Žinoma, priežasčių gali būti įvairių. Nuovargis ir išgyvenimai gali labai paveikti moterį, ji atrodys vyresnė nei yra iš tiesų. Kaip ir tamsiaplaukės visuomet atrodys vyresnės nei šviesiaplaukės.

Kokiais neapgalvotais sprendimais save pasendinam? Ką galime padaryti, kad minimaliomis pastangomis nusimestume visai nereikalingą metų naštą, kuri neatitinka mūsų biologinio amžiaus? Štai sąrašas dalykų, kurie mus sendina:

1. ŽILĖ GALVOJE

Net jei jums 1725 metai, galite savo galvoje aptikti ir žilų plaukelių. Stresas, dietos, lėtiniai susirgimai  visa tai skatina žilimą.

Ką daryti? Viskas paprasta ir banalu: teisingai maitintis, gerti vitaminus, sportuoti, vaikščioti gryname ore, vengti streso. Jei jūsų plaukai yra šviesūs, o žilų plaukų yra ne daugiau kaip dešimt  galite viską palikti taip, kaip yra.

Būkite atidi ir laiku dažykite ataugusias plaukų šaknis. Mokslininkai yra linkę galvoti, kad žili plaukai, atsiradę iki 3540 metų, rodo tam tikras organizmo problemas (pavyzdžiui, kalcio trūkumą).

Nuotr. Shutterstock

2. TAMSUS ĮDEGIS

Net ir pats švelniausias veido bei kūno atspalvis prideda moteriai keletą metų. Užtenka pažvelgti į mūsų garsenybes, kurios dievina dirbtinį įdegį, kad akivaizdžiai tuo įsitikintumėme. 

Ką daryti? Nepamirškite, kad visur turi būti saikas. Be to, stiprus įdegis pašalina iš odos vandenį, tuo pačiu skatina senėjimo procesus.

Nuotr. Shutterstock

3. KAKLO ODA

Dar vienas mūsų amžiaus išdavikas  kaklas. Kaklo oda yra labai plona, todėl ji yra ypatingai linkusi senti prieš laiką.

Kaip dažnai, tepdama kremu veidą, jūs pamiršdavote savo kaklą? Todėl vieną gražią dieną jis jums tai priminė. Todėl verta drėkinti ir maitinti kaklo odą.

Nuotr. Shutterstock

4. PAVARGUSIOS AKYS

Sunkumai darbe, gyvenimiški nesklandumai, problemos šeimoje  einate gatve paniurusiu, liūdnu arba piktu žvilgsniu? Žinokite: ko gero, šiuo metu aplinkiniai mano, kad jūs esate vyresnė nei iš tiesų esate.

Ką daryti? Žiūrėti į gyvenimą paprasčiau, lengviau, džiaugtis mažais dalykais, bendrauti su priešinga lytimi ir tiesiog būti paprastesnio būdo. Problemų turi visi, tačiau tai nėra priežastis nemylėti gyvenimo.

Beje, nepamirškite ir manierų bei elgesio. Jei manote, kad jūsų amžiaus moteriai netinka atsisėsti ant žolės parkelyje ar vaikyti su vaikais aitvarą, tai irgi atrodysite senstelėjusi burbeklė. Nebijokite elgtis beprotiškai ir džiaugtis gyvenimu.

Nuotr. Shutterstock

5. RANKOS IŠDAVIKĖS

Kas gali būti blogiau nei sausa, suglebusi ir sutrūkinėjusi rankų oda? O dar, neduok Dieve, matosi ir senatvinės pigmentinės dėmės...

Ką daryti? Indus, grindis plaukite dėvėdama specialias gumines pirštines arba tepkite rankas apsauginiu kremu. Dieną tepkite rankas mėgstamu rankų kremu su taukmedžio sviestu, citrina, ožkos pienu. Prieš miegą pravers rankų masažas su natūraliais aliejais.

Jei nepaisant jauno amžiaus ant jūsų rankų atsirado dėmių, būtinai išsitirkite kepenis  tai gali būti jų arba tulžies pūslės susirgimų požymis.

Nuotr. Shutterstock

6. CELIULITAS

Žmonės galvoja, kad taip vadinama „apelsino žievelė" apgaubia tik suaugusias moteris. Tačiau šis įsitikinimas yra klaidingas, nes celiulitas griebia ir jaunas, lieknas merginas.

Norėdamos pagražinti, išlyginti kūno odą, turėtumėte derinti skirtingus metodus: subalansuotą mitybą, sportą, probleminių zonų masažą (geriau, kai atlieka profesionalus masažuotojas, tačiau galima jį pasidaryti namuose su specialiu šepečiu), anticeliulitinius kremus.

Ir dar  antsvoris, apkūnumas yra gal net baisesnis nei raukšlės. Jis tikrai prideda metų. 

7. BRANDŪS KVEPALAI

Yra kvepalų, kurie mūsų pasąmonėje asocijuojasi su garbingo amžiaus damomis. Ir jei užsipurkšite ypatingų, prabangių „Guerlain" ar „Chanel" kvepalų, kuriais kvėpinosi dar jūsų močiutė, tai padvelksite tikrai ne modernumu. Kvepalai turi atitiktį jūsų amžių, charakterį, temperamentą.

Nuotr. Shutterstock

8. AKĮ RĖŽIANTIS MAKIAŽAS

Pradėkime nuo to, kad makiažas, kaip suaugusios moters atributas, iš tiesų padaro taip, kad žmogus atrodo vyresnis. O ryškus, sodrus makiažas gali padaryti iš merginos tikrą damą.

Nuotr. Shutterstock

9. AMŽIAU NEATITINKANTI APRANGA

Tarp sendinančių garderobo elementų verta paminėti drabužius su „petukais", beformes sukneles, švarkus, bjaurią avalynę. Aišku, sendina ne tik drabužių tipas, bet ir nesugebėjimas rengtis.

Be to, neteisingai parinktos drabužių spalvos taip pat neigiamai veikia išvaizdą: spalvos turi suteikti tinkamą atspalvį odai, o ne pabrėžti jos blyškumą arba tamsumą.

10. RAUKŠLĖS

Akivaizdžiausias senatvės atributas  raukšlės. Moterys turėtų įsidėmėti: lengviau užkirsti kelią raukšlių atsiradimui nei jų atsikratyti. Būtent todėl verta naudoti kosmetiką su apsauga nuo saulės ir nuolat drėkinti odą. Kuo labiau saugote savo odą jaunystėje, tuo geriau ji atrodys brandžiame amžiuje.

Nuotr. Shutterstock