Šventinė karštinė Kalėdų ir Naujųjų metų sezoną paverčia tikru maratonu. Todėl metas pasakyti STOP, pagalvoti apie tai ir pagalvoti apie tai, ko nori tu. 

Štai 10 dalykų, kurie padės išlaikyti sveiką progą per didžiąsias metų šventes, sąrašas:

1) Pasakyti NE vakarėliui arba jo vedimui

Tam, kad būtumėme laimingos, mums reikia aktyvaus socialinio gyvenimo. Tačiau tai nereiškia, kad turite persitempti ir prisiimti per daug įsipareigojimų. Jeigu būsite apimtos organizacinės panikos, nesinorės nei draugijos, nei rasis šiltų jausmų aplinkiniams.

Susidėliokite prioritetus ir pasirinkite jums tikrai svarbius renginius ir žmones. Šventės, toks metas, kai galite sau leisti būti išrankiai. Juk svarbiausia  ramybė.

2) Atsiduokite SPA ir grožio malonumams

Prieš šventes kirpyklos, grožio, masažo salonai tiesiog pergrūsti, tad jei norėsite save palepinti, stenkitės ištaikyti laiką darbo dienomis. Tarp 11 val. ir 16 val. ten būna mažiausiai žmonių.

Norisi pasitaupyti? Tuomet skirkite vieną vakarą vien sau: prisileiskite kvapnią vonią, užsidekite žvakių ar pasidarykite pedikiūrą žiūrėdama mėgstamą filmą.

3) Pasiruoškite šventinei suknelei

Nuo šio vakaro pradėkite daryti trumpą mankštą  20 pritūpimų ir 20 atsilenkimų kasdien + tempimo pratimai. Jeigu namuose tingisi, pasekite 5 braškių redakcijos pavyzdžiu: mes nusistatėme žadintuvą, kuris skamba kas 2 valandas; jam suskambus visos darome vienos dainos ilgio mankštą. Rezultatas? 80 pritūpimų ar kitokių judesių per dieną ir stangresni užpakaliukai. Sportas ne tik pakelia nuotaiką. Ji dar pagerės, kai pamatysite, kaip gražiai ant jūsų guli šventinė suknelė.

4) Parašykite padėkos laišką

Neturite svajonių ar pažadų sąrašo kitiems metams? Ir nereikia. Geriau padėkokite už gerus dalykus, kuriuos jums atnešė likimas. Parašykite padėkos laišką savo šeimai, kažkam iš draugų ar mylimam žmogui. Net jei jo ir neišsiųsite, garantuojame, kad jis suteiks progą daug ką apmąstyti, o apie geras emocijas net nekalbu.

5) Atraskite savo lūpdažio spalvą

Kalbu apie tikrai ryškų lūpdažį: raudoną, vyšninį ar slyvų spalvos. Patikėkite, mažai dalykų taip pakelia pasitikėjimą savimi kaip ryškus lūpdažis. Dar vienas privalumas  jums nereikės stengtis ryškinant akis, nes lūpdažis bus dėmesio centre. 

6) Imkitės prevencijos

Kam detoksikuotis, kai galima pretoksikuotis, t.y. iš anksto apsaugoti savo organizmą nuo streso ir to kilogramo, kurį statistiškai kiekvienas priauga po švenčių. Gerkite daugiau skysčių ir galvokite ne kiek, o ko valgote. Juk per šventes save varžyti būtų nuodėmė. 

7) Virtuvę perkelkite į vonią

Nuo pyragų liko cukraus ar citrinų sulčių? Dar šaukštelis medaus ir jau turite natūralų kūno šveitiklį. Palepinkite save ir savo odą, kuriai dar kelis mėnesius teks kęsti šaltį. Juolab, kad visus ingridientus turite savo virtuvės spintelėje. 

8) Savanoriaukite

Nors ir pati nuolat kartoju, kad reikia save palepinti, tikrąjį džiaugsmą išties teikia rūpestis kitais. Suteikite pirmenybę kitų žmonių poreikiams ir pamatysite, kad tai atneš daug daugiau džiaugsmo negu naujas kašmyro megztukas. Išpildykite kieno nors svajonę ir sušildykite savo šventes. 

Nušauti du zuikius galite ir peržiūrėjusios savo spintą ar tamsųjį kambariuką ir primirštus daiktus ar drabužius atiduodamos tiems, kam jų išties reikia.

9) Atnaujinkite ryšį su gamta

Neužmikite žiemos miegu! Išeikite pasivaikščioti į mišką ir išbandykite šiaurietiško ėjimo lazdas. Pasidžiaukite savo miesto Kalėdų eglute ir jai pašnibždėkite slapčiausią savo norą. 15 minučių pasivaikščiojimas gamtoje nurungs bet kokį energetinį gėrimą, tad pirmyn!

10) Medituokite

Nusistatykite laiką, kai kartą dienoje, suskambus jūsų žadintuvui, nedarysite absoliučiai nieko. Prisėskite nors 5 minutėms ir apie nieką (visai visai nieką) negalvokite. Kad būtų lengviau, susikoncentruokite į savo kvėpavimą. Meditacija ne tik padeda spręsti miego problemas, ji suteikia energijos ir geros nuotaikos. Meditacija mus daro geresnėmis. Tad jeigu jums atrodo, kad apie nieką negalvoti neįmanoma... meditacija kaip tik jums!