Skaitykite 5braskes.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųskite programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Britų mokslininkai teigia, kad dėl retų pasimatymo akis į akį su savo išvaizda kaltas nepasitikėjimas savimi. Moterims, atšventusioms 40-metį, nepasitenkinimas savo išvaizda 4 kartus didesnis nei paauglystėje.

Skaičiai baisūs: daugiau nei 90 proc. moterų nuo 40 iki 50 metų taip nekenčia savo atvaizdo veidrodyje, kad į jį net nenori žiūrėti. Kaip rašoma „The Daily Mail, iš apklaustų 1200 moterų tik 9 procentams 50-mečių patiko tai, ką išvydo veidrodyje, kai 42 procentai paauglių ir dvidešimtmečių savo išvaizdai neturėjo jokių pastabų. 

Psichologai tvirtina, kad dėl tokio vyresnio amžiaus moterų kritiško požiūrio ir nemeilės sau kalta mados industrija ir jauno kūno kultas. Moterys jaučiasi bejėgės, matydamos, kaip išaukštinama jaunystė. Jos jaučiasi esančios užribyje, tačiau desperatiškai bando sustabdyti bėgantį laiką.

Dėl tokio nepasitikėjimo savimi nestebina ir kiti tyrimo rezultatai: 41 proc. moterų norėtų lieknos talijos ir plokščio pilvuko, 11 proc.  tvirtų, sportiškų rankų, o 10 proc. svajoja apie kojas be celiulito. Tačiau kai kurios moterys, siekdamos idealaus kūno, užmiršta, kad geriausiai mūsų metus atspindi veidas. 

47 metų buvusi aktorė Pamela Anderson yra akivaizdus pavyzdys moters, kuri visomis jėgomis bando įsiknibti į jaunystės prisiminimą ir dėl atrodo labai nestilingai, neelegantiškai ir net juokingai. Akivaizdu, kad tai, kas jai labai tiko prieš 20 metų (figūrą išryškinantys drabužiai, ryškus makiažas, ekscentriško šukuosenos), šiandien atrodo lyg stiliaus katastrofa.  

Nuotr. AOP

Neverta pamiršti, kad vyresnė nei keturiasdešimties metų moteris  tai dama, todėl ji turi būti idealiai susitvarkiusi savo išvaizdą: nuo nagų iki plaukų galiukų. Pradžiai peržvelkite savo dekoratyvinę kosmetiką.

Jei jūsų kosmetinėje iki šiol yra ryškiai rožinių ar alyvinių lūpų dažų, kam nors juos padovanokite arba tiesiog išmeskite. Net ir su raudona spalva reikėtų atsargiai eksperimentuoti, neužmirškite lūpų blizgesio.

Nuotr. AOP

Ryškius pieštukus akims, kaip ir spalvotus tušus, išmeskite arba atiduokite dukroms  joms, skirtingai nuo jūsų, eksperimentuoti su savo išvaizda kol kas galima. Jei jums vis dėlto būtinas pieštukas akims, pasilikite rudą arba pilką. Tušą geriau rinkitės ne juodą, o rudą, ir niekada nedažykite apatinių blakstienų, nes atrodysite vyresnė.

Dar didesnis vyresnių moterų priešas   jų stiliaus pojūtis. Juokingai atrodo 40 metų peržengusi dama, įsispraudusi į pačius siauriausius džinsus ir pasipuošusi džemperiu su gyvūnėlių ar animacinių herojų atvaizdais. Apranga  tai ne laiko mašina, o vidutinio amžiaus moteris  pati savaime yra žavinga, patraukli. Jai daugiau žavesio prideda plati šypsena ir pasitikėjimas savimi, o ne plėšyti džinsai. 

Atidengti vyresnės nei keturiasdešimties metų moters keliai  tai šiek tiek neskoninga. Jūsų siluetas  kostiumas arba „midi suknelė, gražiai pabrėžianti figūrą. Nesirinkite per mažų drabužių! Jūs turite stengtis avėti batelius su pakulne, nors ir visai neaukšta: dama su aukštakulniais visada atrodo įspūdingiau, elegantiškiau ir moteriškiau.

Kokios spalvos rinktis? Žinoma, jums verta dėvėti tos spalvos drabužius, kurios tinka prie jūsų plaukų, akių, odos spalvos, tačiau dabar ryškių „rūgščių" atspalvių geriau atsisakykite. Pamirkite rožinę spalvą, tegul ją pakeičia visa gama kitų atspalvių.

51 metų Courtney Love griauna visas išvardintas taisykles: ji rengiasi ne pagal metus, bando būti mergina, kuri jai tiktų į dukras. 

Nuotr. AOP