Skaitykite 5braskės.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

1. Krūtinė ir penio dydis  svarbiausi seksualumo rodikliai

Labai klystate, jei manote, kad šios menkos išvaizdos detalės gali turėti įtakos jūsų seksui. Moterys yra linkusios jaudintis dėl kiekvieno papildomo kilogramo ar kūno nelygumo, o štai vyrai to net nepastebi. Na, o pačios damos labai retai meta vyrą dėl jo penio dydžio. 

2. Masturbacija  gėdingas dalykas, kurį reikia slėpti nuo savo antrosios pusės

Masturbaciją nuo senų laikų buvo žiūrima kaip į nuodėmę ir gėdą. Daugelis ja užsiiminėja paslapčia ir apie tai nekalba. XX amžiaus pradžioje vis daugiau gydytojų ėme teigti, kad masturbacija nesukelia jokių ligų. Tyrimai rodo, kad daugelis žmonių masturbaciją priima kaip visai normalų ir įprastą dalyką. Seksologai taip pat tam pritaria. Pasak jų, žmonės, kurie nesimasturbuoja, dažniau turi sveikatos ir psichologinių problemų, pavyzdžiui, vyrams pasireiškia erekcijos sutrikimai, moterims  orgazmo nebuvimas. 

3. Analinis seksas  skausmingas ir gėdingas

Jeigu naudosite tinkamą techniką, toks seksas tikrai nebus skausmingas. Labai svarbu skirti pakankamai laiko sujaudinimui ir negailėti lubrikanto. Kiekvienas žmogus turi teisę eksperimentuoti su savo kūnu, todėl tai kiekvieno žmogaus apsisprendimas, kas jam gėdinga, o kas ne.

4. Po analinio sekso atsiras tuštinimosi problemų

Taip gali atsitikti dėl sunkių analinės angos raumenų ir nervų pažeidimų arba smegenų nesugebėjimo kontroliuoti kūno. Todėl viską turite daryti atsargiai, pasiruošus ir švelniai, kad tokia rizika negrėstų. Neskubėkite ir nesielkite grubiai, nes galite sužeisti analinės angos vidinį sutraukiamąjį raumenį.

5. Partneriui reikia smulkiai viską pasakoti apie seksualinius potyrius

Moterys smalsios, o vyrai dar smalsesni. Jiems tiesiog garbės reikalas žinoti, kokių ir kiek partnerių turėjo jo mylimoji. Taip pat – apie sekso subtilybes su eksais. Tačiau labai didelė klaida apie tai atvirai kalbėtis. Praeitį reikia palikti nuošalyje, ypač tai, kas susiję su intymiu poros gyvenimu. Geriau diskutuokite apie tai, kaip jums sekasi lovoje, kas patinka, traukia, jaudina, o ko geriau atsisakyti. Patikėkite, tai jūsų santykiams bus daug naudingiau. 

Nuotr. Shutterstock

6. Orgazmas būtinas seksui

Orgazmas, žinoma, labai prideda gerų pojūčių, tačiau neverta griebtis už galvos, jei jo nebuvo. Pasak seksologų, moterys tam skiria per daug dėmesio. Neverta nuolatos galvoti apie orgazmą ir jaudintis, geriau atsipalaiduoti ir mėgautis akimirka. Vyrams taip pat nereikėtų nusiminti, jei jų mylimosios ne visada patiria didįjį O, tai nereiškia, kad joms nebuvo beprotiškai gera. 

7. Sperma veiksmingesnė ir jos daugiau, jei vyras ilgai nesimylėjo

Jei išsiskyrė daug spermos ir ji tiršta, tai reiškia, kad vyras ilgą laiką nesimylėjo. Tačiau tai galioja ir masturbacijai. Spermos nepatartina „taupyti“ ilgiau nei 10 dienų, kitu atveju ji tampa mažiau veiksminga (jei galvojate apie pastojimą). 

8. Geras seksas turi būti labai ilgas

Jokiais būdais. Geriau ilgiau jaudinkite savo antrąją pusę, ją gerai paruoškite seksui. Preliudijos yra ne mažiau svarbios už pačią sueitį. Pirmiausia  moteriai ilgas seksas negarantuos orgazmo, o gali tiesiog sudirginti jos lytinius organus. Svarbu neperžengti ribos tarp to, kas yra malonu, ir ilgo, varginančio maratono be finišo tiesiosios.

Nuotr. Shutterstock

9. Seksas aistringesnis, jei garsiai rėkaujate

Taip atrodo žmonėms, kurie prisižiūrėjo pornografinių filmų. Realybėje yra visai kitaip. Daugelis mūsų skirtingai išreiškia savo emocijas: vieni tyli, kiti gali susigraudinti, treti išleisti vieną kitą dejonę. Tačiau tai neturėtų pavirsti į kaimynų gąsdinimą. 

10. Vyrai nori sekso, o moterims užtenka tik jausmų

Viskas priklauso nuo asmenybės ir jos poreikių. Dažniausiai tiek ir vyrai, tiek ir moterys trokšta to paties: gražių santykių, jausmų ir meilės, kurią vainikuoja seksas.