Jei dvejojate, ką šią žiemą pirkti: striukę ar kailinius, siūlome apžvelgti šių dviejų pasirinkimų visus UŽ ir visus PRIEŠ. Galbūt jie padės jums lengviau apsispręsti.

KAINA + 1 striukei

Jei manote, kad už kailinius paklostite daugiau nei už pūkinę striukę, galite apsirikti. Sintetinis gaminys galbūt ir atsieis pigiau, tačiau natūralių plunksnų striukė gali kainuoti tiek, kiek ir kailiniai.

Žinoma, jei rinksitės triušio, nutrijos ar karakulio, lapės ar usūrinio šuns kailinius, jie jūsų piniginės taip smarkiai gal ir nenuskriaus. Tačiau jei jus žavi sabalo, šinšilos ar audinių kailiniai, tačiau negalite jų sau leisti, tokiu atveju jums tikrai reikia ieškoti pūkinės striukės. Arba rinktis alternatyvą - dirbtinio kailio kailinius.
Striukė

KOKYBĖ + 1 kailiniams

Kokybiškos striukės reikia ieškoti ilgai ir nuobodžiai. Tikrai niekada neteko girdėti, kad kailinius reikėtų nešti siuvėjams dėl sugedusio užtrauktuko, prairusios siūlės ar anksčiau laiko nusidėvėjusio audinio.

Kailiniai tarnauja ne vieną ir ne du sezonus ir galiausiai į spintos gilumą padedami dėl to, kad atsibosta, o ne nusinešioja.

Tiesa, renkantis kailinius taip pat būtina atsižvelgti į jų kokybę. Atkreipkite dėmesį į patį kailį. Geriausia, jei kailis storas tankus ir blizgus. Taip pat vertėtų atidžiai rinktis gamintoją, kad nenusipirktumėte avies kailinių už sabalo kainą.
Kailiniai

ŠILUMA + 1 kailiniams

Kas geriau sušildys žiemą - kailiniai ar pūkinė striukė, taip pat klausimas dviprasmiškas. Kartais ilga pūkinė striukė su apykakle apsaugos nuo žvarbos ir šalčio daug geriau nei ploni ir trumpučiai kailinukai.

Jei nesate jautrus šalčiui ir negyvenate netoli Šiaurės ašigalio, tuomet jums vienareikšmiškai geriau rinktis storą pūkinę striukę, kuri apsaugos ne tik nuo šalčio, bet ir nuo vandens.

Kailiniai gali geriau apsaugoti iki -25 laipsnių šalčio. Mokslininkai atliko tyrimą, kurio metu buvo tiriamos striukėmis ir kailiniais apsirengusios moterys. Svilinant 25 laipsnių šalčiui moterys su pūkinėmis striukėmis pradėjo šalti po 10 minučių. Tos, kurios vilkėjo kailinius, šaltį pajuto po pusvalandžio.
Striukė

PATOGUMAS + 1 striukei

Žiemą mūsų judesius riboja stora apranga ir keli megztinių sluoksniai. Todėl su striuke ar paltu judėti, vairuoti yra daug lengviau ir patogiau nei su sunkiais kailiniais.

Striukę taip pat patogiau valyti. Netgi jei įmesite striukę į skalbimo mašiną, nepatirsite didelio nuostolio. O supurvinus kailinius, turėsite nešti juos į valyklą ir atitinkamai už tai sumokėti.

ETIKA + 1 striukei

Dauguma moterų pastaruoju metu vis rečiau renkasi kailinius dėl humaniškų paskatų. Net ir pačią šalčiausią žiemą jos renkasi žieminį paltą ar pūkinę striukę, o ne kailinius. Kai kurios tai daro savo pačių įsitikinimų vedinos. Kitas paskatina aktyvus žmonių nusiteikimas prieš gyvūnų žudymą. Kelios elito ponios patyliukais yra prisipažinusios, kad kailinius, kurių jų spintoje yra ne vieni ir ne dveji, jos apsirengia tik išskirtinėmis progomis. Nes žmonės pastaruoju metu labai jautriai reaguoja į žvėrių žudymą.
Kailiniai

ESTETIKA + 1 kailiniams

Su kailiniais moterys atrodo elegantiškiau nei su pūkinėmis striukėmis. Žinoma, pastarųjų būna įvairių formų ir pasiuvimų, tačiau su jomis moterys atrodo gerokai pilnesnės, išnyksta talija ir figūros linijos.

JEI RENKATĖS STRIUKĘ

Jei nusprendėte rinktis striukę, būtinai atkreipkite dėmesį į jos sudėtį, pūkų ir plunksnų kiekį. Taip pat ir sintetinių medžiagų procentą. Jei striukės sudėtyje plunksnų yra mažiau nei 25 procentai, tuomet tai nėra žieminė striukė. Ji labiau tinkama nešioti pavasarį ar rudenį.

Kitas svarbus dalykas renkantis šiltą pūkinę striukę, yra pūko elastingumas – FP (fill power). Kuo šis stangrumo koeficientas didesnis, tuo prekė kokybiškesnė. Galite jį nustatyti ir pačios: susukite striukės kraštelį ir stebėkite, kaip greitai jis atgaus formą. Kokybiško gaminio FP turi būti ne mažesnis kaip 550.
Striukė

JEI RENKATĖS KAILINIUS

Jei nusprendėte rinktis kailinius, atkreipkite dėmesį į jų pasiuvimą. Jei daug laiko vaikštote pėstute, važinėjate visuomeniniu transportu, jums reikėtų rinktis ilgesnius kailinius, kurie apsaugos nuo šalčio visą kūną.

Jei vairuojate automobilį ir lauke praleidžiate mažai laiko, rinkitės trumpo kirpimo, lengvesnius ir plonesnius kailinius.

Visada pirkite dydžiu didesnius kailinius tam, kad galėtumėte apsirengti daugiau drabužių.

Jei kailinius perkate turguje, rizikuojate įsigyti ne to žvėrelio kailį, kokio tikitės. Todėl kailinius patartina rinktis iš specializuotų parduotuvių.
Kailiniai