Abu senoliai jau senokai skundėsi prasta sveikata: Maxine jau kurį laiką kovojo su vėžiu (pastaruoju metu jis buvo itin agresyvus), o Donas kaip ir visi kiti garbaus amžiaus senjorai turėjo įvairiausių ligų.

Tačiau viskas pablogėjo prieš dvi savaites, kai Donas namuose pargriuvo ir susilaužė klubą – jis buvo skubiai paguldytos į ligoninę. Tačiau gydytojai jau buvo bejėgiai prieš traumos padarinius – senukas silpo valandomis. Kaip tik tuo metu smarkiai pradėjo progresuoti vėžys, kuriuo sirgo jo žmona Maxine.

Artimieji jautė, kad tai gali būti paskutinės dienos, kurias Donas ir Maxine praleidžia kartu, todėl nusprendė padaryti viską, kad jie būtų šalia vienas kito. Abu senolius šeimos nariai parvežė į namus, suglaudė šalia jų lovas ir atidžiai slaugė.

Donas ir Maxine Simpsonai paskutinėmis gyvenimo akimirkomis nepaleido vienas kito rankų. Močiutė pirmoji mirė, o kol jos kūnas buvo nešamas iš kambario užgeso ir jos vyro gyvybė. Jų anūkė žurnalistams pasakojo, kad nieko jautresnio, nuoširdesnio ir švelnesnio nėra mačiusi. 

Tai amžinos meilės istorija, nepavaldi laikui ir mirčiai. Teisingai sakoma, kad tik paskutinio savo atodūsio akimirką mes galite tvirtai teigti, kad šalia esantis žmogus – mūsų gyvenimo meilė.

Donos ir Maxine Simpsonų nuotraukas rasite ČIA.