Šakšuka iš esmės yra kiaušinienė su aštriu padažu. Šis pusryčių receptas leidžia jums eksperimentuoti, todėl kiekvienas patiekalas gali būti ypatingas.

Ingredientai:

8 kiaušiniai
2 dideli svogūnai
Pusė česnako
5 pomidorai
pomidorų pasta
augalinis aliejus
1 paprika
druska

Gaminimas:

Supjaustykite svogūnus ir česnakus mažais gabaliukais ir pakepinkite aliejuje.

Smulkiai supjaustykite šviežius pomidorus, papriką, pabarstykite druska ir pipirais. Sumaišykite su pomidorų pasta ir suberkite į keptuvę su svogūnais.

Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite keletą minučių.

Kai svogūnai su pomidorais virs į vientisą masę, įmuškite kiaušinius. Stenkitės, kad tryniai nebūtų pažeisti ir kiaušiniai nesusiliestų.

Yra daug šio patiekalo variantų. Su pomidorais galite įdėti ir aitriosios paprikos, petražolių, įvairių prieskonių. Šakušką valgykite su duona.

Garantuojame, kad šis patiekalas taps mėgstamiausiais ir gardžiausiais jūsų pusryčiais.