Skaitykite 5braskes.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųskite programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Grikių dieta padeda pasiekti gerų rezultatų, pastebimai sulieknėti  numesti nuo 5 iki 8 kilogramų per savaitę. Be to, grikiai valo organizmą, tokiu režimu galima maitintis nuo 1 iki 2 savaičių.

Grikių dieta normalizuoja svorį, taigi jei esate gana geros figūros, tačiau norite tapti dar laibesnė, tai ši dieta neveiks. O štai po švenčių, po žiemos ar po gimdymo priaugtus kilogramus ji kuo puikiausiai sutirpdys.

Kuo ypatinga ši dieta? Grikiai užtikrina sotumą (taigi nejausite alkio) ir kartu valo organizmą. Badauti ir kankintis netenka, o svoris susitvarko. Žinoma, jei grikių kruopos jums nepatinka, tai iš tokio kankinimosi kažin ar bus naudos. Dieta turi nuteikti džiaugsmingai, emociškai motyvuoti.

Beje, grikių kruopos turi būti neskaldytos, neperdirbtos.

I VARIANTAS

Parai reikės stiklinės grikių kruopų. Iš vakaro jas užliekite 2 stiklinėmis verdančio vandens ir palikite per naktį brinkti. Tokią košę galima valgyti visą dieną, bet kokiu laiku ir bet kokiomis porcijomis, tik svarbu neviršyti tos normos  1 stiklinės (kai išbrinksta, kruopų savaime pagausėja).

Košę galite užgerti neriebiu kefyru. Galima gerti kavą, žaliąją ir juodąja arbatą, tačiau nesaldinti cukrumi. Jei matote, kad grikių parai nepakanka, galite porciją padidinti iki 2 stiklinių. Kitų produktų, laikantis grikių dietos, vartoti nepatariama; galima per dieną suvalgyti vieną žalią obuolį. Tačiau obuoliai  labiau išimtis, o ne taisyklė. Obuolį valgykite tik tuo atveju, jei jausitės labai alkana, tačiau dietos metu geriau išsiversti be vaisių.

Po 6 valandos vakaro galima išgerti tik stiklinę neriebaus kefyro.

Nuotr. Shutterstock

II VARIANTAS

Vakare išsivirkite 11,5 stiklinės grikių kruopų. Nevartokite druskos, cukraus bei prieskonių. Ryte, likus pusvalandžiui iki pusryčių, išgerkite stiklinę karšto vandens  jis neturi plikyti burnos, tačiau būti virintas.

Tada po 30 minučių galite suvalgyti trečdalį grikių, užgerdamos neriebiu kefyru arba pomidorų sultimis. Taip pat galima gerti žaliąją arbatą, moliūgų arba morkų sultis.

Pietums suvalgykite dar vieną dalį, o vakarienei  likusią košę. Tarp valgymų gerkite negazuotą vandenį, vaisių sultis. Skysčių vartokite gausiai, tačiau ne daugiau, kaip 2 litrus per parą. Jei jaučiate alkį, košės porciją padidinkite iki 2 stiklinių.

Grikių dietos laikykitės savaitę. Po jos turėtumėte matyti akivaizdžius figūros pokyčius. Kartoti dietą patartina po 23 mėnesių. Kad išlaikytumėte pasiektą rezultatą, turėtumėte apriboti saldumynų vartojimą, vengti aštraus ir sūraus maisto.