Sriubos dieta (per 7 dienas – 5 kg)

Tai savaitės trukmės dieta, kurios rezultatai pribloškia net didžiausius skeptikus. Per savaitę atsikratysite iki 5 kilogramų. Dar vienas jos pliusas – nereikės ieškoti įvairiausių retų produktų, dietos meniu – lengvai įsimenamas.

Kopūstų sriubos receptas: Supjaustykite 6 vidutines svogūno galvas, kelis pomidorus, 1 nedidelę kopūsto galvą, 2 žalias paprikas, 1 salierą. Užpilkite vandeniu, palaukite, kol užvirs ir dar pakaitinkite apie 10 minučių. Paskui ugnį sumažinkite ir virkite sriubą ant silpnos ugnies, kol daržovės suminkštės. Galite įdėti 1 kubelį daržovių sultinio, druskos, pipirų, kario ir aštraus padažo.

Efektyvi „Drenažo“ dieta

Pagrindinė užduotis – iš organizmo pašalinti susikaupusius skysčius, todėl ši dieta vadinama „drenažo". Per savaitę valgydamos tam tiktą maistą, galite atsikratyti iki 3–4 kilogramų.

Svarbiausia – teks užmiršti druską, nes būtent ji sulaiko organizme vandenį. Aišku, kai kurioms patiekalai be druskos atrodys prėski, neskanūs, tačiau skonio receptorius galite apgauti, pagardindamos patiekalus citrinų sultimis, žalumynais, pipirais.
Arbata

Atsisakiusios druskos, nepamirškite ir kitų dietos taisyklių: dažniau valgykite (iki 5 kartų per dieną), maistą troškinkite, virkite arba ruoškite ant garų, vienu sykiu suvalgykite 250–300 g maisto ir neužkandžiaukite po 18 val.

Ir dar – jei varysite lauk iš organizmo skysčius, tai dar nereiškia, kad jų turite gerti mažiau - vis tiek privalote vandens (ar nesaldintos arbatos) išgerti 2–2,5 l per dieną.

Pomidorų sulčių dieta

Kur slypi šios dietos tirpstančių kilogramų paslaptis? Pomidorų sultyse, kurios turi mažai kalorijų ir yra papildytos naudingais mitybos elementais.

Magnis, kalcis, kalis, įvairios naudingos rūgštys yra atsakingos už medžiagų apykaitos procesus organizme. Todėl laikantis pomidorų dietos organizmas nepasiges naudingųjų medžiagų. Dienos racioną reikia paskirstyti per kelis valgymus.

Grikių dieta: valo organizmą ir degina riebalus

Grikių dieta padeda pasiekti gerų rezultatų, pastebimai sulieknėti – numesti nuo 5 iki 8 kilogramų per savaitę. Be to, grikiai valo organizmą, tokiu režimu galima maitintis nuo 1 iki 2 savaičių.

Grikių dieta normalizuoja svorį, taigi jei esate gana geros figūros, tačiau norite tapti dar laibesnė, tai ši dieta neveiks. O štai po švenčių, po žiemos ar po gimdymo priaugtus kilogramus ji kuo puikiausiai sutirpdys. Kuo ypatinga ši dieta? Grikiai užtikrina sotumą (taigi nejausite alkio) ir kartu valo organizmą. Badauti ir kankintis netenka, o svoris susitvarko. Žinoma, jei grikių kruopos jums nepatinka, tai iš tokio kankinimosi kažin ar bus naudos. Dieta turi nuteikti džiaugsmingai, emociškai motyvuoti. Beje, grikių kruopos turi būti neskaldytos, neperdirbtos.

Kleopatros dieta

Egipto valdovė laikėsi dietos, kurios principas – valgyti dažnai, bet labai nedideliais kiekiais. Taip pagreitinama medžiagų apykaita. Tikriausiai ir šiandienos mitybos specialistai bei dietologai neprieštarautų tokiai dietai. Juk badauti nereikės, tačiau svoris pamažu kris. Tai net gali tapti kasdiene mityba ir puikiu įpročiu.
Kleopatra

Dietos metu nedraudžiama vartoti alkoholinių gėrimų ir kavos. Aišku, jei tik galite, geriau jų atsisakyti dėl sveikatos. Juk kiekvienai moteriai pirmiausia svarbu būti sveikai, o tik po lieknai ir sportiškai. Štai šiais maisto produktais galite mėgautis be sąžinės graužaties, tiesiog laikykitės principo – dažnai, bet po nedaug.

Kefyro dieta

Laikantis šios dietos per 12 dienų galima netekti nuo 7 iki 12 ir daugiau kilogramų. Pirmąsias tris dienas reikia gerti vien kefyrą (1,5 litro per dieną). Kitas tris dienas valgyti vištos krūtinėlę ( 1–3 vnt.). Dar kitas 3 dienas – valgyti vien obuolius (maždaug 1,5 kg per dieną). Paskutiniąsias 3 dietos dienas gerti sauso vyno (3 taurės per dieną), užkąsti kietuoju sūriu ir išgerti kasdien po 1 litrą kefyro.

Būtinai gerti negazuota vandenį (2 litrai per dieną) Panašu į Vaikulės dietą, bet ši geresnė, nes nuo ryžių kietėja viduriai, o nuo kefyro to tikrai nebus.

Superdieta - per 3 savaites - 10 kg!

Tai nuosekli, protinga ir nesekinanti organizmo dieta. O svarbiausia – ji neleis kauptis riebalams. Šį mitybos planą pamėgo ir garsenybės, štai garsioji aktorė Meryl Streep, kuriai jau 65 metai, būtent dėl šios dietos išlaiko tobulas kūno linijas.
Meryl Streep

Ji laikosi specialios dietos, dėl kurios per tris savaites galima atsikratyti iki 10 kilogramų. Sunkiausios bus 1–2 dienos, todėl prireiks kantrybės ir užsispyrimo.

Organizmą valanti ir riebalus naikinanti dieta

Ši dieta tinka toms moterims, kurios nusikankino ieškodamos efektyvios dietos, nusivylė visomis mitybos sistemomis. Nesidairykite į trumpalaikes dietas, o imkitės šitos.

Kai kurios prisipažįsta, kad per 3 mėnesius, retkarčiais nukrypdamos nuo kurso, sutirpdė 10 kg riebalų. Kuo ypatinga ši dieta? Jūsų organizmas gaus visko, kas jam būtina. Dieta ilgalaikė, efektyvi, paremta moksliniais atradimais, taip pat turi kai kurių sveikos mitybos mokyklų bruožų.

Geriausia būtų, kad ši mitybos sistema taptų jūsų gyvenimo būdu. O per gimtadienius ir šventes leiskite sau nuodėmiauti, tarkim, suvalgyti picos, koldūnų, pyrago. Tačiau kad neužsikrėstumėte prasižengimų manija, patariame rinktis kokį nors vieną „nuodėmingą" patiekalą, o ne visus iš karto Jei priprasite laikytis šios dietos, ją pamėgsite, tai sveikata, nuotaika bei odos būklė nebedrums jums ramybės. Tai įvairių dietų sintezė, tačiau patartina vartoti ir vitaminų bei maisto papildų, gerti žolelių arbatų.

Garsenybių pamėgta 3 dienų dieta

Net ir idealiausią figūrą turinčios moterys paiso, ką deda į burną. Taigi, kaip nuostabias kūno linijas išsaugo Claudia Schiffer, Laetitia Casta ar Gwyneth Paltrow?

Pirmoji apie 3 dienų dietą prakalbo Claudia Schiffer. Pasako jos, ši kūno detoksikacijos programa daro stebuklus ir padeda atsikratyti 3-5 kilogramų. Paprastai, kai nesilaiko dietos, Claudia Schiffer prieš pietus valgo tik vaisius: kriaušes, obuolius, persikus, vynuoges, greipfrutus, apelsinus, arbūzus ir t.t.
Claudia Shiffer

Taip pat nepamiršta daržovių, jas pagardina įvairiausiais sūriais. Modeliui visiškai nesvarbu, kad kai kurie vaisiai yra itin prisotinti fruktozės arba cukraus. Įžymybė viešai tvirtina, kad vaisiai ir daržovės – geriausias vitaminų ir reikalingų skysčių šaltinis. Aišku, ji visiškai teisi.

Ne išimtis ir garsenybės pietūs. Dažniausiai gražioji vokietė renkasi salotas iš daržovių su gabalėliu vištienos ar jautienos (jokiu būdu ne kiaulienos). Ji taip pat nuolat vartoja skysčius: vandenį, žaliąją arbatą, natūralias pomidorų sultis. C. Shiffer kasdien valgo tris kartus, tačiau vakarienės nepalieka vėlyvam metui, tai daro apie 18-19 val.

Nors gražioji manekenė griežtai reguliuoja mitybą, tačiau kartais imasi ir rimtesnių priemonių - laikosi trijų dienų dietos. Aišku, mums ji atrodo gana griežta ir sekinanti, tačiau C. Shiffer teigia, kad efektas garantuotas. Aišku, mes patariame pasikonsultuoti su gydytoju, jei sugalvosite laikytis šios dietos.

Anticeliulitinė dieta

Ši dieta pagrįsta prielaida, kad žemesnį glikeminį indeksą turintys maisto produktai padeda numesti svorio. Tai greičiau ne dieta, o organizmą valanti mityba, kurios rezultatas – lygesnė ir stangresnė oda. Per 10 dienų jūs atsikratysite net iki 7 kilogramų ir pamiršite kalniukus, kurie darko jūsų šlaunų grožį.

Šios dietos autorė – Nicole Ronsard, parašiusi knygą „Beyond Cellulite". Ji teigia, kad visas dienas teks griežtai atsisakyti druskos, cukraus, alkoholio, kofeino. Dar viena būtina sąlyga – išgerti per dieną ne mažiau kaip 1,5 litro vandens.

Dieta be glitimo

Šios dietos principas yra iš savo valgiaraščio išbraukti maisto produktus, kurių sudėtyje yra glitimo baltymų (glitimo), dėl kurio lėtėja medžiagų apykaita. Ypač daug glitimo yra kviečių, rugių, avižų, miežių produktuose. Štai kodėl valgydamos košę mes gauname ne tik papildomos energijos, bet ir nereikalingų kilogramų.

Glitimo dietos naudą yra patyrusios ir pasaulio garsenybės. Pasirinkusios atitinkamą mitybą, neteksite svorio su minimaliomis pastangomis, išvalysite organizmą ir atsisakysite poreikio skaičiuoti kalorijas. Jums tiesiog reikia pašalinti maisto produktus, kuriuose yra glitimo.