Apie 30-ą jubiliejų

1. „Po truputį pradedu jaustis senas... Ir iš tiesų ir esu gana pagyvenęs. Nesijaučiu esantis per senas, nes manau, kad visuomet išliksiu jaunas širdyje“, – 2014 m. rugsėjis.

Apie priklausymą karališkajai šeimai

2. „Nieko nuostabaus, kad ir aš, ir mano brolis daugybę kartų troškome būti iš paprastos, normalios šeimos“, – 2012 m. kovas.

3. „Nuoširdžiai prisipažįstu, kad nuobodžiausias dalykas mano vaikystėje buvo pokalbiai per iškilmingas vakarienes – buvome priversti klausytis visų tų nuobodžių žmonių. Galite tik įsivaizduoti, kokiuose pobūviuose turėjau dalyvauti nuo pat vaikystės... be galo nyku“, – 2012 m. kovas.

4. „Mano tėvas man nuolat primena, kas aš esu ir panašius dalykus“, – apie savo tėvą princą Charlesą, tarnaudamas Afganistane 2012–13 m.

5. „Mane pamatę visi galvoja, kad esu nevaldomas bastūnas. Nenoriu, kad tai skambėtų kaip verkšlenimas, bet kartais įsipareigojimus kariuomenei, visuomeninius susitarimus – visa tai nelengva suderinti. Tai vargina, o žmonės mane kritikuoja“, – pasakė tarnaudamas Afganistane 2012–13 m.

6. Kai gimsti tokioje aplinkoje, natūralu jaustis taip, lyg iš tiesų to nenorėtum“, – apie šlovę, 2007 m. balandis.

Nuotr. AOP

7. „Nebežinau, kas yra normalu, o ir niekada to nežinojau. Egzistuoja trys mano asmenybės dalys: viena su uniforma, kita yra princas Haris, o trečia – tai, koks aš esu privačioje aplinkoje, už uždarytų durų“, – grįžęs iš Afganistano 2013 m. sausį.

8. „Šią poziciją gavome gimdami, todėl darysime tai, ką privalome daryti – padėsime žmonėms, ir vaikams, kuriems to reikia. Iš tiesų, viskas ir yra taip paprasta“,– 2012 m. kovo mėn.

9. „Nenoriu būti tas karališkosios šeimos narys, kuris vis randa kokį nevykusį pasiteisinimą, kad galėtų važinėti po užsienius, vien atostogauti saulėtuose kraštuose,“ – per interviu 21-ojo gimtadienio proga, 2005 m. rugsėjis.

Apie meilę

10. „Nemanau, kad žmogų galima paskubinti „susitupėti“. Jei sutinki tinkamą žmogų, ir viskas atrodo gerai, reikia laiko. Ypač tai taikoma man ir mano broliui“, – pasakė tarnaudamas Afganistane 2012–13 m.

11. „Neieškau merginos, kuri tiktų vaidmeniui, bet žinoma, tikiuosi sutikti merginą, kuri noriai jį atliktų“, – 2012 m. kovas.

Apie šeimą

12. „Žinote, net ir dabar man vis dar liūdna dėl to, kad vaikystėje neturėjome progos praleisti su mama tiek laiko, kiek kiti vaikai“, – apie savo motiną princesę Dianą, 2007 m. balandžio mėn.

13. „Jei jaučiamės nesmagiai, ašarodami prieš tūkstančius žmonių, tai mūsų reikalas. Žinote, mes gi turime vienas kitą, kad apie tai pasikalbėtume“, – apie tai, kaip jis ir Williamas kalbėjo apie savo motinos mirtį, 2007 m. balandžio mėn. 

14. „Ji nuostabi moteris, kuri privertė mūsų tėvą jaustis labai labai laimingu, ir tai yra svarbiausia. Mes su Williamu ją be galo mylime“, – apie Camillą, interviu jo 21-ojo jo gimtadienio proga, 2005 m. rugsėjis.

15. „Jis akivaizdžiai turi daugiau smegenų nei aš, mes tai jau supratome mokykloje, o aš turiu daugiau fizinių gebėjimų “, – apie princą Williamą, 2009 m. balandis.

16. „Man labai patinka turėti vyresnę seserį. Ji fantastiška mergina, iš tiesų, ir mano broliui labai pasisekė“, – apie princo Williamo ir Kate planus tuoktis, 2011 m. 

Nuotr. Shutterstock

17. „Apie vaikus svajojau nuo labai jauno amžiaus“, – 2012 m. gegužė.

18. „Be abejo, labai džiaugiuosi dėl jų. Jau ir būtų laikas. Nekantrauju kuo greičiau tapti dėde“, – apie Kate nėštumą, kuris buvo paskelbtas, kai jis tarnavo Afganistane 2012–13 m.

Apie karą

19. „Jokiu būdu nesėdėsiu rankų sudėjęs namie, kol mano vaikinai kaunasi už savo šalį“, – per interviu 21-ojo gimtadienio proga, 2005 m. rugsėjis.

20. „Šaudome tik kai tai būtina, atimame gyvybę tik tada, kai reikia išgelbėti gyvybę, bet dažniausiai tai būna sulaikomieji šūviai“, – tarnaudamas Afganistane 2012–13 m.

21. „Jei į vaikinus, kurie atlieka tas pačias užduotis, kaip ir mes ant žemės, yra šaudoma, nematau nieko keisto, kad ir į mus šaudoma. Žmonės mano šalyje su tuo nesutinka, bet mes nesame išskirtiniai – tie, kurie tarnauja ten, yra išskirtiniai“, – tarnaudamas Afganistane 2012–13 m.

22. „Man tai didelis džiaugsmas, nes esu vienas iš tų, kurie mėgsta žaisti „PlayStation“ ir „Xbox“, tad norėčiau manyti, kad gal esu kažkiek naudingas“, – apie „Apache“ lėktuvų pilotavimą Afganistane 2012–13 m.

24. „Prarasti gyvenimą yra tragiška ir siaubinga, bet matyti jaunus vaikinus, gerokai jaunesnius už mane, apvyniotus plastiku, be galūnių, su šimtu styrančių vamzdelių – tokiam vaizdui aš nebuvau pasiruošęs“, – apie Afganistaną, 2014 m. rugpjūčio mėn.

Apie kvailiojimą

25. „Aš pats viduje esu dar visiškas vaikas“, – apie laiką, leidžiamą su vaikais, 2014 m. kovo mėn.

26. „Aš esu suaugęs, visi yra priversti suaugti. Bet mano viduje visuomet gyvens mažas vaikas“, – interviu 25-ojo gimtadienio proga, 2005 m. rugsėjis.

27. „Galiausiai nuvyliau save, nuvyliau savo šeimą, nuvyliau kitus žmones... Tai galbūt parodo, kad manyje buvo per daug kariškio ir per mažai princo“, – apie nuotraukas, kuriame jis užfiksuotas nuogas šėlstantis Las Vegase, 2012 m.

Nuotr. AOP

Apie darbą

28. „Niekada per daug nemėgau egzaminų, visuomet žinojau, kad man šiuo atžvilgiu bus sunkiau nei daugeliui žmonių, bet dabar viskas padaryta ir pagaliau galėsiu dirbti darbą, kurį tiesiog dievinu. Tai nebus lengvas darbas, bet man sekasi geriau nei Williamui, todėl viskas bus gerai“, – apie lėktuvų pilotavimo mokslus, 2009 m. birželis.

29. „Niekada nenorėčiau tūnoti prie kompiuterio Sityje“, – grįžęs iš Afganistano 2013 m. sausis.

30. „Nežinau, kaip man pavyktų realybėje, bet norėčiau būti Afrikoje. Norėčiau ten gyventi visą laiką... O kalbant apie darbą, tikriausiai norėčiau būti gidu“, – paklaustas, kuo norėtų dirbti, jei nebūtų iš karališkosios šeimos.