Modeliu dirbanti Lauren, kaip ir jos bendraamžės, gyveno aktyvų gyvenimą. Dirbo modeliu, uoliai rūpinosi savo išvaizda, sportuodavo. Tačiau kartą ji pasijuto blogai. „Tai priminė paprastą peršalimą“, – prisimena ji. Tuo metu merginai kaip tik buvo mėnesinės, todėl ji, kaip ir visada, nusipirko tamponų, kuriuos ji naudojo nuo 13 metų. Lauren tikina keisdavusi tamponus gana dažnai – ryte, per pietus ir vakare.

Lemtingą vakarą dar trumpam užsukusi pas draugus į gimtadienio vakarėlį, ji pasijuto visiškai išsekusi. Todėl grįžo namo ir užmigo. Kitą dieną ją netikėtai pažadino spanielio šuns garsus lojimas. Kažkas brovėsi pro duris. Policija. Mergina prarado laiko pojūtį. Ji nežinojo, kiek laiko gulėjo, tačiau suprato, kad ilgai, nes policiją ieškoti dukters pasiuntė niekaip su ja susisiekti negalinti motina.

Lauren buvo tokia išsekusi, kad nebegalėjo netgi pamaitinti ir išvesti į lauką namus spėjusio pridergti šuns. Ji vėl krito į lovą. Sekančią dieną merginą, gulinčią ant vonios grindų, rado tie patys motinos dar kartą iškviesti policininkai.

Gydytojų teigimu, nuo mirties ją skyrė vos 10 minučių. Buvo sutrikusi vidinių organų veikla, merginą ištiko širdies smūgis. Ligoninėje niekaip negalėjo nustatyti, kas sukėlė visus šiuos negalavimus. Kol galiausiai jai buvo diagnozuotas toksinis šokas nuo... tampono. Merginai buvo sukelta dirbtinė koma. Nuo infekcijos jai pradėjo gangrenuoti koja... „Pradžioje nesupratau, kad man amputuos koją“, – prisimena tas baisias valandas Lauren.

Ilgainiui su kojos protezu susigyvenusi ir vėl gyvenimo džiaugsmą atradusi mergina siekia, kad ant tamponų dėžučių, kaip ir ant cigarečių, būtų perspėjami užrašai apie produkto keliamą pavojų gyvybei.

Infekciją merginos organizme sukėlė Auksinio stafilokoko bakterijos, nuo kurių kilo baisios komplikacijos. 1980 metais nuo šios infekcijos mirė tūkstančiai moterų. Pastebėta, kad šios bakterijos greičiau plinta naudojant tamponus.

Nors juos dailiosios lyties atstovės naudoja nuo neatmenamų laikų, prieš pusšimtį metų pasaulinio garso kompanijos šiek tiek „patobulino“ tamponų sudėtį – vietoj medvilnės buvo pradėtos naudoti sintetinės medžiagos. Dėl jų tamponai tapo tobula terpe veistis bakterijoms.