Kai kurios žvaigždės gali didžiuotis itin aukštu intelekto koeficientu (IQ), ir lygiuotis net su žinomiausiais pasaulio mokslininkais ar filosofais.

Intelektualiųjų įžymybių TOP 10:

Gražiosios Natalie Portman intelekto koeficientas - 140. Žavingoji aktorė prestižiniame Harvardo universitete baigė psichologijos bakalauro studijas. Mergina mokėsi prancūzų ir japonų kalbų, laisvai kalba hebrajiškai.

Nuotr. AFP/Scanpix

Quentino Tarantino intelekto koeficientas siekia 160. Provokuojančių filmų kūrėjo IQ toks, kaip XX amžiaus genijaus Alberto Einšteino. Tarantino filmai jam pelnė ne vieną Oskarą, Auksinio gaublio, Grammy ir BAFTA apdovanojimus.

Nuotr. AOP

Skandalingąją Madonną dauguma vadina nerimta moterimi. Tačiau dainininkė ir aktorė garsėja ne tik savo spalvingais, energinais ir šokiruojančiais pasirodymais scenoje ar komentarais socialinėje erdvėje, bet ir itin aukštu intelekto koeficientu. Jis siekia daugiau nei 140, greičiausiai todėl puikiai išmano kaip patraukti žiniasklaidos ir gerbėjų dėmesį.

Nuotr. AOP

Aktorius Steve'as Martinas jaunystėje norėjo tapti profesoriumi. Jo intelekto koeficientas siekia 142, todėl jis laisvai galėjo tapti akademinio sluoksnio pažiba. Bet Steve'as pasirinko įdomesnį kelią - linksminti žmones ir tai jam puikiai sekasi! Ne veltui sakoma, jog geriausiais komikais tampa labai protingi žmonės.

Nuotr. Reuters/Scanpix

Balsingoji Shakira stebina visą pasaulį ne tik savo balsu ir įspūdinga figūra. Mergina, pradėjusi dainininkės karjerą, buvo pristatoma kaip vunderkindė. Moteris turėdama 140 intelekto koeficientą yra ne tik gražus veidelis, bet tikras proto bokštas.

Kai kurie sako, jog aukštas intelekto koeficientas negarantuoja sėkmės gyvenime. Bet ne Billui Gatesui. Jo IQ siekia 160, gal todėl programuoti kompiuterius pradėjo būdamas vos 13 metų. Vienas turtingiausių ir protingiausių pasaulio žmonių žinomas visame pasaulyje.

Nuotr. AP/Scanpix

Dailioji Sharon Stone dažniausiai siejama su seksualios, kvailutės blondinės vaidmenimis. Nė kiek ne geriaus ji save pristato ir interviu metu, tačiau toks įvaizdis - gana apgaulingas. Ne visi žino, kad šios aktorės IQ yra 154 ir ji yra Mensa organizacijos narė.

Nuotr. AFP/Scanpix

Aktorė Jodie Foster dažniausiai atlieka rimtos moters vaidmenis. Gal tai dėsninga, nes ir realiame gyvenime ji yra protinga moteris, baigusi literatūros studijas Jeilio universitete. J. Foster intelekto koeficientas siekia 132.

Nuotr. AOP

Holivudo kūrėjų viena geidžiamiausių aktorių vadinama Nicole Kidman yra labai protinga, jos IQ yra 133. Nenuostabu, kad ji buvo didžiausius honorarus gaunanti aktorė kino pramonėje.

Nuotr. AOP

Aktorius Jamesas Woodsas iš pradžių planavo tapti chirurgu, tačiau nusprendė rinktis politikos mokslų studijas. Jau tuomet jaunojo politologo intelekto koeficientas siekė 180! Jis pradėjo vaidinti dar mokydamasis universitete, o vėliau politiką išmainė į aktoriaus karjerą.

Nuotr. Reuters/Scanpix