gėlėtos suknelės patiks mėgstančioms romantišką ir jautrų įvaizdį. Kadangi 2016 m. spalvomis paskelbtos kvarco rožinė ir dangaus melsva, šių atspalvių audiniai madingiausi. Vis dėlto neprašausite įsigijusios ir kitokias sukneles: pudros, pilkšvą, kreminę, dramblio kaulo, mėtų, alyvų ar citrinų šerbeto. Prie pastelinių spalvų suknelių puikiai derės metalizuoto efekto aksesuarai (pavyzdžiui, aukštakulnės basutės) ir minimalistinio dizaino metaliniai papuošalai.

Suknelės iš asos.com - Ltd, gamintojo nuotr.

ATVIRI PEČIAI

Šį kartą nekalbame apie legendinės aktorės Brigitte Bardot pamėgtus atvirų pečių drabužius, tai kiek kita naujojo X silueto tendencija. Suknelės tarsi apnuoginančios pečius, bet dvigubomis petnešėlėmis: vienos laikosi įprastoje vietoje, kitos krinta žemiau pečių. Toks siluetas drabužiui suteikia ypatingo moteriškumo ir tinka visoms. Taip pat madingos pečius atveriančios už kaklo segamos suknelės.

Suknelės iš asos.com - Ltd, gamintojo nuotr.

HIPIŲ SUGRĮŽIMAS

Kartu su artėjančiu festivalių sezonu jau ne pirmus metus grįžta ir hipių įvaizdis. Ilga, lengva, plevėsuojanti suknelė yra viena pagrindinių bohemiško garderobo dalių. Tendencingas siluetas - itin gili iškirptė, kiek aukštesnė liemens linija ir platėjantis sijonas. Bohemiškos suknelės išsiskiria ritmiškai pasikartojančiais gėlių motyvais, nerūpestingumu, giliais skeltukais ar audinių sluoksniavimu. Prie jos drąsiai derinkite verstos odos aksesuarus, pavyzdžiui, kutais dekoruotas rankines ar odinius sandalus.

Suknelės iš asos.com - Ltd, gamintojo nuotr.

STAMBŪS ŽIEDAI

Šį pavasarį ir vasarą madingi įvairūs audinių marginimai, tačiau stambiažiedes kompozicijas verta minėti atskirai. Jos atrodo efektingai ir akimirksniu prikausto dėmesį. Visgi nors ir madingos, šios suknelės tinka ne visoms. Stambių žiedų kompozicijų reikėtų vengti smulkios figūros moterims, nes tokie masyvūs raštai jas tiesiog "suvalgys".

Suknelės iš asos.com - Ltd, gamintojo nuotr.

TIESUS SILUETAS

Kolonos tipo siluetas vyrauja šventinių suknelių tendencijose: jos elegantiškos, pavasariškos, o skulptūriškumas suteikia prabangos. Tiesi suknelė ilgina ir siaurina figūrą, ypač tiks norinčioms pakoreguoti figūros linkius ir nedidelio ūgio moterims. Vis dėlto turinčioms ryškią kriaušės figūrą (kai klubai platesni už pečius), verčiau rinktis žemyn platėjantį kirpimą. Tegul tiesi gėlėta suknelė tampa įvaizdžio akcentu, prie tokios derinkite mažiau pastebimus, bet prabangius papuošalus ir subtilias aukštakulnes basutes.

Suknelės iš asos.com - Ltd, gamintojo nuotr.