Įgudusi profesionalo akis greitai nustatys diagnozę, nes dauguma susirgimų palieka antspaudą žmogaus išvaizdoje.

Šioje srityje atliktus tyrimus nesenai patikrino mokslininkai iš Vašingtono, Harvardo, Bristolio ir Liverpulio universitetų, rašo „MedPulse". Visi jie nusprendė, kad žmogaus išvaizdos ypatumai gali padėti nuspėti, į kokius negalavimus jis yra linkęs.

Taigi, pradėkime nuo ūgio. Moterys, kurios aukštesnės nei 175 cm, rizikuoja susirgti krūties vėžiu, o vyrai, kurių ūgis didesnis nei 183 cm  prostatos vėžiu. Aukštų žmonių kasoje taip pat dažniau randamas piktybinis auglys. Tyrėjai teigia, kad onkologinių susirgimų atsiradimo priežastis  ormonai, kurių perteklius paskatinta žmones išstypti.

Didesnė tikimybė, jog žemiems žmonėms išsivystys hipertonija, infarktas, skrandžio vėžys ir opa. Širdies ir kraujagyslių susirgimai, mokslininkų nuomone, gali būti žemų žmonių „neišsivysčiusios" kraujotakos sistemos pasekmė, o skrandžio problemos  pasekmė organizme esančių tam tikrų bakterijų, kurios taip pat trukdo žmogui augti, organizme pasekmė.

Didelis moters pėdos dydis padidina riziką susirgti krūties vėžiu. Kaip paaiškėjo, kojos dydis tiesiogiai priklauso nuo mitybos vaikystėje kaloringumo. O „sustiprintas" maitinimas jauname amžiuje vadinamas krūties vėžio vystymosi rizikos veiksniu.

Trumpų kojų savininkai yra linkę į diabetą. Priežastis greičiausiai slypi baltymų ir mineralinių medžiagų, kurias žmogus turėjo gauti vaikystėje, trūkume.

Ilgi pirštai gali liudyti apie nervinio ir psichinio pobūdžio bėdas  tokie žmonės dažnai serga autizmu, psichiniais sutrikimais, depresija. Tai susiję su hormonų ypatumais vaisiui besivystant motinos įsčiose.

Odos spalva. Jei ji gelsva, galite susirgti kepenų arba blužnies ligomis. Odos ir lūpų melsvumas perspėja apie širdies ydas arba plaučių vėžį.

Akys ir vokai. Akių paraudimas yra susijęs su kraujagyslių spaudimu, todėl hipertonikų akys dažnai yra raudonos. Raudonos gyslelės akių baltymuose signalizuoja apie nervinės sistemos išsekimą. Išsiplėtę vyzdžiai  neurozės požymis.

Jei akys ašaroja  organizmui trūksta kalio, o vokai trūkčioja dėl magnio trūkumo. Tamsūs ratilai po akimis rodo, jog turite inkstų ir širdies problemų.

Maišeliai po akimis kalba apie širdies ir kraujagyslių sistemos problemas, inkstų nepakankamumą, alergiją arba endokrininius susirgimus.

Galvos ir kaklo sritis. Patempta apatinė lūpa informuoja apie prastą žarnyno funkcionavimą, o lūpų kampeliuose esantys įtrūkimai  apie geležies trūkumą.

Jei tarp antakių yra vertikali raukšlė, tai reiškia, kad jūsų kepenys dirba per daug įtemptai. Išsiplėtusios poros ant kaktos nurodo, jog širdies raumuo yra neužtektinai aprūpinamas krauju.

Jei kaklo oda yra raudono arba rudo atspalvio  pilvo ertmės organų uždegimo požymis.

Rankos. Patinimai ir sustandėjimai ant delnų  jų uždegimo ir poliartrito sindromas. Uždegiminiai procesai tokiose vietose dažniausiai yra susiję su įvairiausių auglių organizme atsiradimu.

Dariniai ant kūno. Rausvi spuogai, atsirandantys ant skruostų, nosies, kaktos, smakro įspėja apie lėtinius kepenų, skrandžio ir žarnyno susirgimus. „Kabantys" apgamai gali parodyti, jog organizme yra polipų.

Karpos ant kūno  šlapinimosi sistemos susirgimų, auglių bei cistų signalas.

Nagai. Trapūs rankų ir kojų nagai parodo plaučių arba skydliaukės susirgimus. Balti taškeliai ir skersinės juostos ant nagų  neurozės požymis, o išilginės juostos liudija apie ligas virškinamajame trakte.

Mėlyna nagų spalva  širdies nepakankamumas, geltona  kepenų susirgimai, geltonai žalia  organizme vyksta uždegiminis procesas, kurio metu išsiskiria pūliai; raudona  aritmija arba kraujo susirgimai, šviesiai rožinė  anemija. Geltonos dėmės ant nagų  periodinių sutrikimų smegenų kraujotakoje požymis.