Apie mūsų eksperimento pradžią galite skaityti čia, o apie 1-4 dienas čia

4 DIENA

Manau, kad ketvirtąją dieną valgėme pačius neskaniausius pietus - kelias virtas morkas, apibarstytas kietuoju sūriu. Šį duetą vainikavo žalio kiaušinio gėrimas (iki šiol purtausi, kaip šlykštu). Mano vaikinui viskas neatrodė taip baisu, jį motyvuoja krentantys kilogramai, kurių, kaip ir minėjau antrame eksperimento dienoraštyje, ketvirtadienio ryta buvo minus 4 kg (76 kg). O aš - nė gramu nepalengvėjusi.

Štai tokios vakarienės jau kelias dienas nekantriai laukiau. Nuostabūs vaisiai atrodė lyg pats skaniausias ir tobuliausias desertas, apie kurį labai seniai svajojau. Vaisiai, po kelių dienų cukraus atsisakymo, atrodė sultingesni ir saldesni nei būdavo įprastai. Prieš vakarienę dar nuvažiavome 5 kilometrus iki parko, kad galėtume geriau įsijausti į stovyklavimo dvasią. Ir, prisipažinsiu, buvo gardu ir smagu. Net susimąsčiau, kad daug dalykų lemia mūsų nusiteikimas. Jei dejuosi ir verkšlensi, kokia sunki dieta, koks neskanus maistas ir pan., pats save programuosi nesėkmei bei liūdesiui.

DIENA

Savaitgalio pradžia visada atneša daug džiaugsmo, deja, šį kartą žinojome, kad įprastas smagus pasibuvimas su draugais kažkur kavinukėje ar bare bus kitoks - be užkandžių, gardžių patiekalų ir gėrimų. Draugas vis mane ragino: „pamatysi, nieko baisaus, daug žmonių taip sveikuoliškai gyvena". Turiu pastebėti - jo užsispyrimas, nuoseklus dietos laikymąsi ir optimistiškas požiūris tapo mano varomąja jėga. Jei dietos laikyčiausi viena, penktadienis būtų ta diena, kai ją būčiau nutraukusi.

Pirmiausia ryte svėrėmės. Manęs rezultatas jau nebestebino - svoris lyg kietai į žemę įkaltas kuolas - nė iš vietos. Tie patys 57 kilogramai. O brangiausiasis ir vėl trypė laimės šokį - jo sąskaitoje jau minus 5 kilogramai (75 kg). Akivaizdu, kad jam ši dieta puikiai tinka. Save raminau, kad keli kilogramai turėtų nukristi kitos savaitės bėgyje, nes moteriškas organizmas labiau pratęs prie mažesnio maisto kiekio (dažnai darbe nepavalgau, vakarienes taip pat kartais užmirštu).

Pietums suvalgėme po 200 g žuvies. Labai džiaugiuosi, kad japoniška dieta leidžia valgyti daug žuvies. Esu įsitikinusi, kad tai ir labai skanus, ir sveikas patiekalas.

Neklydome, kad vakaras bus savotiškas išbandymas. Su draugais susitikome mūsų mėgstamoje kavinukėje. Visi užsisakė mūsų taip dievinamus patiekalus (keptus kiaulienos šonkauliukus, midijas grietinėlės padaže, mėsainius su nuostabios spalvos bei kvapo bulvytėmis), o mes stalą nuklojome savo atsineštais vaisiai ir iš visų jėgų tvardėmės. Deja, dieta akivaizdžiai kenkia socializacijai: niekaip negalėjome susikaupti, vis muistėmės, blaškėmės, stebėjome, ką žmonės valgo. Viskas baigėsi tuo, kad vakarą nusprendėme tęsti namuose, nes ten mažiau pagundų.

DIENA

Dievinu šeštadienio pusryčius: ilgai miegame, valgome skanius, kaloringus patiekalus, kuriuos dažniausiai gamina mano vyras. Tai buvo pirmas šeštadienis per daug daug laiko, kai tradicija sužlugo. Pusryčiams teko pasidžiaugti tik kava.

Prieš išvažiuodami į miestą susitikti su draugais, sukirtome pietums skirtą maistą (po didelį gabalą virtos vištienos ir kopūstų salotų). Ir tai neblogai suveikė - kurį laiką į maistą nesidairėme. Tačiau vakare patyrėme, ką reiškia LABAI norėti valgyti. Draugai ant grotelių kepė gardžius vištienos petelius, o mes išsižioję varvinome seilę. Nepamenu, kada paskutinį kartą tiek klausinėjome apie maistą: ar gerai iškepė, kaip marinavo, kur pirko, kiek mokėjo ir t.t. Aišku, ir patys vakarieniavome - suvalgėme po 2 virtus kiaušinius ir morkų salotų.

Net ir grįžę į namus dar ilgai užuodėme tos nuostabios vištienos kvapą.

DIENA

Sekmadienį pradedame nuo pasisvėrimo. Pagaliau - mano sąskaitoje minus vienas kilogramas (56 kg). Jei dar numesiu 2-3 kilogramus dieta bus pasiteisinusi ir pavykusi. Mylimojo rezultatais jau nesistebiu: stabiliai ir rezultatyviai - minus dar du kilogramai (74 kg).

Pietūs buvo itin sotūs. Sukirtome po 200 g jautienos. Nedidelis nukrypimas - ją kepėme, o ne virėme. Man toks gabalas jautienos - didelis iššūkis. Skanu, bet labai jau didelė porcija. O draugui šis pietų patiekalas labai patiko - jis mėgsta jautieną, o ir porcijos dydis jam pakankamas.

Vakare apsipirkinėjome maisto prekių parduotuvėje. Nepatikėsite, bet akys mus nuvedė prie tų vištienos petelių, kuriuos kepė draugai. Negalėjome ištverti - nusipirkome jų 2 kilogramus. Nusprendėme užšaldyti ir išsitraukti, kai pasibaigs dieta. Tada tai bus iškyla - su daug vištienos, ryžių, salotų! Jau dabar laukiu. O vakarienei valgėme vaisius. Manau, kad jie taps dažnu mūsų vakaro užkandžių pasirinkimu.

Gal yra entuziastų, kurie nori kartu įšokti į japoniškos dietos (jos meniu ir aprašymą rasite čia) traukinį ir atlikti eksperimentą? Jei taip, rašykite mums el. paštu info@5braskes.lt. Papasakokite, kaip jums sekasi, kaip krenta svoris, su kokiais sunkumais susiduriate.