Konsultuoja „Mary Kay“ visažistė Jelena Liaudinienė

Namų šeimininkei – skaisti oda ir gražios lūpos

Nepaisant to, kad namų šeimininkė didžiąją laiko dalį praleidžia namuose, ji privalo rūpintis savo veido oda, prižiūrėti ir apsaugoti ją nuo kenksmingų saulės spindulių, laisvųjų radikalų.
Dienos metu rekomenduoju labai gerai drėkinti odą (ypatingai vasarą). Tam puikiai tiks atspalvį suteikiantis CC kremas, kuris suteikia odai skaistumo, sveiko spindesio, mažina paraudimų matomumą, drėkina ir apsaugo nuo kenksmingų saulės spindulių. 

Pasitepusi tokiu kremu, moteris neatrodys per daug išsidažiusi. Dienos metu pakanka paslėpti veido raudonumą, paraudimus, sulyginti atspalvį. CC kremas tam puikiai tinka.

Namų šeimininkei nesiūlau investuoti į šešėlius, skaistalus. Kasdienybėje tai nėra jai būtinos kosmetikos priemonės. Svarbiausi makiažo akcentai – skaisti oda ir lūpos. Joms pamaitinti gali pakakti ir lūpų balzamo. Turint jį po ranka, net ir be veidrodėlio nesunkiai galima patepti lūpas kelis kartus per dieną.

Labai svarbu ryte ir vakare tinkamai nuvalyti veidą. „Mary Kay“ linija „Time Wise“ yra stebuklingas rinkinys, kurį naudojant labai paprasta prižiūrėti odą. Naudojant rinkinyje esančius keturis produktus (pienelį, drėkinamąją emulsiją, dieninį ir naktinį serumą), dieną oda bus apsaugota, o vakare nuvalyta, sudrėkinta bei apsaugota nuo ankstyvo senėjimo.

Taigi, namų šeimininkės makiažas turi būti švelnus, minimalistinis, tausojantis odą ir saugantis jaunystę.

Vakarėlių liūtė – ryški, charakteringa, bet ir tvarkinga

Vakarėlių liūtė gali susikurti kelis įvaizdžius. Jei mergina moka naudoti šešėlius ir turi išlavintus dažymosi įgūdžius, siūlau rinktis arba dūminį akių makiažą, kūno spalvos lūpas bei skruostikaulių paryškinimą skaistalais. Kitas variantas – ryškus vamp įvaizdis – tamsiai raudonos lūpos ir gilios, išraiškingos akys, paryškintos pilkais, rudais akių šešėliais.

Vakarėlių liūtė dalyvauja naktiniuose renginiuose, kuriuose dažniausiai plieskia ryškus apšvietimas, tad makiažas turi patraukti dėmesį, jis turi akcentuoti tam tikras veido dalis – arba lūpas, arba akis. Žinoma, darant vakarinį makiažą nėra draudimo ryškinti ir tą, ir tą, tačiau makiažas turi paryškinti asmenybę, o ne būti per sodriai išteptas (tada ir asmenybės nebelieka). Jį privaloma atlikti kruopščiai. Jeigu yra pajuodę paakiai, neužmaskuota netobula oda, netvarkingi potėpiai, tai iš karto krenta į akis aplinkiniams.

Radijo laidų vedėja Simona Albavičiūte-Bandita

Vakarinis apšvietimas yra stiprus ir išryškina visus netobulumus. Todėl labai svarbu naudoti gerą makiažo pagrindą. Šiuo atveju lengvas CC kremas nerekomenduojamas, geresnis pasirinkimas – kreminė pudra, kuri lengvai ir ilgam laikui padengia veidą. Siūlau naudoti ir permatomą birią pudrą (makiažo pagrindą), kuri kontroliuoja odos blizgėjimą, mažina raukšlelių pastebėjimą, užtikrina tvirtą makiažo užbaigimą.

Populiari lūpų spalva vakarėlių liūtei – raudona. Jei po ranka neturite lūpų dažų, galbūt turite lūpų pieštuką. „Mary Kay“ siūlo naudoti pieštuką „Clear“, kuris puikiai apveda lūpų kontūrus, juo galite uždažyti ir visas lūpas. Spalva nenubluks ilgą laiką. Na o norint atnaujinti spalvą, pakaks lūpų vidurį patepti blizgiu (nesvarbu kokios spalvos). Ir lūpos bus kerinčios – galėsite gerti šampaną, valgyti, juoktis – jų spalva išliks.

Taigi, vakarėlių liūtės makiažas – ryškus, charakteringas, užburiantis, bet tvarkingas.

Karjeristės makiažas – saikingas ir kokybiškas

Tai aktyvi moteris, kuri privalo gerai atrodyti. Jos makiažas turi būti tobulas, į darbo reikalus pasinėrusi moteris neturi laiko kas kelias minutes žiūrėti į veidrodį ir tobulinti makiažą. Todėl verta naudoti makiažo pagrindą „Time Wise“, kuris sutvirtina makiažą. Po jo – makiažo pagrindo eilė. Jei norisi lengvo, siūlau rinktis CC kremą, jei oda riebi, linkusi į blizgumą, tiks matinis pagrindas, kuris yra patvarus, gerai maskuoja odos trūkumus.

Karjeros siekiančiai moteriai siūlau akcentuoti arba lūpas, arba akis. Jei moteris daug kalba, svarbu paryškinti lūpas. Jos patraukia dėmesį ir turi atrodyti nepriekaištingai. Nesiūlau naudoti sodrių spalvų lūpų dažų, nes gali negražiai „nubėgti“. Geriau rinktis pieštuką, kuriuo apvedus lūpas užpildomos visos lūpų raukšlelės. O ant viršaus užtepus blizgesio ar lūpų dažų, lūpos atrodys puikiai ir niekada „neišbėgs“.

Jei nusprendėte akcentuoti akis, turite kruopščiai atlikti makiažą. Jis neturi būti ryškus, labiau elegantiškas. Jei nepavyksta atlikti tobulo makiažo, siūlau rinktis švelnias spalvas – „sweet cream“, „sweet plum“ ar „graffiti“. Išorinį akies kamputį reikėtų tepti tamsesniu atspalviu ir eiti link šviesesnio.

Veikliai moteriai jokiu būdu netinka blizgučiai, verta rinktis tik matinius atspalvius.

Aktorė Redita Dominaitytė

Skruostus siūlyčiau paryškinti, tačiau reikėtų atsiminti vieną taisyklę. Jei moteris vyksta į susitikimą ir bendraus su kitomis moterimis, skaistalų nereikėtų naudoti. Jais pasitepusi moteris atrodo lengvai susijaudinusi, susigėdusi. Moterys mąstys: mano oponentė susijaudino, pasimetė, ji – silpna žaidėja. Bet jei moteris žino, kad susitikime dalyvaus vyrai, lai skaistalais akcentuoja savo žavesį, moteriškumą. Puikiai tiks elegantiškų spalvų skaistalai: persikiniai, švelniai rožiniai.

Dienos metu karjeristė niekada neleis sau naudoti spalvingo akių tušo. Jai pridera matinės rudos, juodos spalvos tušai.

Apibendrinant, karjeristės makiažas turi būti kokybiškas. Jos makiažas – saikingas, klasikinis, rafinuotas. Kiekvienas vyras turėtų atkreiptų dėmesį į tokią moterį, o ne į jos makiažo kiekį.