Afroditė

Šis paleistuvių sąrašas būtų visiškas niekalas, jei neprasidėtų nuo Afroditės – graikų deivės, globojančios ne tik meilę ir grožį, bet ir malonumus bei dauginimąsi. Kitaip tariant, ši Olimpietė buvo pirmoji oficiali paleistuvė. Ji susirasdavo sau meilužių tiek tarp dievų, tiek tarp mirtingųjų, pagimdė nesuskaičiuojamą kiekį palikuonių.

Nuotr. AOP

Jekaterina Didžioji (Jekaterina II)

Ši mažulė, būdama ištekėjusi už didžiojo kunigaikščio Petro (iš kurio ji ilgainiui perėmė Rusijos sostą) ir po to, turėjo begalę romanų. Ji pagarsėjo, nes savo meilužiams suteikdavo aukštus monarchijos postus tam laikui, kol jie ją domindavo, o kai jie jai nusibosdavo – atsikratydavo jais. Tikra 18 amžiaus puma iki pat savo mirties girdavosi vis jaunesniais meilužiais.

Nuotr. AOP

Marija Antuanetė

Prancūzijos karalienė Marija garsėjo savo polinkiu į ekstravaganciją ir išsišokimus. Ji žaisdavo azartinius lošimus ir turėjo abiejų lyčių meilužių bei leisdavo įvairaus plauko gerbėjams atsidurti jos asmeniniame gyvenime. Sklandė gandai, kad Liudvikas XVI buvo nevaisingas, todėl buvo kalbama, jog karalienė ieško seksualinio pasitenkinimo kitur. Jos vaikų tėvystė buvo nuolat iškeliama į viešuma, todėl Prancūzijos piliečiai troško Jerryio Springerio jau prieš du šimtus metų.

Nuotr. AOP

Mata Hari

Ji gimė kaip Margaretha Geertruida Zelle, o Mata Hari tapo šokdama egzotinius šokius.

Nepaprastai populiari Paryžiuje ji tapo dėl savo provokuojančių pasirodymų ir laisvamaniško požiūrio. Ji garsėjo rimtais santykiais ir trumpalaikiais romanais su aukštas pareigas užimančiais vyrais, kurie finansuodavo jos gyvenimo būdą, įskaitant Fredericką Williamą Victorą Augustą Ernestą (Vokietijos sosto paveldėtoją). Tačiau jai to neužteko, tad per I Pasaulinį karą Mata Hari tapo dviguba agente ir Vokietijos šnipe, dėl ko vėliau buvo sušaudyta.

Nuotr. AOP

Coco Chanel

Taip, ta pati Coco Chanel. Moteris, gimusi kaip Gabrielle, visą savo gyvenimą buvo drąsi pasileidėlė. Kai būdama 18 ji išėjo iš našlaičių prieglaudos, pasirodydavo baruose ir kabaretuose, o savo mažybinį vardą užsidirbo iš sutrumpintos žodžio „koketė“ versijos (prancūziškas žodis, reiškiantis „išlaikoma meilužė“). Ji dievino romanus ir turėjo jų begalę, o žymiausias buvo su Hansu Güntheriu von Dincklage (nacių partijos žvalgybos kariškis). Coco taip pat dirbo nacių žvalgyboje. Jos slapyvardis buvo Westminster.

Nuotr. AOP

Mae West

Dabartinės paleistuvės yra skolingos Mae West, nes ji pramynė joms kelią. Kartą jį buvo suimta už tai, kad parašė ir vaidino Brodvėjaus pjesėje „Seksas“ bei 10 dienų praleido kalėjime už tai, jog „gadino jaunimo moralę“. Savo trumpo įkalinimo metu ji papasakojo žurnalistas, kad ji dėvėjo šilkines kelnaites net būdama kalėjime. Mae buvo ištekėjusi keletą kartų, o net būdama santuokoje ji turėjo dešimtis romanų.

Nuotr. AOP

Wallis Simpson

Wallis niekada nebuvo tradicinė to meto gražuolė, tačiau ji tikrai padarė didesnį poveikį nei visos kitos gražuolės. Nors jai ir trūko mielumo, ji buvo ištekėjusi tris kartus ir turėjo begalę romanų. Būdama santuokoje antrą kartą, ji tapo Velso princo Edwardo meiluže, kuris atsisakė sosto, kad galėtų vesti kadaise kuklia mergina buvusią Wallis ir padaryti ją Vindzoro kunigaikštiene.

Nuotr. AOP

Madonna

Populiariosios kultūros pasileidėlė propaguoja kasdieninį seksą ir pasileidusį elgesį taip, kaip niekas kitas to nėra daręs. Dėl savo provokuojančios muzikos ir per daug apnuoginančio mados pojūčio Madonna tapo naujųjų laikų pasileidėle – moterimi, kuri propagavo savo erotiškumą ir kartu rėmėsi krikščionybe. Ji turėjo rimtų santykių ir trumpalaikių romanų su begale žinomų žmonių, pradedant aktoriais Seanu Pennu ir Warrenu Beatty ir begale kitų įvairiausių sričių atstovų, įskaitant, tačiau neapsiribojant, porno žvaigžde Tony Wardu ir reperiu Vanilla Ice.

Nuotr. AOP

Angelina Jolie

36 metų Angelina Jolie buvo ištekėjusi du kartus, kol nusiramino sutikusi Bradą Pittą. Būdama gėdingai jauna, ji jau eksperimentavo narkotikais ir seksu, o paauglystėje palaimos ieškojo su begale abiejų lyčių meilužių. Prieš tapdama Jungtinių tautų humanizmo simboliu, kokia mes ją matome šiandieną, Angelina pagarsėjo savo santykiais su dvilyte modeliu ir aktore Jenny Shimizu, apie kurią sklando gandai, jog ji turėjo romaną su Madonna.

Nuotr. AOP