Jos galvoje suklykia pavojaus sirena, bučiniai nutrūksta, trinkteli vonios durys – mergina karštligiškai naikina savo bikinio zonos mišką vyro spintelėje rastu skustuvu. Pažįstamas jausmas – mes, moterys, dėl „neišravėtų“ plaukelių praradome ne vieną romantišką akimirką. Buvome įsitikinusios, kad vyrams labai svarbu mus matyti beplaukes, su išdailintomis bikinio zonomis. O ką jie mano iš tiesų?

Mano draugė džiuvo dėl vieno vaikino. O jis po siautulingos sekso nakties atsainiai pareiškė, kad ji galėtų pasidaryti brazilišką depiliaciją – visos ankstesnės merginos labiau rūpinosi savo intymios zonos plaukeliais. Geriau būtų užsirūkęs lovoje, bjaurybė! Draugė jam to išrėkti nedrįso, išsiverkė kamputyje ir užsirašė pas kosmetologę. Santykiai su tuo vaikinu nutrūko, bet užtat dabar ji trečdalį atlyginimo skiria depiliacijos reikalams. Ar padeda? Sunku pasakyti, nes neseniai sutiko vaikiną, kuriam beplaukė bikinio zona atrodo „infantiliai, ypač kai moteriai daugiau negu trisdešimt“. Draugei dreba rankos – ko nori tie vyrai?

Naujienų portale „Mail online“ paskelbta tūkstančio vyrų apklausa parodė, kad 12 proc. jų patinka moters, turinčios bent siaurą plaukų juostelę bikinio zonoje, vaizdas. Populiariausias buvo vadinamasis „Bermudų trikampis“, kai bikinio zonoje paliekama šiek tiek plaukelių. Tuo metu 43 proc. apklaustųjų rėžė tiesiai šviesiai – jiems patinka, kai moterys atrodo kuo natūraliau, bet augmenija bikinio zonoje nesikeroja į visas puses, o yra bent šiek tiek padailinta. 17 proc. vyrų patinka brazilišką depiliaciją pasidariusios moterys. Ir nors plaukų rovimo industrija siūlo kuo įvairiausias bikinio zonos šukuosenas, dauguma vyrų nekenčia ten išskustų širdelių, kvadratėlių ir juo labiau savo vardo raidžių. 

„Negalėčiau pakęsti, jei mano žmona visai nusidepiliuotų, ir man labiau patiktų, kad ji visiškai neliestų savo plaukelių, negu kad pasidarytų kokį nors kvailą, neseksualų bikini zonos „dizainą“! – griežtai nukirto vienas iš apklausos dalyvių. 

„Man patinka skirtingi stiliai – jaučiuosi kaip išvyniodamas dovaną, laukdamas siurprizo“, – visai kitaip atsakė kitas respondentas.

Tokie atsakymai gali priversti susimąstyti, kad vyrai irgi nežino, ko nori – vieniems patinka natūralesnės, kitiems – depiliuotos iki panagių moterys. Aišku tik tiek, kad meno kūrinių bikinio zonoje jiems nereikia. 

„Nė vienas vaikinas, su kuriuo draugavau ar praleisdavau naktį, iš tiesų nekreipė dėmesio, kokiu stiliumi sutvarkyta mano bikini zona. Bet aš visada galvodavau, kad jiems tai labai svarbu! Mes tiek laiko praleidžiame galvodamos, ką apie mūsų išvaizdą mano vyrai, kad labai nustembame sužinojusios, kaip jiems nusispjauti į kai kuriuos mums svarbius dalykus“, – išnagrinėjusi apklausos rezultatus, širdį išliejo tinklaraštininkė Caitlin Corsetti.

Naikinti savo kūno plaukus pradėjo dar egiptietės, tradiciją pratęsė graikės, ir dabar įvairios apklausos rodo, kad Vakaruose daugiau nei pusė moterų nuo pilnametystės iki pensijos bent kartą per mėnesį atsikrato nors trupučio augmenijos. Įdomiausia, kad nors plaukai ant kūno ilgą laiką buvo laikomi savotiška vyro grožio apraiška, ne viena apklausa tą mitą griauna: bent pusė vyrų nuo pilnametystės iki pensijos bent kartą per mėnesį tuos kerojančius plaukus apkapoja. Ir čia kalbama ne vien apie barzdos skutimą – vyrai kur kas mažiau žavisi tiek pažastų plaukais, tiek suaugusiais antakiais, vienas kitas padailina ir savo intymiąsias zonas. 

„Paprasti vyrai dėl savo kūno plaukų nepersistengia. Tegul moterys ima pavyzdį iš jų“, – kartą bendrame vakarėlyje apibendrino įspūdingą romantiškų pažinčių patirtį turintis vyrukas.

O štai vienas kolega išsitarė negalintis pakęsti moterų nedepiliuotomis rankomis. Nors tuntai jo bendraamžių tik antakius kilstelėtų – jie niekada nepastebi, yra plaukų ant moterų rankų, ar ne.
Realybę vyrai ir moterys, matyt, suvokia skirtingai. Nuo pat paauglystės žinojau, kad daugumą moters kūno plaukų reikia rauti su šaknimis. Kiek valandų vonioje prasėdėta laukiant, kol juos sunaikins lenkiškas depiliacinis kremas (sukėlė bjaurią alergiją), kiek kartų įsipjauta į koją vyriškais ir moteriškais skustuvais, išeita iš grožio salono raudonomis kaip gandro kojomis po kankynės. O kur dar vaško pleistrai, limpantys prie visko, kas juda, inkvizicijos verti epiliatoriai? Atsikankini, o intymumo akimirką supranti, kad vyras tavo dingusių plaukų nė nepastebi. 

Dauguma vyrų nėra kokie moteriškų žurnalų prisiskaitę plaukų, blakstienų, nagų ar celiulito ekspertai, jie mato visumą – aistringą ir savo kūnu besidžiaugiančią moterį. Su tvarkingai, bet tikrai nepersistengiant, padailintais kūno plaukeliais.