Tapio Wirkkala (1915–1985) per savo ilgametę karjerą sukūrė daugiau nei 400 stiklo dirbinių dizainą. Tačiau pasaulinę šlovę dizaineriui prieš penkis dešimtmečius pelnė unikali stiklo taurių ir serviravimo indų kolekcija „Ultima Thule“. Įspūdingą kūrinių dizainą lemia stikle tobulai įkūnytas tirpstančio ledo grožis.

Unikalaus dizaino „Ultima Thule“ indai atspindi tūkstančius valandų, praleistų tobulinant stiklo pūtimo techniką, būtiną tokiam rezultatui išgauti.

Ši kolekcija išgarsino ne tik patį T. Wirkkalą, bet ir suomišką dizainą apskritai. Helsinkio oro uoste tik išrinktiesiems skirtoje VIP zonoje gėrimai patiekiami „Ultima Thule“ taurėse. Šių taurių kolekcijas galima rasti ne tik interjero salonuose ar restoranuose, bet ir dizaino enciklopedijoje.

„Ultima Thule“ kolekcijos taures jūs taip pat galite turėti savo namuose. Dalyvaukite konkurse, atsakykite į klausimą ir laimėkite dvi taures alui (600 ml). Prizo vertė 34 eurai. Išskirtinio dizaino taurėmis apdovanosime net 2 konkurso laimėtojus, kuriuos paskelbsime spalio 30 dieną.

Konkurso klausimas buvo: Ką reiškia suomiška frazė „Ultima Thule“?

Atsakymai Toliausiai šiaurėje, Šiaurės pašvaistė, Tirpstantis ledas. Teisingas atsakymas „Toliausiai šiaurėje“.

Konkurso nugalėtojais tapo tapo Kotryna Cicėnaitė ir Juozas Subačius. Sveikiname!