1 RECEPTAS - Sočios vištienos salotos su graikiniais riešutais (4 asm.)


REIKĖS:

500 g vištienos;

4 agurkų;

4 pomidorų;

200 g kietojo sūrio;

100 g graikinių riešutų;

citrinos sulčių;

krapų; 

200 g salotų mišinio.

GAMINIMAS:

vištieną kelios dienos prieš pamarinuok. Supjaustyk gabalėliais ir pakepk keptuvėje. Kubeliais supjaustyk šviežius agurkus bei pomidorus, sumaišykite juos su sūriu ir sutrupintais graikiniais riešutais, sudėkite vištienos gabalėlius, vištienos mišinį. Viską aplakstykite citrinos sultimis ir užberkite krapų. 
REIKĖS:

200 g braškių aviečių);

250 g kumpio;

200 g salotų lapų;

2 avokadų;

4 šaukštų alyvuogių aliejaus;

1 šaukšto balto vyno acto.

GAMINIMAS:

avokadą ir braškes (arba avietes) supjaustyk griežiniais. Kumpį supjaustyk kubeliais. Paruošk padažą: vyno actą dėk į alyvuogių aliejų ir šiek tiek paplak. Salotų lapus išdėliok ant lėkštės, ant viršaus dėk uogas, avokadą ir kumpį. Užpilk padažo.
REIKĖS:

200 g varškės;

1 kiaušinio;70 g miltų;

100 g špinatų;

žiupsnio druskos;

žiupsnio pipirų.

GAMINIMAS:

varškę ištrink su kiaušiniu, suberk miltus, druską ir pipirus, špinatus nuplauk ir smulkiai supjaustyk ir įmaišyk į varškės masę. Suformuok nedidelius apvalius paplotėlius. Įkaitintoje keptuvėje sudėk varškėčius ir kepk apie porą minučių, kol gražiai apskrus. Labai tinka natūralaus jogurto padažas. 

4 RECEPTAS - šalta pomidorų sriuba  (4 asm.)

REIKĖS:

1 kg pomidorų;

1 agurko;

1 svogūno;

1-2 skiltelių česnako;

2 šaukštų alyvuogių aliejaus;

4 šaukštų acto;

žiupsnio druskos.

GAMINIMAS:

Nulupk agurką, česnako skilteles, svogūną ir pomidorus. Supjaustyk daržoves ketvirčiais ir sudėkite į maisto trintuvą. Viską gerai susmulkink, kol neliks gabalėlių. Supilk aliejų, actą, įberk druskos. Sriubą patiek šaltą, prie jos puikiai tiks prancūziškas batonas, paskrudintas orkaitėje su sūriu.