Tačiau net ir tiems vyrams, kurių įnagis neatitinka vidutinio ilgio išmatavimų, mokslininkai pataria nenusiminti, nes tyrimas taip pat paneigia populiarų posakį „kuo didesnis, tuo geresnis“. 

Tad koks tas normalus dydis? Vidutinis ramybės būsenos penio ilgis yra 9,16 cm, o vidutinis erekcijos būsenos – 13,12 cm, rašoma straipsnyje, pavadintame „Ar aš normalus?“, kurį paskelbė leidinys „British Journal of Urology“.

Kad gautų tokius tikslius duomenis, britų mokslininkai įvertino 96 anksčiau atliktų tyrimų, susijusių su intymiausiomis vyrų zonomis, išvadas. Daugumą tyrimų teko atmesti, nes jie buvo susiję su tokiais sveikatos sutrikimais, kaip erekcijos disfunkcija. Atmetus netinkamus duomenis, liko 20 tyrimų, kuriuose buvo aptariami vyriško organo ilgis ir apimtis. Bendrai šiuose tyrimuose surinkta duomenų apie 15521 vyrą.

Pasak tyrimui vadovavusio dr. Davido Veale, projekto tikslas – sudaryti nomogramas, kuriose grafiškai būtų pavaizduota, koks penio ilgis būdingas vyrams, priklausomai nuo amžiaus ir rasės.

„Nomogramoje akivaizdžiai parodoma, koks normalus penio ilgis, “ – pasakė dr. D. Veale, kuris yra konsultuojantis psichiatras Pietų Londone ir „Maudsley NHS Trust“.

Daugumai moterų svarbiausia ne penio ilgis, bet storis, aiškina dr. D. Veale. „Taip yra todėl, kad jautriausia vaginos vieta yra išorinė jos dalis.“

Straipsnyje dr. D. Veale ir jo kolegos rašo: „Vyrai neretai kreipiasi į urologus ar seksualinės medicinos klinikas baimindamiesi dėl savo lyties organo dydžio, nepaisant to, kad jis yra normalus. Tai vadinama „nerimu dėl mažo penio“ arba „mažo penio sindromu“.

Nomogramos su normalaus dydžio diapazonais gali padėti gydytojams konsultuojant tokio nerimo kankinamus vyrus, rašo autoriai. Penio dydžio matavimai taip pat gali padėti aiškinantis, kodėl bandymas apsisaugoti prezervatyvu buvo nesėkmingas.

Tyrėjai reziumuoja, kad ankstesni tyrimai parodė, kad 85 proc. moterų tenkina jų partnerio penio dydis, bet tik 55 proc. vyrų patenkinti savo organo dydžiu.

Realybėje šie skaičiai nieko nereiškia, turint omeny partnerės patenkinimą, pasakė tyrimo išvadas perskaičiusi ekspertė.

„Kai kurie vyrai su mažesne varpa daug labiau pasitiki savimi lovoje, yra išradingesni – sugeba rasti tokias pozas ar atlikti tokius judesius, kad moteris jaučiasi daug labiau stimuliuojama, nei mylėdamosi su vyrais, kurių peniai didesni“, – pasakė Niujorko psichiatrė, besispecializuojanti sekso terapijoje, dr. Madeleine Castellanos.

„Laimingas seksualinis gyvenimas yra kur kas daugiau, nei vien anatomija“, – pridūrė ji.
Jei įdomu, vidutinė erekcijos būsenos penio apimtis yra 11,6 cm.

„Bet nenorėčiau, kad vyrai koncentruotųsi tik į šiuos skaičius ir galvotų „Moteriai tai svarbiausia, o mano penio apimtis nedidelė. Ką dabar daryti? – sako dr. Madeleine Castellanos. – Ne, svarbus visas jos sujaudinimo procesas.“

Trumpai tariant, ji tikisi, kad šis straipsnis pagaliau paneigs jokio mokslinio pagrindo neturinčius mitus ir juokelius apie tai, kad kuo didesnis vyriškas pasididžiavimas, tuo didesnį pasitenkinimą jaučia moteris.