Artėjant pavasariui, grožio kompanija AVON pakvietė prisiminti vieną iš stipriausių, bet mažiausių, gamtos kūrinių – augalo sėklą. Viename sostinės restoranų buvo pristatyta pirmoji Lietuvoje veido priežiūros priemonių linija, kurios gaminiai sukurti aktyvaus sėklų komplekso pagrindu. Veido kremai „Nutra Effects“ yra sukurti, atsižvelgiant į šiuolaikinės moters poreikį rinktis veido priežiūros priemones, kurios būtų efektyvios ir švelnios odai. 

Nuotr. Organizatorių (AVON marketingo vadovas Bogdan Berdadovici ir komunikacijos vadovė Vytautė Žalytė )

Nuotr. Organizatorių 

Aktyvusis sėklų kompleksas yra sukomponuotas taip, kad natūrali sėklų jėga būtų nukreipta teikti visapusę naudą odai: giliai ją drėkinti, maitinti ir saugoti nuo kenksmingų aplinkos faktorių. Tai naujausias kompanijos atradimas, kurio branduolį sudaro ispaninio šalavijo (angl. „chia“), puošniosios strelicijos ir granatų sėklos. 

„Ispaninio šalavijo sėklos savyje slepia didžiulę galią, todėl jos ir vadinamos „supermaistu“. Šios sėklos gali sugerti iki 12 kartų daugiau vandens, nei sveria pačios, tad, būdamos kremo sudėtyje, prailgina odos drėkinimo laikotarpį. Be to, tai turtingas vitaminų A, B1, B2, B3, mineralinių medžiagų ir vertingų riebalų rūgščių omega 3 ir 6 šaltinis, turintis antibakterinių ir uždegiminą mažinančių savybių“, – pasakojo kosmetologė Ingrida Česevičienė.

Nuotr. Organizatorių (Kosmetologės Ingrida Česevičienė)

Renginio svečiai turėjo galimybę išbandyti ispaninio šalavijo sėklų poveikį ne tik ant odos, bet ir virtuvėje. Virtuvės šefė Anna Baranova pristatė būdus, kaip šiomis sėklomis papildyti mitybos racioną ir pakvietė visus savarankiškai pasigaminti keletą patiekalų. Ispaninio šalavijo sėklos yra labai gerai vertinamos sveiko gyvenimo būdo mėgėjų ir žaliavalgių. Jos yra kompaktiškos, veiksmingos ir maistingos – tikras gyvybės šaltinis kiekvieno organizmui.

Nuotr. Shutterstock (Ispaninio šalavijo sėklos labai tinka įvairiems desertams pagardinti)

Dalyviai galėjo įsitikinti, kad ispaninio šalavijo sėklos yra naudingos ne tik organizmui, tačiau ir išoriniam grožiui. Visi gaminiai yra patikrinti alergologų, jų sudėtyje nėra nei parabenų, nei dažiklių, o veido priežiūros priemonės yra tinkamos jautriai odai. 

Nuotr. Organizatorių (Renginio dalyviai išbando ispaninį šalaviją virtuvėje)