Pamenate, kaip prieš kelerius metus bulgarai gyrėsi sukūrę alų, kuris gali realiai padidinti krūtinę? Alus buvo paprasčiausias, tačiau moterys pačios ėmė sakyti, kad šio naujo produkto stebuklingas efektas  padidėjusi krūtinės apimtis. Tą „savybę" rinkodaros meistrai greitai pasičiupo ir panaudojo reklamoje. Netgi buvo atsiliepimų, kad naujasis alus skatina pieno liaukų veiklą, todėl maitinančioms motinoms pagausėja pieno.

Tačiau ta bulgariško alus banga nurimo, vėl visos moterys puolė kramsnoti ankštines daržoves  žirnius, pupeles, lęšius, soją...Kad tik krūtinė padidėtų.

O mes žinome  krūtinės vien maistu ir sportu neužsiauginsi. Ją sudaro tik pieno liaukos, jokių ten raumenų nėra. Todėl įmanoma pakelti krūtinę (stiprinti raumenį virš krūties), palyginti ir sutvirtinti odą, o tai suteiks krūtinei stangrumo, elastingumo, taip reikalinga formą, taigi - ji taps dailesnė, apvalesnė ir... didesnė. Juk žalias obuolys kietesnis nei keptas, ar ne?

Krūtinės vystymuisi reikalingi vitaminai ir mikroelementai, todėl neišvengiamai turėsite valgyti vaisius bei daržoves. Nepakeičiamas pieno liaukoms produktas  augalinis aliejus, todėl kramsnokite riešutus, avokadą, alyvuoges.

Krūtų stangrumu pasirūpins raudoni ir oranžiniai vaisiai: apelsinai, abrikosai, persikai ir morkos.

Naudingų krūtinei produktų sąraše taip pat yra: Bertoletijų (braziliški) riešutai, mėlynės, česnakai, kiaušiniai, jūros gėrybės, bulvės, papajos, granatai, vyšnios, obuoliai, žalialapės salotos, brokoliai, baklažanai, kukurūzai, sezamų sėklos, pienas (karvės ir sojų), mėsa (jautiena, kiauliena, vištiena).

Tačiau iš esmės viskas (šiuo atveju  krūtinės didumas) priklauso ne tiek nuo mitybos, kiek nuo individualių savybių, pavyzdžiui, kurioje vietoje jūsų organizmas pirmiausia linkęs kaupti riebalus.

Nuotr. Shutterstock

Jeigu iš pradžių storėja jūsų kojos, tai kad ir ką bevalgytumėte, jūsų krūtinė ims didėti tada, kai paplatės klubai. Deja, bet tai tiesa. O tokių moterų dauguma  svoris, kai metame, krinta nuo viršaus (įdumba skruostai, nukąra krūtinė, o paskui jau ima lieknėti talija), o kai pilnėjame, tai „kilogramai limpa" iš pradžių prie šlaunų, klubų, pilvo.

Toks „krūtinės didinimo kelias" gali būti skausmingas. Geriau reguliarus sportas ir masažas. Rezultatas bus efektyvesnis ir greitesnis. Užteks ir svarmenų  kas rytą atsigulusios ant nugaros rankas su svarmenimis nuo krūtinės tieskite į viršų ir nuleiskite ant krūtinės. Kartokite 1520 kartų. Jei galite nueiti į sporto salę ir atlikti specialiai krūtinei skirtų pratimų ciklą su treniruokliais  išvis puiku!

O kaip masažuoti? Dešiniu delnu sukite ratus (pagal laikrodžio rodyklę) ant kairės krūties, o paskui kairiu delnu  ant dešinės krūties. Pakaks po 20 kartų.

Krūtinę pakels paprastas pratimas: suglauskite delnus ties krūtinė (lyg melstumėtės), rankų linija  lygiagrečiai grindims. Spauskite delnų apačias apie 1520 kartų. Galite įsidėti į delnus kamuoliuką ir spaudinėti. Pratimą darykite prieš veidrodį  galėsite stebėti, kaip juda raumenys virš krūtinės.

Taip pat nepamirškite specialių kremų krūtinės odai stangrinti, šveitiklių (juk masažuosite krūtis), nepraleiskite progos paplaukioti.