1981 metais Diana ir princas Charlesas pranešti apie savo sužadėtuves. 2010 lapkričio mėnesį Kate Middleton ir Williamas taip pat visus informuoja apie tai, kad yra sužadėtiniai. Abi damos pasirinko ryškiai mėlynas sukneles. Ant abiejų gražuolių pirštų sužibo tas pats žiedas. Tikėkimės, kad Kate Middleton jis atneš didesnę laimę. 

Nuotr. Vida Press

Dvi juodos suknelės, tačiau akivaizdu, kuriai pavyko rasti stilingesnę ir elegantiškesnę. 1981 metais princesė Diana lankosi pirmame viešame renginyje kartu su savo mylimuoju (Londono Goldsmith salėje). Kate Middleton štai taip atrodė 2011 metais, dalyvaudama prabangiuose apdovanojimuose. 

Nuotr. Vida Press

Bene didžiausia šių dviejų damų stiliaus dvikova įvyko... jų vestuvių dieną. Įspūdingoji princesės Dianos vestuvinė suknelė, puošta 10 tūkst. perlų, su 7,62 m ilgio šleifu, tapo tikra legenda. Apie ją daug kalbėta, diskutuota, tačiau jos grožiu galima suabejoti. Princesė atrodė lyg milžiniškas kopūstas.

Kate Middleton savo didžiajai dienai pasirinko visiškai kitokio modelio suknelę. Suknelės dizainerė – Alexanderio McQueeno mados namuose dirbanti – Sarah Burton. Apdaras kuklus, elegantiškas, minimalistinis ir be prabangių detalių. Nors sakoma, kad Kate atrodė kur kas geriau, tačiau abejojame, ar jos suknelė įeis į mados istoriją. 

Nuotr. Vida Press

Nuotr. Vida Press

Antrasis labai didelis princesių susidūrimas įvyko po jų pirmųjų gimdymų. Visas pasaulis net sulaikęs kvapą laukė pirmagimių, o joms teko dar ir pasirūpinti savo įvaizdžiu. Ir Kate Middleton, ir princesė Diana pasirinko lengvo audinio, vėjyje plazdančias sukneles. Tiesa, Kembridžo hercogienė pasirinko trumpesnę – iki kelių – suknelę. 

Nuotr. Vida Press

Ta pati geltona spalva, bet kita ponia. Kate Middleton ir princesė Diana, dėvėdamos geltonas, kuklaus modelio sukneles, atrodo tiesiog nepriekaištingai. Akivaizdu, kad abiems svarbu pabrėžti liemenį (karališkosios damos panašios ir tuo, kad jų figūros tiesiog nepriekaištingos). Princesė Diana taip atrodė 1983 metais, viešėdama Naujojoje Zelandijoje. Kate Middleton trumputę suknelę pasirinko 2011 metų turui po Šiaurės Ameriką. 

Nuotr. Vida Press

Nuotr. Vida Press

Žalia spalva joms abiems labai labai tinka. Sakoma, kad tiek tamsiaplaukė Kate Middleton, tiek šviesių plaukų savininkė Kembridžo hercogienė negali atsispirti žaliai spalvai. Nors abi moterys atrodo labai gaiviai, elegantiškai ir gražiai, tačiau Kates Middleton įvaizdžiui, kurį ji pasirinko Šv. Patriko dienos minėjimo paradui, vykusiam 2014 metais, tiesiog neįmanoma atsispirti. 

Nuotr. Vida Press

Nuotr. Vida Press

Nuotr. Vida Press

Nuotr. Vida Press

Sakoma, kad raudona spalva yra karališkoji ir ją renkasi tik labai rafinuotos asmenybės. Ji simbolizuoja ugnį, saulę, šilumą, energiją, jėgą, narsą, viską, kas būdinga labai stiprioms moterims. Ne veltui tiek princesė Diana, tiek Kate Middleton pamilo šią spalvą. Princo Harry motina jo gimimo dienai (1984 metais) pasirinko itin ryškų raudoną kostiumėlį, o Kate Middleton raudonu sijonu ir švarkeliu pasipuošė 2014 metais, viešėdama Naujojoje Zelandijoje.

Nuotr. Vida Press

Nuotr. Vida Press