Dažniausiai tokį atsakymą galima išgirsti iš tų, kurios nepatenkintos savo išvaizda vis bando išrasti būdą kaip sudeginti riebalus nepajudinus piršto, na, o blogiausiu atveju – pajudinus vieną pirštą. 

Taip pat ir iš tų, kurios mieliau pasuks makaulę pagiežingai pašiepdamos sportuojančias ir išgalvodamos vis juokingesnius pretekstus, atleidžiančius jas nuo darbo, nei verčiau susikaupus ir prikandus liežuvius išlies keletą prakaito lašų. Aš toli gražu ne kitokia. Viską lengva sąžine nukeldavau ant rytojaus. Tiesa, taip būdavo kas dieną. BŪDAVO.

Kiekvienas įvykis, dalykas ar pasiekimas turi pradžią. Deja, ne visiems pradžia būna vienodai lengva. Dažnai vietoje to, kad kažką tiesiog imtume ir padarytume, mes vistiek laukiame spyrio į savo minkštus užpakalius. Prisipažinsiu, mano tingėjimas būdavo toks stiprus, kad priėjus meto, kada jau beveik pasiruošiu apibėgti stadiono ratą – aš pamiršdavau, kaip ryte išlindus iš dušo ir visaip burnodama ant savęs, įtraukusi kaklą pirštu besdavau sau į nepatrauklų pagurklį. Tokiomis savikritiškomis akimirkomis atrodo pulsi ant grindų ir darysi atsilenkimus, o vėliau – velniai nematė, kad ir su šlepetėm išbėgsi į stadioną deginti riebalus, bet... nėra laiko. Skubu į studijas, darbą, parduotuvę, kirpyklą, išnešti šiukšles, pavedžioti šunį... Žodžiu, pradėsiu rytoj.

Įžanga aiški – įsispirkite sau į uodegas ir pradėkite treniruotis nesitreniruojant. Tikrai taip. Tokiai mankštai laiko visada atsiras, net jei jūs darbe, paskaitose, o dar geriau – kažkur skubate.  Vietoje važiavimo viešuoju transportu – jei atstumas 1 ar 2 stotelės – eikite. Vietoje to, kad važiuotumėt liftu – lipkite laiptais.

 Į 10 aukštą??

Taip! Į 9, 10, 11... Sykį man teko 2 kartus per vieną dieną iš 32 aukšto lipti laiptais į apačią.

Rezultatas? Kitą dieną iš viršutinės lentynos negalėjau nusiimti drabužių. Pasistiebti bent porą dienų buvo neįmanoma. Neišsigąskit, išgyvensit. Skauda – vadinasi veikia.

Per dieną nueinant apie 10 tūkst. žingsnių – jūs sudeginate virš 350 kcal. Neblogai, taip? Na, o jei dar vakare padarysite keletą pratimų – skaičius pakiltų iki 500 kcal. Susibalansuojat mitybą ir VUOLIA – jūs jau gražiai tirpstat. 

Sportas ir mankštos gerina virškinimą – geras virškinimas – greičiau degančios kalorijos.

Nušaunami du zuikiai vienu šūviu. 

Vaikštant po prekybos centrus – eskalatoriumi lipkite, o ne stovėkite. Dirbant sėdimą darbą – įtraukite užpakaliuką ir įtraukę laikykite iki kol pavargsit – pakartokit tai 35 kartus. Išeikite pasivaikščioti, pėsčiomis nueikite iki draugų, parduotuvės ar kirpyklos. Žinoma, kalbu apie realius atstumus. Piko metu retkarčiais 25 km galima greičiau nueiti nei nuvažiuoti. Daugiau judėkite.

Nuotr. Shutterstock

Gera pradžia – pusė darbo. Jei neprisiverčiate nueiti į sporto salę, ar apibėgti kilometro – padidėjęs fizinis aktyvumas jus kuo puikiausiai paskatins. Lepina mus technologijos ir išradimai... Oi lepina. Viskas tampa pernelyg lengva ir dažniausiai tai tik dar labiau skatina tingulį. Nepasiduokite, mielosios, tam, kad būtų dar aiškiau kaip pradėti sportuoti nesportuojant ir neturint laiko, atsiminkite šiuos patarimus:

Daugiau vaikščiokite, mažiau važiuokite

Lipkite laiptais – nesinaudokite liftu

Lipkite laiptais – nesinaudokite eskalatoriumi

Kur bebūtumėt – įtraukite raumenis ir laikykite, kiek pajėgsite, pakartodami 5 kartus (pilvo presą, užpakalio raumenis)

Nebrukite pirkinių vyrui, tėčiui, broliui ar draugui – neškitės pačios

Pamirškite visus „tingiu“

Išlipę iš lovos – stipriai pasirąžykite, ištempkite kūno raumenis

Žingsnis po žingsnio ir pradės augti užsispyrimas. Juk tai tik dėl savęs pačių – savo sveikatos, savo grožio ir savo laimės link. Visi kažkur pradedame... Jums sunku prisiversti? Hm... Man sunku sustoti!  Įsibėgėjus – siūlau permesti akį į videoblogą, kuriame papasakosiu, kaip prisiversti pradėti sportuoti.

Daugiau motyvuojančių idėjų bei sporto ir mitybos patarimų rasite Karolinos „Sveikos gyvensenos dienoraštis“, SPAUSKITE ČIA.