Tam tikro amžiaus moteris turi nešioti tam tikro ilgio plaukus yra pasakęs vienas garsus stilistas. Matematiškai kalbant, jūsų plaukų ilgis turi būti atvirkščiai proporcingas metų skaičiui. Aišku, čia tik viena iš nuomonių, nes pirmiausia reikėtų atsižvelgti į savo veido formą ir bruožus.

Apie tai, kaip išsirinkti šukuoseną pagal veido formą, SKAITYKITE ČIA

Jei nusprendėte, kad įžengus į kažkurį iš amžiaus etapų atėjo metas keistis ir jūsų šukuosenai, siūlome pasižvalgyti į garsenybes ir iš jų pasisemti stilistinių idėjų. 

+ 30 metų moteris

Tai laikas, kai moterys ne tik spinduliuoja energija, bet ir žavi grožiu, o didžiausia moterų puošmena vadinami išpuoselėti plaukai.

Vidutinio ilgio šukuosenos atrodo profesionaliai, sveikai, bet tuo pačiu ir pakankamai moteriškai. Jei jūsų veidas apvalus arba širdelės formos, tiks vienodo ilgio kirpimas. Jei veidas labiau primena kvadratą arba ovalą, paprašykite kirpėjo, kad šukuoseną iškarpytų sluoksniais, įrėmintų veidą, tuomet išryškės bruožai, skruostikauliai. Ši šukuosena mažiau tiks toms, kurių žandai itin putlūs, nes gali visą dėmesį sukoncentruoti būtent į juos. 

Nuotr. Vida Press (Camila Alves)

Nusikirpti kirpčiukus verta, nes šie akcentuoja akis, išryškina veido bruožus. Žinoma, kirpčiukai tinka ne visoms, tačiau jie gali akimirksniu suteikti jaunatviškumo ir energijos, be to, tai vienas greičiausių būdų, kaip atnaujinti įvaizdį. 

Nuotr. Vida Press (Katie Holmes)

Stilistai sulaukus 30 metų taip pat rekomenduoja išryškinti natūralų plaukų grožį: šiek tiek paryškinti natūralią spalvą, plaukus iškarpyti sluoksniais. Tokia šukuosena tiks ir turinčioms banguotus, ir tiesius plaukus, taip pat įvairioms veido formoms.Tokią šukuoseną itin mėgsta garsenybės, nes plaukai atrodo sveikai, tačiau tuo pačiu juos lengvai galima modeliuoti į daug skirtingų šukuosenų. 

Nuotr. Vida Press (Olivia Palermo)

+ 40 metų moteriai

Tai amžius, kai moteriai pirmą kartą rekomenduojama išbandyti trumpų plaukų šukuoseną (ypač, jei apie tai jau seniai svajojo). Tačiau pirmiausia pažvelkite į savo veido formą, įvertinkite, ar tokia šukuosena jūsų nepavers burbuliuku. Jei jūsų pagurklis gana ryškus  trumpų plaukų taip pat nereikėtų rinktis. Na, o jei galite pasigirti gražia kaklo linija, ryškiais skruostikauliais, tvarkingais antakiai  trumpas kirpimas būtent jums. 

Nuotr. Vida Press (Ispanijos karalienė Letizia)

Labai gerai atrodo ir lengvų, išsitaršiusių garbanų šukuosena. Ji labai rekomenduojama šviesiaplaukėms, nes suteikia romantiškumo, žaismingumo ir jaunina keliais metais. 

Nuotr. Vida Press (Charlize Theron)

Drąsesnėms moterims labai patiks bob kirpimas – puikus būdas kardinaliai pakeisti įvaizdį. Gale trumpesni, o priekyje ilgesni plaukai išryškina veido bruožus, atveria kaklą, tad pabrėžia ir jūsų moteriškumą. 

Nuotr. Vida Press (Coco Rocha)

+ 50 metų moteriai

Kitoks bob šukuosenos variantas labai tiks penkiasdešimtmetį jau atšventusioms moterims. Veidui reikėtų suteikti minkštumo, švelnumo ir žaismingumo, tad taip kirptus plaukus derinkite su garbanomis. Tai labai pasiteisins toms, kurių plaukai nėra labai stori, nes vizualiai atrodys puresni. 

Nuotr. Vida Press (Cameron Diaz)

Beveik visi stilistai vieningai sutaria, kad sulakus 50 metų geriausias plaukų ilgis – iki pečių. Ilgaplaukės damos atrodo kiek juokingai (ypač ilgais, lyg smilga tiesiais), nes primena mokinukes brandžiais veidais. Dar baisiau, kai tokios ilgaplaukės sugalvoja savo turtą supinti į ilgą, standžią kasą. 

Nuotr. Vida Press (Jennifer Grey)

Jūsų amžius idealiai tinka trumpų plaukų šukuosenai, ir net nereikia dvejoti. Jei trokštate purumo ir apimties, paprašykite, kad plaukų stilistas juos iškarpytų, pasluoksniuotų. Pagal savo veido bruožus pasirinkite, koks kirpimas išryškins tai, kuo džiaugiatės į save žiūrėdamos veidrodyje, ir paslėps visus trūkumus. Nebijokite eksperimentuoti su plaukų spalvomis. Visiška nesąmonė, kad peržengus 50 metų ribą reikėtų rinktis santūresnius atspalvius. Jums gali tikti ir medaus geltona, ir pilka, ir ryškiai raudona. Viskas priklauso nuo jūsų asmenybės

Nuotr. Vida Press (Vera Farmiga)