Šiandien nusprendžiau paneigti kai kurias teorijas ir papasakoti jums savo ilgų plaukų istoriją.

Dirbdama plaukų meistre tik ir girdėdavau, kad būtina kirpti plaukus, jog jie atrodytų sveiki, geriau augtų. Merginos, norėdamos atsiauginti plaukus, nuspręsdavo nusikirpti nesveikus galiukus (dažnai kirpėjos nurėždavo ir gerokai daugiau) tam, kad greičiau augtų tie sveiki ir gražūs plaukai

Rezultate ateidavo po keleto mėnesių ir vėl nusikirpdavo nesveikų galiukų dalį, likdavo su tuo pačiu pradiniu ilgiu... Žinau, kad šiais žodžiais užsitrauksiu plaukų meistrų rūstybę, bet pripažinkite, jog dalis tiesios tame tikrai yra. Dauguma meistrų ragina kirptis, nes tai jų kasdienė duona (kaip ir šampūnų, kaukių ir kt. priemonių pardavimas). Turime suprasti, kad galiukų kirpimas tikrai neskatina geresnio plaukų augimo nuo šaknų. Šiuo atveju geriau puoselėti plauką pradedant nuo šaknų, sutelkti dėmesį į kasdienę plauko priežiūrą.

Mano plaukų galiukai idealiai atrodydavo tik keletą savaičių po kirpimo, vėliau vaizdas būdavo toks pats: ar nusikirpus prieš 2 mėnesius, ar prieš 6. Nusprendžiau pasidaryti eksperimentą ir nekirpti plaukų! Tai buvo rimtas iššūkis man, mat nesveiki galiukai plaukų meistrei netinka. Galiukus tiesindavau su plaukų tiesintuvu, tuomet jie atrodydavo gražiai. Praėjo net dveji metai! Nustebinau pati save ištverme! Šiandien mano plaukai yra ilgi ir gražūs. Stebuklas? Ne, tikrai ne. Manau, kad nesveiki ir mirę galiukai nulūžinėjo, o kasdienė plaukų priežiūra padėjo auginti sveikesnį plauką nuo šaknų.

Ką darau, kas svarbu norint užsiauginti ilgus plaukus – visa tai papasakosiu šiame vaizdo įraše.