Makiažo gruntas

Išspausk žirnio dydžio makiažo grunto gumulėlį, tapšnodama juo padenk T zoną ir kitas veido sritis, kurios greičiausiai ima blizgėti.

Sutvirtink makiažą

Jei nenori, kad kosmetika vos tik išėjus į karštį ištirptų ir nutekėtų, naudok makiažą sutvirtinantį purškiklį. Švelniai užpurkšk jo ant veido iš 15 cm atstumo. Iš pradžių purkšk T forma, o po to X forma – taip makiažas tikrai ilgai laikysis.

Kad šešėliai nesubėgtų į vokų raukšleles

Dauguma merginų ir moterų skundžiasi, kad nuo karščio vokų šešėliai suteka į raukšleles, nes aukštoje temperatūroje vokų oda išskiria daugiau riebalų. Jei nori išvengti blizgaus ir nusitrynusio vaizdo, vokus ištepk makiažo gruntu arba net pagrindu, tik po to tepk šešėlius. Šešėliai turės prie ko prisitvirtinti ir ilgiau laikysis.

Antakius formuok priemone su vašku

Antakių vaškas yra tirštesnės konsistencijos, todėl ilgiau laikosi, nei birūs antakių šešėliai. Antakius ištepk pieštuku ar šepetėliu su vašku, kad suteiktum spalvą, o tada šukomis ar šepetėliu suteik jiems formą.

Venk akių šešėlių

Aukštoje temperatūroje oda išskiria drėgmę ir riebalus, todėl vokų šešėliai greit ištirpsta, susilieja ir nusitrina. Darydama vasarinį makiažą, nenaudok šešėlių, vietoj jų rinkis kūno spalvos apvadą, kuriuo apibrėžk apatinio voko vidų – akys tarsi atsivers, žvilgsnis atrodys vaiskus.

Pagrindą tepk kryžmais judesiais

Skystą makiažo pagrindą lengva užtepti, bet karštu oru veidas nuo jo labai greit gali atrodyti riebaluotas ir lipnus. Pagrindą tepk makiažo šepetėliu, staigiais kryžmais judesiais, kol padengsi veidą plonu priemonės sluoksniu. Taip pagrindas ne tik tolygiau pasiskirstys ir sudarys lygesnės odos įspūdį, bet ir nenutekės nuo prakaito, kitaip nei užtepus pagrindą tiesiomis linijomis.

Pudrą įtapšnok

Užtepusi makiažo pagrindą, užtvirtink jį peršviečiamu birios pudros sluoksniu. Pudrą tepk šepetėliu, bet ne braukdama jį veidu, o tapšnodama – taip nenuvalysi makiažo pagrindo ir oda neatrodys dėmėta. Veidas atrodys lygesnis, pagrindas ilgiau laikysis.

Naudok kosmetines servetėlės, sugeriančias riebalų perteklių

Lengviausias ir mažiausiai pastangų reikalaujantis būdas visą dieną atrodyti skaisčiai ir gaiviai – naudoti specialias kosmetines servetėles, sugeriančias riebalų perteklių. Servetėle patapšnok vietas, kurios greičiausiai susiriebaluoja – kaktą ir nosį, taip pat kitas veido sritis pagal poreikį.

Lūpas dažyk lūpų dažais-pieštuku (lip stain)

Nors lūpų dažai suteikia lūpoms intensyvesnę spalvą, itin karštomis dienomis rinkis specialų lūpų pieštuką (lip stain). Jame nėra riebalų, jis nepadengia lūpų, bet tarsi į jas susigeria, todėl per karštį neištirpsta ir nenuteka. Vasarą natūraliausiai atrodo rožinis atspalvis, nes jis tarsi įsilieja į bendrą vaizdą, neatrodo kaip užpieštas. Be to, šis atspalvis prie įdegusio veido tinka labiau, nei sodrios spalvos lūpdažis.

Naudok vandeniui atsparią kosmetiką

Atėjus vasaros karščiams, visada egzistuoja rizika, kad išėjusi į lauką atrodysi kaip meškėnas – nuo karščio nubėgus tamsiam akių makiažui ir sutekėjus į viršutinio voko raukšleles arba ištepus paakius. Naudok 24 valandas išliekančius, vandeniui atsparius akių apvadus ir blakstienų tušą. Tokiose priemonėse mažiau vandens, todėl karštą dieną jos mažiau nuteka nei paprastos.

Rinkis kreminius skaitalus

Vasarą patartina nenaudoti birių skaistalų, nes dažniausiai jie atrodo tarsi matinė dėmė ir pabrėžia riebaluotas veido vietas. Vietoj jų rinkis skystus. Skystus skaistalus lengva užtepti pirštais, jie atrodo natūraliau ir labiau dera prie šilto saulėje nugairintos odos atspalvio.

Suteik odai spindesio

Kad oda karštyje sveikai spindėtų, skruostikauliams ir zonai virš antakių naudok spindesio suteikiančią priemonę – tinkamose vietose spindintis veidas atrodo vaiskus ir gaivus.

Pudruok lūpas

Jei nori, kad lūpos būtų matinės, o dažai ilgiau laikytųsi, vos vos papudruok padažytas lūpas permatoma pudra. Pudra ne tik užtvirtins spalvą ir sugers riebalų perteklių, bet nuo jos lūpos karštyje neatrodys lipnios.

Mažiau yra daugiau

Vienas dalykas, nuo kurio oda iškart ima blizgėti dar neištepus jos pagrindu – drėkinančios priemonės perteklius. Jei kremo per daug, reiškia, dalis jo nesusigers, ir ant odos liks riebalinė plėvelė. Vasarą kuo mažiau drėkinamosios priemonės, tuo geriau. Geriausia rinktis kremą be riebalų.