O jei dar įtraukia moterys į tą lieknėjimo programą ir savo vyrus, tai abu, kabliavę jogurtą 10 dienų, teigia, kad savijauta buvo puiki, tapo lengvesni, judresni ir, be abejo, lieknesni.

Jogurto dieta skirta būtent svorio metimui. Jos laikytis galima iki 10 dienų, o per tą laiką jums pavyks atsikratyti nuo 2,5 iki 6 kilogramų nereikalingo svorio. Kuo svoris didesnis, tuo rezultatai apčiuopiamesni. 10 dienų jogurto dietą galima kartoti po 2 savaičių, o paskui jau būtina 2 mėnesių pertrauka. Jogurto dietą galima taikyti ir kitaip: paprasčiausia jos būtų laikytis 1 kartą per mėnesį.

Nors dieta vadinasi jogurto, tačiau iš tiesų ji primygtinai reikalauja į valgiaraštį įtraukti ir kitus produktus.

Nuotr. Shutterstock

Reikalavimai raugintiems pieno produktams

Jogurtas  naudingas ir madingas (taip, taip!) produktas, tačiau valgyti vien jį nederėtų. Kiekvienos šalies virtuvė turi puikiausius jo pakaitalus – kefyrą, rūgpienį, pasukas. Visi šie rauginto pieno produktai atsiranda dėl bifidobakterijų ir laktobakterijų, kurios ir paverčia produktą tokiu naudingu.

Taigi, jei nepatinka jogurtas, keiskite jį mėgiamu rauginto pieno produktu, tačiau jis (kaip ir jogurtas) turi atitikti keletą reikalavimų:

 produkte neturi būti aromatinių medžiagų, dažiklių, konservantų, krakmolo, skonio priedų (uogomis ir vaisiais galime produktą pagardinti ir namie);

 riebumas neturi būti didesni nei 2,5 proc.

Tokio produkto reikia suvalgyti (arba išgerti, jei tas kefyras ar pasukos) 500 gramų per dieną. Jei produktas geriamas, o jo riebumas  iki 1,5 proc., tai suvartokite kasdien iki 1 litro. Visą dienos dozę suvartokite per 34 kartus po valgio. Porcijos turėtų būti lygios.

Nuotr. Vida Press

Badauti nereikės

Jogurtas (ar kiti rauginto pieno produktai)  ne vien jūsų balta „duona" kasdieninė. Kiekvieną dieną jūs privalote valgyti mėsos (geriausia per pietus). Rinkitės veršieną, kalakutieną ar vištieną (be odelės), liesą jautieną, triušieną. O bus dar geriau, jei mėsą pakeisite neriebia žuvimi: jūros lydeka, ledjūrio menke (saida), šamu. Taip pat galite mėgautis kalmarais ir krevetėmis.

Nuotr. Shutterstock

ĮSIDĖMĖTI:

 mėsa ar žuvis turi būti virta, troškinta, paruošta ant garų ar kepta be riebalų. Visokiuose kiaušinių plakiniuose, džiūvėsiuose ar miltuose apvolioti ir kepti patiekalai draudžiami!

 druskos vartokite nedaug  2/3 šaukštelio per dieną;

 užmirškite padažus. Mėsos ar žuvies patiekalus pagardinkite citrinų sultimis, lašeliu obuolių acto, pipirais ir kitais prieskoniais (tik ne mišiniais, kuriuose privaryta druskos ir natrio glutamato - E621);

 ir svarbiausia – moterims patartina mėsos ar žuvies suvalgyti 150200 gramų per dieną, vyrams  iki 250 gramų.

Daržovės  puikus pasirinkimas!

Ką patiekti prie mėsos? Daržovės  idealiausias garnyras ir pasiryžusiųjų lieknėti draugas: skrandis užpildytas, gaunam mineralų ir vitaminų, vandens apstu, o kalorijų vos randama. Taigi valgykite po 150 gramų daržovių kasdien kartu su mėsa (ir kaip užkandį tarp valgių).

Šakniavaisiai (bulvės ir burokėliai) per daug kaloringi , todėl jų atsisakykite. Išimtis  1 morka per dieną.

O žalumynus  krapus, petražoles, salierus, baziliką  krimskite be jokių apribojimų.

Gaminkitės salotas, tik jas „pagerinti" grietine, majonezu ar aliejumi negalėsite. Vėl pilkite citrinų sultis, obuolių actą, tą patį rūgpienį ar jogurtą. Neužmirškite druskos apribojimų!

Vaisiai irgi geidaujami, jei norite matyti mažesnius svarstyklių rodmenis. Per dieną jų reikėtų suvalgyti apie 300400 gramų, dalinant šį kiekį į 3-4 dalis. Galite kirsti į sveikatą obuolius, kriaušes, citrusinius vaisius, kivius, abrikosus, ananasus, nektarinus. Vynuogės, persikai, slyvos, bananai, deja, per daug saldūs, todėl jų venkite. Melioną ir arbūzą skersti galima, bet tik suvalgyti po 1 riekelę per dieną. Sadizmas...

Ir dar vienas priminimas  vakarieniaukite ne vėliau nei likus 3 valandoms iki miego. Apžvelgus valgiaraštį, tikrai galima pasakyti  išgyventi įmanoma, ar ne?

Nuotr. Vida Press

Ką geriausia gerti?

Maistą išsiaiškinome, dabar  prie skysčių. Žinoma, tiks tik tai, kas nesaldu ir neriebu. Taigi, plikykite žaliąją, juodąją bei kitokių rūšių arbatą, tačiau be jokių aromatinių medžiagų. Vaisių sąrašą dar kartą peržvelgusios, galite dėti ir jų gabaliukų.

Iš neriebaus kefyro ar geriamojo jogurto galima suplakti puikų kokteilį, pridedant vaisių ir ledo gabaliukų.

Vaisių sulčių dietos metu, deja, turėsite atsisakyti. Tiek pakeliuose esančiose, tie šviežiai spaustose sultyse yra itin daug fruktozės ir kalorijų. Taigi teks spaustis daržovių sultis (burokėlių ir morkų ar agurkų ir salierų).

Mineralinio, negazuoto ar virinto vandens galite gerti be apribojimų, o į gazuotą, kaip ir saldžius limonadus, net nežiūrėkite. Draudimas galioja ir alkoholiui.

Taigi taigi... O ką daryti su mėgiama kava? Gerti ją ir toliau, tik be cukraus ir grietinėlės (ja keiskite šlakeliu lieso pieno). Kava padės greičiau deginti riebalus, šalinti iš organizmo skysčius. Užteks iki 2 puodelių per dieną.

Iš viso per dieną turėtumėte išgerti 22,5 litro skysčių (arbata ir vanduo įskaičiuojami, o kava  ne). Kavos ir arbatos (jei jos negalite atsisakyti) per dieną turėtumėte iš viso išgerti iki 0,8 litro.