Jūros druska voniai
Jūros druska – geriausia mūsų draugė, ji išplauna infekcijas ir oda nuo jos tampa glotni it šilkas. Anksčiau moterys maudydavosi vandenyje su jūros druska, kad oda spindėtų.

Soda balinti dantims
Prieš atsirandant šiuolaikinėms balinančioms pastoms, dantų balinimui buvo naudojami geriamosios sodos milteliai. Septintajame ir aštuntajame dešimtmetyje gražuolės patrindavo soda dantis, po to ją išskalaudavo. Kad skonis būtų kiek malonesnis, į sodą įlašinkite citrinų ir mėtų aliejaus ir tokią pastą naudokite kartą ar du kartus per savaitę.

Braškės prausti veidui
Šiais laikais mes nesiskundžiame veido prausiklių stoka, bet septintojo dešimtmečio gražuolės vietoj prausiklio naudodavo sutrintas braškes. Nuo jų veido oda imdavo spindėti, be to, maloniai kvepėdavo. Siūlome pasidaryti veido kaukę iš sutrintų braškių, bananų ir medaus.

Baltas apvadas akims
Baltu akių pieštuku apvestas vidinis akies vokas – gerai žinoma profesinė Marilyn Monroe gudrybė. Holivudo gražuolė tokiu būdu išgaudavo aistringą žvilgsnį, jos žydros akys išryškėdavo. Šiais laikais siūlome naudoti pastelinių spalvų akių apvadą su baltos spalvos priemaišomis.

Mėtų lapeliai pajuodusiems paakiams
Holivudo gražuolės, tokios kaip Rita Hayworth ir Sophia Loren labai rūpinosi, kad oda būtų gaivi ir lygi, tad ir visos moterys tais laikais iš paskutiniųjų stengėsi, kad ir jų oda būtų nepriekaištinga. Viena iš gudrybių – sutrinkite šviežius mėtų lapelius ir palikite juos ant apatinių vokų, kad išnyktų juodi ratilai.

Kvepalai ant plaukų šepečio
Coco Chanel kažkada yra pasakiusi garsią frazę, kad moteris turi kvėpintis ten, kuri nori, kad ją pabučiuotų. Tais laikais moterys itin stengėsi, kad nuo jų dvelktų malonus aromatas, tad kvepalais jos išpurkšdavo net plaukų šepečius, kad jų kvapas sklistų kaskart šukuojantis garbanas.

Vazelinas vokams
Vienas pagrindinių vintažinio įvaizdžio elementų – dramatiškas akių makiažas. Moterys tais laikais vokus plonai ištepdavo vazelinu, tada padengdavo neutralia odos spalvos pudra iki pat antakių linijos, o įdubimą paryškindavo tamsesnės spalvos šešėliu – žvilgsnis tapdavo gilus, teatrališkas.

Šalto vandens terapija
Legendinė ankstesnių laikų deivė Joan Crawford kažkada paklausta, kaip jai pavyksta išlaikyti tokią lygią ir skaisčią veido odą, prisipažino kas rytą veidą 25 kartus skalaujanti lediniu vandeniu. Jei jums per sunku ištverti šalto vandens procedūras, vaiskią odą galima turėti prausiant veidą mišiniu iš šilto vandens, cukraus ir citrinos sulčių.

Alyvuogių aliejus plaukams
Tamsiaplaukė gražuolė Rita Hayworth, siekdama išsaugoti spindinčius plaukus, naudodavo tokią gudrybę: ištrinkdavo plaukus šampūnu, tada galiukus ištepdavo alyvuogių aliejumi, apvyniodavo galvą rankšluosčiu ir pabūdavo 15 minučių. Po to išskalaudavo plaukus karštu vandeniu, dar kartą išplaudavo nedideliu kiekiu šampūno, po to ištrindavo citrinų sultimis ir vėl išskalaudavo.

Dviejų atspalvių skaistalai
Nespalvotų nuotraukų laikais, kai dar nebuvo „Instagram“ filtrų, visos norėjo turėti aukštus skruostikaulius, kurie tokiose nuotraukose atrodo labai fotogeniškai. Kad paryškintų skruostikaulius, Grace Kelly naudojo dviejų atspalvių skaistalus – šviesesnio atspalvio skaistalais tepdavo atsikišimą, o tamsesnio – įdubimą. Spindesio suteikiančia priemone ištepkite skruostikaulius ir virš antakių – išgausite minimalistinį prabangų įvaizdį.

Balta oda
Iki atsiradus dirbtiniam įdegiui, balta, lygi lyg porcelianas oda buvo laikoma gražia. Moterys nuo saulės spindulių saugodavosi skėčiais nuo saulės ir didžiulėmis skrybėlėmis.

Alaus šampūnas
Plaukų skalavimas alumi yra bobučių pasaka, kuria kai kurios moterys tiki iki šiol. Skysčiui išgaravus iš plaukų, juose lieka apynių ir miežių nuosėdų, kurios suteikia plaukams daugiau svorio ir apimties. Jei nenorite dvokti kaip alaus darykla, verčiau kartą per savaitę palepinkite plaukus kauke – jie bus tankūs ir išpuoselėti.