Atsitiktinį pilvo pūtimą patiriame visi, bet jei šis jausmas kamuoja nuolat, nereikėtų numoti ranka. Nepamirškite, kad pilvo pūtimas gali būti ir rimtesnės ligos simptomas, tad vertėtų pasikonsultuoti ir su šeimos gydytoju. Jei nemalonius jausmus sukelia nereguliarus ir nevisavertis maitinimasis, pabandykite kurį laiką vartoti produktus, kurie lengvina virškinimo procesus ir padeda kovoti su pilvo pūtimu.

Ryžiai. Tai yra visiškai suardomi angliavandeniai. Pasak Amerikos Gastroenterologijos koledžo, ryžiai ar ryžių miltai yra puikus sunkiau virškinamų kviečių, avižų, kukurūzų ir bulvių pakaitalas. Kadangi ryžiai neapsunkina virškinimo sistemos, yra mažesnė tikimybė, kad dėl jų žarnyne ims kauptis dujos.

Nuotr. Shutterstock

Bananai. Gali būti, kad pilvo pūtimą sukelia ne dujų, o natrio perteklius. Nemažai natrio yra maisto pusfabrikačiuose ir įvairiuose pagarduose. Natris pritraukia ir sulaiko vandenį organizme, dėl to prasideda pilvo skausmai. Kalis padeda užkirsti kelią natrio pertekliui, todėl labai svarbu palaikyti natrio bei kalio balansą organizme. Jei iš vakaro valgėte sūresnio maisto ir ryte negaluojate, pusryčiams suvalgykite bananą. Bananuose gausu kalio, tad balansas turėtų atsistatyti, o pilvo pūtimas baigtis.

Nuotr. Shutterstock

Jogurtas. Atsikratyti pilvo pūtimo padės jogurtas su laktobakterijomis ir bifidobakterijomis. Šios gerosios bakterijos slopina blogųjų dauginimąsi ir lengvina virškinimo procesą. Rinkitės lengvą mažesnio riebumo jogurtą be papildomų skonių. Jei trūksta saldumo, įsipjaustykite vaisių, tokie pusryčiai – puiki prevencija nuo pilvo pūtimo.

Nuotr. Shutterstock

Žolelių arbata. Įrodyta, kad pipirmėčių arbata ramina žarnyno uždegimą ir mažina skausmą. Kad pagerėtų užklupus pilvo pūtimui, pamažu gurkšnokite pipirmėčių arbatą. Ji padės virškinamajam traktui atsipalaiduoti ir normalizuos virškinimo procesą.

Nuotr. Shutterstock

Agurkai. Jei pilve jaučiate sunkumą, užkąskite agurkų. Jie sudaryti iš didelio kiekio vandens ir mažesnio ląstelienos, tad skatina skysčių pasišalinimą iš organizmo. Tai padės jaustis lengviau.

Nuotr. Shuttertock