Kad galėtume gauti daugiau atsakymų į šiuos klausimus, mes paprašėme skaitytojų atsiųsti savo nekaltybės praradimo istorijas - geras, blogas, ir niekuo neypatingas. Mums parašė įvairaus amžiaus moterys: nuo paauglių iki penkiasdešimtmečių. 

Ir nors visos istorijos buvo apie „pirmąjį kartą", jos labai skirtingos. Patirčių įvairovė parodė, kad pirmąją seksualinę patirtį kiekvienas žmogus suvokia skirtingai. Galbūt mūsų kultūroje vertėtų tiesiog mažiau ją akcentuoti.

8 moterys apie savo „pirmąjį kartą"

„Jis buvo vedęs, 30 metų vyresnis už mane"

Jis buvo vedęs, 30 metų už mane vyresnis, ir jautėsi be galo kaltas. Aš jį vis spaudžiau, nes aš to norėjau, ir galiausiai tai įvyko. Vos pajutusi, kaip ant manęs rangosi nuogas vyras, tegalėjau galvoti: „Dieve, tikiuosi, man niekada nebereikės šito pakartoti!"

32 m.

„Man neskaudėjo, bet ir nebuvo malonu"

Man buvo 15 m., o jam beveik 19 m. Niekada nekalbėjome apie tai, ar jau anksčiau esame „tai darę", bet man tai buvo pirma patirtis, ir manau, kad jam taip pat. Aš jau turėjau oralinio sekso ir įvairiausių glamonių patirties, tad galvojau - nieko tokio! Kaip aš klydau! Drovėjausi žiūrėti jam į akis, ir buvo nesmagu glamonėtis, kai mes „darėme tai". 

Man visiškai neskaudėjo, bet ir nejaučiau malonumo. Nebebuvau susijaudinusi ir ėmiau rimtai galvoti, kad gal aš kokia aseksuali... Vėliau mes apie tai kalbėjomės ne vieną valandą, ir galiausiai man pavyko susijaudinti ir antrą kartą seksas buvo malonus.

18 m.

„Nekaltybę praradau ant batuto"

Visos mano draugės jau buvo praradusios nekaltybę, tik aš viena ne, nes norėjau sulaukti bent jau 16-os. Na ką gi, sulaukiau, ir mes visi nuėjome į klubą. Mano nelaimei, ten įsižiūrėjau gražiausią vaikiną, su kuriuo vėliau atsidūriau ant batuto (nepamenu, kaip jis atsirado greta klubo). Nebuvo nieko stebuklingo ar įspūdingo, kaip aš įsivaizdavau. Bet bent jau galiu pradėti įdomų pokalbį, pasakiusi, kad nekaltybę praradau ant batuto.

31 m.

Meilė vis dar neišblėso"

Pirmą kartą mylėjausi jau pilnametė, tai buvo pavasario popietė. Grįžome iš pasivaikščiojimo botanikos sode, kur visą laiką laikėmės už rankų. Mylėjomės po pūkine antklode, saulei šviečiant pro mano miegamojo langą. Tai buvo švelnu, miela ir šilta, ir mes iki šiol vienas kitą mylime.

30 m.

Neseniai jis mane pakvietė į „Facebook" draugus"

Man buvo 15 m. Kalėdų vakaras. Ant rūsio grindų. Partneris? 17-metis vaikinas, su kuriuo draugavau jau kelis mėnesius. Ir jam tai buvo pirmas kartas. Neseniai jis mane pakvietė į draugus „Facebook" svetainėje. Dabar man 53 m., jau 26 m. gyvenu laimingoje santuokoje, kuri man antroji.

53 m.

Pati neromantiškiausia gyvenimo patirtis"

Mums abiems buvo po 17 m. Mano mama atvežė mane pas jį. Jo tėvai buvo išvykę, bet mano mama, aišku, to nė nenutuokė. Viskas vyko tarsi savaime, ir mes atsidūrėme jo kambaryje, grojo muzika. Priėjome tą ribą, kurią reikėjo arba peržengti, arba ne, ir mes peržengėme. Kai įėjome į šiokį tokį ritmą, pasigirdo durų skambutis - ne vieną kartą, o be paliovos. 

Mano pirma mintis buvo - „O Dieve, tai mama!" Kaip paklaikę puolėme ieškoti savo drabužių. Jis apsirengė greičiau ir nubėgo žemyn pažiūrėti, kas atėjo. Paaiškėjo, kad tai buvo jo draugai pakviesti mūsų žaisti boulingo. Mes vėl grįžome prie reikalo, baigėme, ir staiga vėl suskambo skambutis. Šįkart tai buvo kiti draugai, su kuriais buvome susitarę, kad jie parveš mane namo. Šie draugai, pasirodo, prieš užsukdami buvo parūkę žolės, ir užsukę į jo virtuvę, ėmė valgyti sausainius su duona. Jie kažkaip pastebėjo pakelį nuo prezervatyvo šiukšlių dėžėje. Žinoma, po to buvo sveikinimai ir dar daugiau juoko. Pats NEromantiškiausias vakaras, kokį tik galima įsivaizduoti.

Amžiaus neatskleidė

Taip stipriai užmerkiau akis, kad iššoko kontaktiniai lęšiai" 

Mokiausi mokykloje, mano mama ir sesuo buvo išvykusios. Gulėjome su juo ant grindų mūsų svetainėje. Taip stipriai užmerkiau akis, kad abu mano kontaktiniai lęšiai iššoko ir teko viską baigti!

Amžiaus neatskleidė

Orgazmą patyriau patį pirmą kartą"

Pirmą kartą pasimylėjau būdama 18-os, su vaikinu, su kuriuo draugavau 8 mėnesius. Jis buvo mano pirmoji meilė. Tai buvo gruodžio 30-oji. Žinau! Naujųjų metų išvakarės skambėtų daug geriau. Bet mes jau ne pirmą kartą bandėme, ir tąkart jis galiausiai „įsigavo į vidų".

Mus apšvietė žydra šviesa, nes mano miegamajame buvo įsukta mėlyna lemputė.Jis taip pat buvo nekaltas. Apačioje, svetainėje, sėdėjo ir gėrė mūsų draugai, nes mano namuose vyko vakarėlis. Orgazmą patyriau iš pirmo karto! Valio!

Aš buvau viršuje. Jam truputį skaudėjo, o man ne. Visada girdėjau kalbant, kad pirmą kartą kraujuoja, bet mums taip nenutiko. Tai buvo nuostabu. Draugavome pustrečių metų, kol jis baigė mokslus. Kai išsiskyrėme, mano širdis buvo sudaužyta. Jis buvo pirmas iš dviejų tikrų seksualinių partnerių mano gyvenime - antras yra mano vyras.

Prieš kelerius metus, praėjus 22 metams, mes pasikalbėjome. Kai kalbėjomės apie tą pirmąjį kartą, jis pasakė prisimenantis, kad mane nušvietė mėnulis. Aš turėjau jam priminti apie mėlyną lemputę. Visa kita jis prisiminė.

43 m.