O kaip jums žmogus, kuris bėga į kitą gatvės pusę, kai pamato išvaizdžią moterį? Kaliginefobija yra ginofobijos, visų moterų baimės, forma. Nuo jos kenčiantis žmogus bijo tik gražių ir labai gerai atrodančių moterų.

Na, o tradicinių ir labiau įprastų baimių galėtume priskaičiuoti visą galybę. Remiantis Amerikos psichologų asociacijos duomenimis, nuo įvairių fobijų kenčia daugiau kaip 11 procentų pasaulio vyrų ir moterų.

AVINAS

Tai pats aktyviausias, sunkiausiai vietoje nustygstantis ženklas, tad didžiausia Avinų baimė – neturėti veiklos arba būti pririštam vienoje vietoje. Tiek perkeltine, tiek tiesiogine prasme. Avinai yra tikri pionieriai, herojai ir kovotojai, kurie visada skuba į pagalbą, bet visada labai baiminasi, kad nesulauks grįžtamojo ryšio. 

JAUTIS

Tai pats letargiškiausias Zodiako ženklas. Jaučiai taip dievina prabangą ir komfortą, kad tai gali peraugti į Kinetofobiją arba Kinesofobiją – judėjimo ir judesių baimę. Bet tai, žinoma, ekstremalus variantas. Kiek logiškesnis ir racionalesnis būtų Tropofobijos – pokyčių ir judėjimo – baimės jausmas, mat Jaučiai yra linkę likti ten, kur jiems patogu, ir neieško geresnių variantų.

DVYNIAI

Nuolat besikeičiantis, ore sklandantis Dvynys gali taip save išbarstyti ir ištampyti, kad susirinkti bus sunku. Jūs kaip audra, kuri nenustygsta vietoje: keičiate sprendimus, svarstote įvairias galimybes, mėtotės pažadais, kol galiausiai... Pamirštate, ko norėjote iš pradžių! Desidofobija – baimė priimti svarbius sprendimus. Jeigu jau yra tai, kas baugina Dvynių ženklo atstovą, tai metas, kai reikia atsisėsti ir nuspręsti, kuris VIENAS dalykas jam svarbiausias.

VĖŽYS 

Šis ženklas savo gyvenimo neįsivaizduoja be šeimos ir draugų bei jaukaus namų židinio. Ištraukite Vėžį iš jo kiauto ir jis pavirs į persigandusį krabą. Tad jeigu yra baimė, kuri apibūdintų Vėžį, tai būtų Agorafobija – atvirų, visuomeninių vietų baimė, nenorėjimas išeiti iš namų. Be to, nepaisant to, kad esate puikios slaugės ir nepakeičiamos mamos, pačios bijote susirgti, nes nesate pakančios skausmui, todėl Pantofobija – ligų ir kančių baimė yra „tinkamiausia“ Vėžio ženklui.

LIŪTAS

Šiam ženklui visuomet svarbu būti pačiame dėmesio centre, rampų šviesoje. Liūtai dievina pagyras ir dažniausiai gyvena itin nusisekusį gyvenimą, todėl jiems baisiausia būtų... suklysti. Atichifobija ar Kakorafiofobija – nepasisekimo, klaidų baimė yra didžiausias košmaras Liūtams. Kaip ir  Atazagorafobija – baimė būti ignoruojamam ar pamirštam (būtent ji jus motyvuoja sėkmei).

MERGELĖ 

Švariausias ir tvarkingiausias Zodiako ženklas. Būtent apkiautimas, purvas ir betvarkė yra didžiausias Mergelių košmaras (tiek kalbant apie namus, tiek apie socialinį gyvenimą ar karjerą). Atelofobija – netobulumo, savo trūkumų baimė, Ataksofobija - netvarkos, nevalyvumo baimė, Akarofobija – niežėjimo baimė... galima tęsti ir tęsti.

SVARSTYKLĖS

Šis ženklas – tai partnerystės, šeimos ir draugystės simbolis. Juk dvi rankos – geriau negu viena. Svarstyklės sunkiai įsivaizduojamos be antros pusės, todėl didžiausios jų baimės – Autofobija (baimė būti vienam) ir Isolofobija (baimė būti izoliuotam nuo aplinkos).

SKORPIONAS

Emocionalus ir gilus Skorpionas kartu yra ir vienas tamsiausių bei jautriausių Zodiako ženklų, linkęs į pagiežą, apsėdimus bei perdėtą kontrolę. Tam įtakos gali turėti Katagelofobija – baimė būti išjuoktam ir pažemintam yra viena stipriausių Skorpionų baimių.

ŠAULYS

Jumyse gyvenantis bastūnas-čigonas negali būti sutramdytas! Šaulys yra labiausiai į nuotykius linkęs ir itin padūkęs ženklas. Šauliai nelinkę paisyti taisyklių ar sekti nurodymais, ir nors šiaip esate gyvenimą mylintis ir optimistiškas ženklas, rutina, ypač darbe, jus gąsdina. Todėl Hipengiofobija ar Hipegiafobijabaimė įsipareigoti bei Klaustrofobija – uždarų patalpų baimė geriausiai apibūdina jūsų ženklą.

OŽIARAGIS

Verslieji Ožiaragiai itin disciplinuoti žmonės. Jaukiausiai jie jaučiasi namų ar darbo aplinkoje, kur gali saugiai būti su savo mintimis. Šis ženklas ne itin linkęs į komunikaciją, todėl saviizoliacija gali peraugti į Agorafobiją – baimę išeiti iš namų, nueiti į parduotuvę, važiuoti transportu, pagaliau savarankiškai kur nors eiti.

VANDENIS

Šis ženklas pasižymi itin gera nuomone apie save bei individualizmu, todėl yra linkęs maištauti, net imtis revoliucijų. Didaskaleinofobija – baimė eiti į mokyklą bei mokytis. Ergofobija – darbo ar pareigų baimė. Gamofobija – vedybų baimė. Visos fobijos, susijusios su paklusimu kitų žmonių autoritetui ar nuomonei, jums tinka.

ŽUVYS

Kad ir kokie svajokliški ar užjaučiantys būtų Žuvų ženklo atstovai, tai nereiškia, kad norite, jog jūsų mintys ar vizijos būtų visiems žinomos. Jūs net esate linkę pabėgti nuo šio pasaulio ir paskęsti savajame... Todėl Glosofobija – viešo kalbėjimo baimė – labiausiai atitinka tas akimirkas, kai pritrūkstate žodžių apibūdinti savo minčių gelmėms ir taip jas tik sudrumsčiate.